Prijava

Cao drugari, vratio se Slobo sa prinudnog rada i odma ima pitanje koje ga muci duzi niz vremenskih intervala, lolo!

Moze li neko da mi objasni ovu izreku? Sta je autor u stvari htio reci ovim? Ako ja nekome kazem ovo, sta ja u stvari mislim? Kad se koristi, kako, zasto, zbog cega...?

I ako moze bez spema, lahk sam na okidacu.

Ajd uzdravlje

to su izmislili hejteri kako bi izbegli činjenje bilo kakvih dobrih dela... tako nekako....

ni meni nikad nije bilo jasno...

znaci da svaka dobra namera moze da zasere nesto

slobo, ni meni nije najjasnije ali ovako ja to shvatam, dacu ti primer

-hitler je verovao da cini dobro delo, i imao je najbolje namere za nemce

ne svidja mi se ova izreka, pa ni ovo moje objasnjenje, jer se iz nej da zakljuciti da svi koji imaju dobre namere na kraju krajeva naprave sranje

Moguce je sve, postaje jasnije. Cekacemo jos neke mudre nickove da pisu nesto na temu.

Веома тачна и одлична изрека. Објашњава да оно што ја мислим да је за тебе добро (а генерално се и сматра добрим) не мора нужно за тебе да буде добро.

to ti je ono "ne misli ti on loše, on to iz najboljih namera".. na primer, ćale što te bije, keva što ti sere, ortak što ti smuvao ribu...svi su imali dobre namere, da utiču na tebe, da budeš jači, bolji, čvršći..a ti si zbog njih u paklu...zbog ćaletove torture mrziš sve živo, zbog kevinog zvocanja si postao ćutolog i povuko se u sebe, a zbog ortaka i ribe si postao latentni peder..i još si suicidan..ne gine ti pakao...

bicebice, mislim da je poenta da taj koji ima dobre namjere zavrsi na kraju u paklu jer je tebe zajebao i ispostavilo se da nisu dobre.

pa i oni će u pakao..šta misliš ćale što te bije da će uvati raj?..ili ovaj što napravio preljubu sa tvojom ribom?..ma jok, pakao i za njih....

glupiram se...suština je da se često desi da čovek ima dobre namere, hoće nekom da pomogne, ali ko za kurac proradi Marfi i onda samo još više pogorša ionako jebenu situaciju...odatle ova izreka...

Ima li jos misljenja?

Глупос. Без добре намере ниси ни у стању да свесно урадиш нешто добро. Ако несвесно урадиш добро, да ли је то запроаво добро или неки дифлот? Добре намере могу само да те сјебу ако их имаш превише, јер не мош све да постигнеш. Што се мене тиче ова изрека је ретардирана као и "пресипати из шупљег у празно" - НАРАВНО ДА ЋУ ДА ПРЕСПЕМ ИЗ ШУПЉЕГ У ПРАЗНО, ШТО ДА СЕ ПРОСИПА БЕЗ РАЗЛОГА!

Дотеру, не можеш да пресипаш из шупљег, тамо нема ништа, шупље је јбт, исцурело.

Шупље није празно. Тако да могу у зависности од величине шупљине и брзене истицања, а увек могу да дигнем шупљо над празно да бих пресо како ваља.

Ne mora prazno da znaci kao prazna posuda nego kao prazan prostor, neka bezdan. Sipas u bezdan u svakom slucaju.

Значи да је Белзебуб керамику набавио у салону "Добре намере".

Na prostom pimeru: roditelji detetu ne daju da se bavi cime voli, jer nije isplativo, i, jer je to, naravno, za njegovo dobro, iz najbolje namere, onda mu izaberu recimo fakultet, onda mu usput traže posao, sve za njegovo dobro, i dete se na kraju utepa.
A imali su najbolje namere!