Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Има ли неко рационално објашњење због чега су кертриџи за инкџет штампаче тако баснословно скупи? Конкретно, имам Епсон штампач у који се стављају 4 кертриџа који коштају 1400 динара комад! 4 x 1400 = 5600, не? Па, мање је плаћен цео штампач са све скенером, јебага! :) Океј, знам да су они фабрички били само 30 посто напуњени, али и даље не капирам цену нових.
Елем, где у БГ да рефилујем кертриџе? Препоруке?
E, to i mene oduvek zanima...
Ketridži uvek izađu više od celog štampača... :)
zasto?
pojma nemam,,,
refil znam da ima na novom beogradu, preko puta politehnicke u onoj maloj ulicici izmedju zgrada. od pariske komune, iz studentske prva levo.... lokal je sa desne strane...
Zašto?
pa i svinja je skuplja kada se kupuje u delovima
Pri odabiru štampača obično kenon ili hp mogu da budu ok. Jeftinije verzije normala. Kupiš boje za jedno 2 000 dinsa i mož da napuniš bar 30 puta.
Nošenje ketridža na refilovanje ili kupovina novih je čisto bacanje para.
Dakle, epson u smeće i pravac po novi canon ili hp, al da ti prodavac obeća da moš sam da ih napuniš.
Kod džabalesku štampača tipa inkdžet proizvodnja je najjeftinija moguća, glava štampača nije deo mašine nego je deo kertridža. Sve ostalo je fensi plastikanac. Zato je kertridž skup jer u stvari kupuješ novu glavu štampača svaki put.
Za refil nađi neku manju firmu koja prodaje računare, šansa je velika da će imati i boje za dopunu kertridža (nešto tipa jedan lokal cela firma).
ПЛУС ЗА ПОЛИТЕХНИЧКУ !!!!!!!!!!! хахахахахаха
JEst, mada imaš i kertridže bez glave, i nisu ništa jeftiniji. Jedostavno, kertridž mora da košta bar 1500 dinsa pa da ga jebeš. NE znam pošto je refill ali ako više štampaš ni to se ne isplati.
1500 je OK, meni su tražili po 2500 i više... refil u mom selu naplaćuju oko 200 dinara po kertridžu, ali sam ja ionako prešao na laser - boja mi ne treba, a mnogo je jeftinije (HP 1018 recikliran toner 1900 dinara)
ok je soma ipo ako ti je crko ketridž, ali ima đumle brbana koji kupuju novi čim im se stari ispraznni. Refil moš uraditi sam. Set boja sa od po 30ml šaranih i 50 ml crne boje ispadne oko 1500-2000 soma dinsa, a u proseku u šareni ubacuješ po 2ml a crnog po 5 ml po punjenju, zavisi od veličine ketridža tako da je ovo ubedljivo nejjeftinije rešenje za koje ja znam.
Da, ako ti treba boja ili ti je kinta za novi štampač mnogo, sasvim se slažem - refil kit je najbolje rešenje.
Brate, kupi sam boju i napuni. To ja radim već deset godina i uspeva. I nije uopšte skupo. A nemam pojma zašto su kertridži toliko keša, a i zabole me baš. lolo
Ja sam radio refill u Compjet u 29. novembra (despota Stefana, whateva), prodavali su i boje da dopunjujes sam. Nisam sam dopunjavao, ali to nije nikakva filozofija, jos je manji cim nego da ides do njih. Mada, oni rade i neko ozivljavanje zapecenih kertridza.
Kertridzi su skupi jer je to fora da proizvodjaci naplate naizgled jeftine stampace. Samo lud covek moze da kupi nove kertridze kad mu se istrose stari. I da, u pravu su ljudi, Epson je u tome najgori, mislim da softverski onemogucava stampanje kad kertridz dodje ispod 20% kapaciteta. Izbegavati u sirokom luku. I ciganija je sto zbog refill-a ugradjuju cipove na jebene kertridze, samo da bi to onemogucili. Srecom, ljudi krekuju mnogo ozbiljnije stvari, a nece jebeni chip na kertridzu.
Al neće epson da se krekuje bez onog sranja u koji se ubaci katridž, ink reseter glupavi. Čak ni ne naprave za nove modele na vreme.
Imam epsona jednog na ormanu, do jaja štampač ali ne mogu da rešim problem ketridža, al zato imam hp officejet j3680 fax/skener i štampač. Radi do jaja, sam punim, nista se ne buni, kraljma ga već vise od govine.
el znate možda neki noviji softver da se rpeko kompa može resetovai spon i tako srediti da samo napunim kertridže?
e, kako se zove tacno boja za ketridze i gde da je nadjem?
kažeš "Treba mi refil kit za kertridže XXXXX štampača"