Biciklizam

1. Šta imaš protiv alu ramova? Znaš koliko je lakše voziti, pogotovo na duge staze?
    Ovaj ne izgleda loše...

2. Natnat

Ne vredi toliko, odmah da ti kažem. Koliko brzo možeš da voziš sa 14 brzina? 20 maksimum. Nije to za drum.

Natnat, pls

Broj stepena prenosa nema nikakve veze sa brzinom koju bicikl može da postigne, već je stvar u veličinama i broju zupčanika koje su u osnovi tih brzina i, naravno, snazi goveđeg buta. Prvo, na eklipsu ne postoji onaj prednji najmanji zupčanik na srednjem pogonu(predviđen za žestoke uzbrdice po blatnjavim brdima i babe), ali su mu zato svi ostali zupčanici veći nego na prosečnom mtb-u ili treking biciklu, pa može na ravnom da postigne mnogo veće brzine uz manji broj okretanja pedale. Ovo jeste bicikl za drum.

Dilane, nema šta da se bojiš aluminijuma, danas čelik ionako voze samo ovi što idu na Himalaje biciklom, da bi mogla svaka budala da im ga zavari ram ako se slomi. Međutim, ovim eklipsom nije narod preterano zadovoljan, što zbog tog prevaziđenog čeličnog rama i mase, što zbog kvaliteta pogona i ostalih delova, pa ga zaobiđi. Možeš mnogo bolju spravu da nađeš po oglasima.

3. Meni ovi zupčanici uopšte ne deluju preterano veliki, aj se kladimo da ne može da vozi više od 25 na ravnom, pa makar i goveđi but imao.

4. Ti ponudi zalog za oplkadu, ja isplaćujem zalog*10 u slučaju da izgubim. Uostalom, i mtb sa prednjim amortizerom i gumama kramponkama može da se vozi preko 25 na ravnom. Nije baš efikasno i prijatno, al može.

Evo, brojke ne lažu za eklips:

pozadi: 7-speed 14-16-18-20-22-24-28T
    napred: 52-39T

Da ne zamaram, ovo su manje-više standardne brojke za drumaša, ima jedan malo veći zupčanik pozadi, i to je to.

Nemoj me tući, Nat. :(

5. Ma neću da te tučem, ali ovo si lupio za kramponke. Poletela sam kada sam ih se oslobodila :)
    možeš ti da razviješ 25, ali koliko dugo ćeš uspeti da voziš, a da ne odapneš?

6. http://www.hartvoorfietsen.nl/WebRoot/Pins/Shops/PH1240647/5229/7F15/8D07/67D8/8DD9/0A0C/05E8/BB97/DSC00328.JPG

Natnat, ovom biciklom lagano mozes da teras prosek preko 30, na duze, ako je ravno. Nema veze sto ima 14 brzina, ti trkacki bicikli imaju najveci prenos da se useres, jedva ga pokrenes iz mesta...

Jebi ga, ja sa ovim retro sto imam pa mogu da isteram relativno lagano 30kmh prosek i na duze, i kad nije skroz ravno, a ima 10 brzina, pa ti vidi :)

Prenos bitan

7. Ali bukvalno, kad me zajebe nesto pa stanem, a ne ubacim u manji prenos, a mala uzbrdica, ne mozes normalno da krenes, moras na prazno da promenis brzinu prvo...

8. Pazi, držao sam krampone dva meseca na biciklu kad sam ga kupio i palio onaj endomondo pet-šest puta, definitivno može, al ko što sam rekao:

Nije baš efikasno i prijatno

i ne može dugo. Al kramponi jesu smrt za asvalt, duša me zaboli kad vidim narod bez ćelavih guma kako se teli po ulici. :33

9. E, to je pravi izraz, teljenje. Kažem ti, nisam mogla da verujem koja je razlika.

10. STA ZNACE SVI OVI BROJEVI
    ja imam 21 brzinu, jeli dobro to

11. Stručnjaci trebaju mi nove gume za bajs, može neka preporuka? Vozim uglavnom po asfaltu, ali preporučite neke gume koje dobro podnose džombe. Šifra udobnost na prvom mestu lolo

12. niko ne zna vise od eleka o biciklizmu,tako da svi koji govorite suprotno od onoga sto on kaze,samo bezite od istine...ne bezite od istine,slusajte eleka...ja i elek jesmo pobegli iz hrvatske,al od istine nikad

13. Nisam tražio gume za traktor, nego za bajs lolo

14. Drž se ti traktora :)

15. Evo za eleka i olanika gume:
    http://www.njuskalo.hr/image-bigger/dijelovi-traktore/prodajem-traktorske-gume-slika-10736404.jpg
    Ako ne odgovaraju, prelistati zadnjih par strana ove teme http://www.2bike.rs/forum/topic/391-gume-sirine-kramponi/page-17 , pošto slabo pratim u zadnje vreme šta je dobar izbor.

edit: kasno sam stigo da napišem post, jebiga

16. Imam zabranu vožnje... zato mi i trebaju gume za dvokotačno samookretalo. Ali ozbiljno mi trebaju, nemojte da me terate da pitam one na krstarici, smaraju.

17. posluzice ovo,hvala radj

18. Nema na čemu, ol :*

Eleče, ozbiljno ti kažem, samo prelistaj par strana na onoj temi, gledaj nešto širine između 1.75 i 2 i ćelavo da bude, ići će brzo po asvaltu, i biti stabilnije i udobnije preko šahtova i po zemljanom putu. Ili uđi u prvu radnju i reci, imam tolko i tolko para da dam, preporučite mi. Gledaj neke Kenda gume, one su uglavnom best baj za neke manje pare.