IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Opet me jebe komp nesto... desavalo mi se ovo i pre, al evo sad se ponovo desava. Problem je u tome sto se iz kucista cuje neko pucketanje, i poprilicno je glasno u nekim momentima, a onda se povremeno utisa. Zna li neko sta bi mogao biti problem?

2. Jel ovaj zvuk? Ili neki od ovih?

Nije, mada i ja pretpostavljam da je hard disk... evo recimo sad se uopste ne cuje zvuk. Ali cuo se do malopre, i juce se juce uvece isto.

3. Ako komp radi normalno, to pucketanje može dolaziti i iz napajanja, kad se bude čulo ponovo, samo baci uvo i vidi iz kog dela kućišta se čuje.

Visoke su temperature, komponente počinju da brljave

4. Ne verujem da je napajanje, kupio sam novo pre pola godine... a taj zvuk mi se pojavljivao i prosle godine

5. Da li postoji hdmi u scart ili AV kabl?

6. Postoji, kod nas ćeš ih naći u bolje snabdevenim prodavnicama audio/video opreme, vrlo teško ćeš ih naći u tehnomanijama i tim kurcima.

Pozovi njih http://shop.plavosivi.com/kablovi
    Ako nemaju kabal na lageru, mogu da ga naprave, cena negde oko 600-700 dinara.

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/856263/2C04042F8D874307B59036DE1112408E.jpg

7. Pa cekaj sunce ga jebalo, zar je tesko nekoj fabrici tipa Hama™ da napravi ovo.

Hvala rade :*

8. Ipak mu nisam instalirao WIN98 već XP i radi odlično. Odoh da mu instaliram Diabla 2 da se sjetim starih dana i da ostanem na selu 10 dana matere mi.

9. Gde odlazete vas elektronski i elektricni otpad? Gde ja kao fizicko lice iz centralne/juzne Srbije mogu da odlozim moje elektronsko djubre i kome da se obratim povodom toga? Postoje e-reciklazni centri koji se time bave, ali nece oni da zapice iz bg-a do mene kako bi pokupili par monitora i ostalo sitno elektronsko djubre.

10. Javi se ciganima, oni to obožavaju.

11. Ali to je samo prebacivanje problema u tudje ruke, a ja kao ekoloski prosvecen gradjanin evropske srbije ne mogu sebi to da dozvolim. :P

12. Što problem? Pa oni lepo izvadu bakar, izvadu limovi kume, spalu kablovi i to sve prodadu u sekundarne sirovine.

13. E pa videcu sa ovim lokalnim ovde pa ako oce duzmu bice super. Ja sam mislio da oni ne rade sa elektronskim otpadom.

14. Trenutno koristim ovu WiFi antenu, tačnije AirLive WT-2000PCI
    http://pccentre.pl/images/products/2349_ovislink_airlive_wt-2000pci_1.jpg
    I sad pošto je u nje antena od 2 dbi planiram da uzmem antenu od 10 dbi zbog kvaliteta signala i pitam se da li će ta jača antena predstavljati smetnju za mrežnu karticu?

15. Neće. Možeš da je nakačiš bez problema.

16. Laptop jebe; kad je baterija u njemu, pa uključim na struju, poslije 2-3 min. power dugme i svi LED indikatori (power, baterija i disk) blinkaju. Kad isključim i opet uključim, situacija se ponavlja. U power managementu sam setovao full charging, tj. 'Optimize the battery lifetime'. Je li do baterije jal šta je drugo u pitanju?

17. Nije, Rade, Lenovo G770. Evo, opet se desilo u međuvremenu :-)

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.