Ko je najkrivlji za rat(ove) u bivšoj Jugoslaviji 1991-2001

1. @Aurora jel se to radi o Maspoku i hrvatskom proleću '71?Vidiš svi su to zaboravili da pomenu.

2. Ne znam šejn brate, moji su postovi nerazumljivi :P

3. АМЕРИЧКА ГОВНА СУ КРИВА ЗА СВЕ. ОВО МОЖДА ИЗГЛЕДА КАО СПРДАЧКИ ПОСТ, АЛИ ЈА САМ МРТАВ ОЗБИЉАН!!!!!!

4. Ja sam pobrkao šta si htela da kažeš,ta upadanja su bile ustaške diverzije a ovo što sam ja pomenuo su bili protesti i mitinzi zarad formiranja nezavisne Hrvatske gde je potpirivan nacionalizam i počelo se stidljivo sa rehabilitovanjem ustaštva.

5. Skoro svi nabrojani razlozi su doprineli pomalo...

6. Ponavljam se i ponavljaću se, kriv je d) NATO, tj. Amerika što je potpuno isti kurac

7. Koliko god pljuvao veru, ne mogu da kazem da je ona kriva kao takva, ali je definitivno dobro posluzila kao propagandni materijal i nacin da se ljudi medjusobno lakse podele i razaznaju, jer nije bilo nikakvog drugog nacina.

Sta je moglo da spreci rat? Mislim da su svi tada imali brzi internet i danasnju internet infrastrukturu, a ne po jedan i po program rezimske televizije, da bi bilo mnogo teze naloziti mlade ljude da idu i ginu za bilo kakve "uzvisene" ciljeve.

Ali, sta je bilo - bilo je. Nema sad nazad. Moglo je sve to mnogo elegantnije da se odigra, a ovako ispade tragedija za nas, a sprdnja za ostatak sveta. Ispali smo impulsivne budale, osim onih par sto su ispali ratni zlocinci, lopovi i ratni profiteri, (a cak je i vecini njih sve to proslo manje-vise neuspesno).

Sve u svemu - bilo, proslo, vise ne doslo.

8. Do kad ćete više da razglabate o jebenom ratu. 20 godina je prošlo, pola registrovanih ovde nije ni rodjeno tad. Suludo.

9. Sve u svemu - bilo, proslo, vise ne doslo.

ako sam naucio nesto iz istorije, reko bi da ova tema ne bi trebala da se zavrsava sa 1991-2001 nego 1940-

EDIT
    na zalost...

10. Znam šejn, zajebavam se.
    dakle pod D i sve ostalo je samo nadogradnja i instrumentarijum jebene Amerike i NATOa.

11. ponavljam, imam 16godina pa možda nisam u pravu kad ovo kažem ali mislim da je preforsirana ta priča o amerima. da im mi nismo dozvolili da vladaju nam kao kučićima to se ne bi ni desilo. tako mi srbi i u živoru ovako, ako ja nešto zajebem neću da kažem da sam ja kriv nego moji mama i tata, moj komšija itd. prvi se pravimo pametni pa onda nam je krivo kad nas neko jebe, možda i zasluženo. (onim nisam rekao da su ameri dobrotvorci koji vole mir, oni su zlotvori teški ali da smo se držali niko nas ne bi zajebavao) srbija je mala zemlja, bez bogastava, bez para, ono što je iole vredno i čime se mi dičimo neki ruski ili jevrejski biznismen bi kupio za pod nokat. prema tome, nemačka koja ima 80miliona stanovnika i koja je ogrmna i koja je puna para, e nju neko može da mrzi, a mi možemo sami sebi da budemo trn u oku a velike sile samo dođu da pokupe ono malo što valja ovde. da smo im i mi lizali pedu kao što to rade šiptari i tako dalje a da se nismo pravili pametni ne bi možda došlo ni do čega. ali mi volimo da se ponosimo našim grobovima i mrtvima, treba poštovati te koji su dali žiivot za zemlju ali... ponavljam, ja sam klinac pa ne znam prave odgovore, ali nikoga neću da mrzim dok me ne bude mrzeo i dok me ne budu želeli da me ubiju. evo i ti hrvati i muslimani, blejao sam na njohovim forumima i nikad me nisu vređali sem onih klinaca koji ni ne znaju ko je ratovao tih godina-...

