Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Kabl od punjaca na lapu mi gubi kontakt. Na vrhu, blizu ulaza u lap. Jel postoji mogucnost da se taj kontakt nekako popravi, i jel radi to uopste neko?
Radi se.
Cena te popravke je od 300 do 500 dinara zavisi od džeka za laptop koji se menja, laptop se ne otvara, vreme završetka 1 radni dan + 6 sati na punjaču i merenje voltaže.
http://yugcontract.ua/img/products/689595/1419227.jpg
Radijacijo, jel mozes da mi kazes ko to radi, i kome bih mogao da se obratim? Pretpostavljam da i ti to radis, ali jbg, nisam iz bg-a. Nzm koliko je isplativo zbog postarine. Mada ako se ne snadjem, mozda ga i posaljem tebi. :)
Radim i odma da ti kažem da ne šalješ ništa bilo kakvim post ekspresima, ne garantujem za ispravnost, odnose se sa kutijama sačuvaj bože i sakloni.
To će da ti uradi bilo ko stručniji sa lemilicom, tv mehaničar, audio video tehničar, bilo ko ko ima mirnu ruku i iskustva sa tim.
Na samom adapteru na nalepnici već ima nacrtano gde se nalazi plus a gde minus, recimo kod mene minus je sa spoljne strane utičnice a plus sa unutrašnje i tu ne može da se zajebe nikako ako prati taj šablon.
Ove blanko nastavke možeš kupiti na limundu/kupindu/kupujem prodajem/pc berzi bez problema za otprilike 100-200 dinara, i dodaj na to još 50 dinara da ti stigne pošiljka, i možda eto još 200-300 za ruke majstoru koji će da ti to odradi i imaćeš kabl ko bombona.
Ne znam odakle si, ali malo se prošetaj i raspitaj tu kod tebe, uđi slobodno bilo gde gde misliš da se nešto lemi i objasni situaciju, kontam da će ti lemiličar stari izaći u susret.
Imas pm.
Electro, imas Audio/video prodavnicu Saturn u Hajduk Veljkovoj.
Mozda tamo imaju to.
Imaš odgovor.
Bitno je da nađe majstora koji će mu to zalemiti jer će on i ubuduće o ubacivati u laptop i vaditi pa ako nije lepo zalemljeno biće opet problema.
Vako: imam Lenovo G770 i pretežno sam na struji, rijetko koristim bateriju. Na cijelom palm restu (aluminijum) se već dva dana osjeti rasipanje struje; ne peče i nije neugodno, ali je ipak osjetim.
Šta je uzrok i šta mi je činiti?!
obriši dlanove od znoja za početak, pa će vimo dalje
Manijače, nemam znojne ruke, znaš kaki ljudi to imaju. Molim odgovor, vaskoliki forume.
papuče s gumenim đonom onda? :)
Papuče se ne nose utorkom, manijače, neznalice! Nije ovo sa strujom prejako, čak je i hipnosedativno , sad se dvoumim da li da tražim trajno rješenje ili samo da mi neko kaže kako da pojačam dozu kad tolerancija poraste ;-)
ne nosim sobne papuče nikad, ne zbog toga što je to gej, već što ne mogu da podnesem da imam nešto nepotrebno na tabanima, a uz to i gej pride olol
hm, možda si prikriveni mazohista, povećaj prag tolerancije na elekrtricitet i uživaj. ili nemoj:)
Kaki sam ja to ljud? Ha?
Sale, obriši dlanove, pa vidi sa manijakom dalje ;-)
Nisam ja maniakov nivo :3
Salu na stranu, stvarno mi jebeno smeta to...
Ne znam sta da radim stim.
Sale, neću da vrijeđam, ali se smatra da stalno oznojene dlanove imaju samo seksualno devijantne osobe. Eh, sad, jesi li silovatelj, nejebičar, gerontofil (babojebac), milfoljub kao ja, il štogođ drugo, ne znam. Ne mora biti nijedno, a možda si sve to pa ovdjekarce tražiš žrtve :-)
Pa nejebicar jesam :)
Ali odavno se meni znoje ruke :)
Ženski ulaz za zvučnike na zadnjem dijelu kompa mi stvaraju problem jer samo očitavaju jedan zvučnik dok sa strane očitavaju oba.
Ovo govno zeleno
http://www.link-elearning.com/linkdl/coursefiles/365/IOPC_16_07.jpg
Kako da zamjenim ovaj ulaz? Treba li komplet sve menjati ili postoji neki lakši način, da mi samo zamjene ovu kutijicu?
au brale, strepim da mi se tako nešto ne desi. možda te jebe džek na zvučnicima, možda imaju samo prekid u kablu, možda te drajveri jebu, bilo šta je prihvatljivije od onog što si ti naveo gore:)