12. Predražinjo

Do kad ćete više da razglabate o jebenom ratu. 20 godina je prošlo, pola registrovanih ovde nije ni rodjeno tad. Suludo.

Taj rad.
    Make love, not war!

13. Нико не може бити више крив него ми сами. Глуп народ. Али, народ није одједном постао глуп, већ је годинама уназад био такав, испиран, прати режим и жртвује своју децу зарад МАЛОГ бога. А други су само видели своју шансу и искористили, не можемо кривити њих.

14. Naravno Che-vu da su narodi deljeni po verskoj liniji, al, jebiga, ne postoji li to i negde drugde npr. u Irskoj ili Škotskoj npr. i drugim mestima ...istina je da je u stvari to bila granica između NATO-a i Rusije s druge strane, verske i druge razlike su samo pandan

Ponavljam se i ponavljaću se, kriv je d) NATO, tj. Amerika što je potpuno isti kurac

15. He, he, he, jebeni forumi!
    Sluša li ovde iko ikoga ?

16. ja boga mi sve čitam, nisam hteo da se ubacujem al moram!!! neka me ispravi neko ako grešim, jbg.

17. Au brate koja je ova Aurora legenda, sad citam... Ja tebe zeno NISTA ne razumem, ili to sto pises jednostavno nema nikakvog smisla... Mada ja mislim da je ipak kombinacija... Suludo lupetanje + nerazumljivost.

18. @macker: stvarno ne znam ko je kriv, jer ne provodim nesto mnogo vremena razmisljajuci na tu temu, a od gomile rasprava na tu temu koje sam cuo nisam uspeo da izvedem ni jedan jedini pravac razmisljana na koji bih mogao da se pretplatim.
    Jedino sto znam za sigurno je da mi je glupo sto smo u ocima ostatka sveta ispali toiko glupi. Ne ni toliko divlji, necivilizovani, nasilni, bolesni... ne, sve to moze nazalost da se opravda ludilom rata. Glupost je ipak nezavisna od toga.

A onda opet, kao narod ti narodi bivse FNRJ su svi prilicno ili pametni, ili obrazovani, ili onako prirodno lucidni u nekim ruralnijim, zabacenijim krajevima. Ima stoke, ali nista vise nego u bilo kojoj drugoj zemlji.

Propaganda je tu odigrala veliku ulogu, ruku pod ruku sa verom. Ali ko je KRIV, ne znam. tesko je upreti prst u jednu tacku. Mislim da je tu bilo vise faktora koji su jedan po jedan polako pronalazili neki potencijal za profit bez trunke etike iz svega toga, pa se to svima malo otelo kontroli pri kraju.

19. Ma kakvi mačker, kako rekoh na nekoj tamo temi- zovite Dušana Kovačevića da nas sve tuto kompleto smesti u neki film.
    Murinjo sve što si ti rekao je u mojoj rečenici Ubaciti kosku među gladne kerove. Znači izraz je metaforičan, da ne bude zabune jer mi momentalno nema mog sudskog tumača.
    Petljati u i inače krhke odnose je najveći i najpoznatiji šablon.
    To što smo i mi stoka ne znači da rat nije raspirio NATO i Amerika, jer jesu.
    Eto. A napisati samo- sveštenstvo, vera, religija su krivi jer su ljudi zatucani je glupost.
    Naravno da su šakali svih fela dočekali svojih pet minuta, od najobičnijih kriminalaca, mediokriteta, pa eto i popova, ali oni sami jednostavno nisu mogli početi nikakve ratove.
    Da se oni npr. pitaju rat nikad ne bi ni prestajao. Rat je i stao kad je Amerika rekla DOSTA.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.