Prijava

Gledam ovog pogacara i on se prodo arapima

2017—2018 True Rog Ljubljana

2019-UAE tim emirejts

Ti rog bajkovi su nekad bili top sto je moglo da se uzme

Rog Bmx sivi sam imao nekad

Gledao sam, otreso Danac Janeza ko slinu. Ali, nisam nikad video da na relativno kratkom hronometru neko ostavi glavnog konkurenta na skoro dva minuta.
Opake droge imaju u Džambo vizmi ove godine. Opake.

Evo još jednog bicikliste, spavate li mirno f1 fanatici

Plidu ae brt da pratimo indijsku kriket ligu da otvorimo temu spem stop

Nisam fanatik, ali mi prija da se posle posla izvalim i uključim tur d' frans. Smanjim onog smarača sa Eurosporta i gledam lepe predele. Malo zadremam i taman se probudim da odgledam završnicu ako je brdska etapa u pitanju. I završnice hronometra, tu se obično lome trke.
One ravničarske etape i sprintevi su dosadni pa skoro ko Formula 1. To izbegavam.

Smaraju ravnice ja najviše volim monte karlo tu se smenjuju na svakoj šikani bukv pa onaj tunel kad im ugase svetlo samo njih pešes završe trku lolo

dobro sad je dosta, jel ja jedini ovde ne znam sta je zavrsnica hronometra

#am i the only one around here meme

jel ja jedini ovde ne znam sta je zavrsnica hronometra

Kad pri kraju trke ostane nekoliko najboljih biciklista, pa voze pojedinačno "na vreme". Kao u skijanju u drugoj vožnji, od najlošije plasiranog do najboljeg.
Nadam se da skijanje pratiš.

kratak je hronometar bio jer etapa nije bila flat, pred kraj je nagib bio 14% e sad ne znam koliko km tacno, mislim poslednjih 4 kilometra da su bili jaki nagibi. Danas je 28 km uspon na 6 procenata prosecno, bice jaka etapa. Jbg vingegaard se izgleda jace puca zorkom sabac nego poga

vingegaard se izgleda jace puca

To. Izgleda da su prećutno legalizovali, videli da im se ne isplati da svake godine oduzimaju nekom titulu zbog dopinga.
Evo, već dve-tri godine nema doping-afera, znači digli ruke i rekli pucajte se koliko hoćete samo nemojte da javnost sazna.

Kad pri kraju trke ostane nekoliko najboljih biciklista, pa voze pojedinačno "na vreme". Kao u skijanju u drugoj vožnji, od najlošije plasiranog do najboljeg.
Nadam se da skijanje pratiš.

ne pratim :)

znaci prvo ide trka kao u f1, coporativno pa onda x najboljih vozaca bukv voze 1 po 1 kao kvalifikacije u f1, samo vrv oni ne voze trku i to "na vreme" na istoj stazi. Video sam sinoc na ovom klipu sto je poslao brat kirk da mere vreme, to me zbunilo, znam ranije kad naletim na biciklizam uvek je bilo grupna utrka fakat, kroz neke prelepe predele itd

Da, uglavnom se čoporativno trkaju. Recimo, od 21 etape na ovim glavnim trkama (Điro, Tur, Vuelta) imaš 1-2 individualna hronometra, gde se svakom posebno meri vreme. Ponegde postoji i ekipni hronometar, ali da te ne zbunjujem sad...
Uzgred, Formulu 1 sam pratio negde do početka vladavine Luisa Hamiltona, a ranije, za vreme Šumahera, Hakinena, Sene i ostalih gledao sam bukvalno svaku trku. Sad kad naletim, odgledam par krugova, smorim se i prebacim na Tur. ;)

etape se voze tako sto svi krecu odjednom i voze nekih 170, 180 km i obicno odmah na pocetku manja grupica ode u beg. ima tu nekih poena se skupljaju na cekpointima za tackastu(kralj planina) i zelenu majicu(naj u sprintu) i u sustini kada je nizijska etapa cesto svi udju grupno, sprintaju na cilju najjaci sprinteri ali se racuna da je grupno vreme svih koji su u grupi jer su svi na tockovima ovih drugih vozaca.

kada je brdska staza, biciklisti krecu isto zajedno, ali nemaju toliko snage da kao u niziji svi zavrse zajedno, grupe se prirodno sve vise osipaju, nekom odgovara jaci tempo, neko ne moze da prati i svako dolazi na cilj sam i ima svoje vreme.

i tokom tura bude jedan ili dva hronometra, ove godine jedan. dakle tu je kao f1 kvali, svako zasebno krece, etapa je znatno kraca, 40ak km obicno i svako ima svoje vreme, to je utrka sa vremenom.

i poslednja etapa ulazak u pariz i sanzelize, tu nema napadanja, to je paradiranje i proslava titule.

evo vidi ovo bice ti jasnije https://www.youtube.com/watch?v=pGIMtWNv9H8

Samo bi dodao da se ova grupa biviklista kojoj se svima daje isto vreme kad prodju kroz cilj zove peloton :)

I da prosecna bicikla koju voze na turu kosta 20ak hiljada $ ovako

Ja imam bajk od 1000$, red je da oni imaju te od 20k

idi bre nisam znao da tu ima toliko toga, bukv sam mislio ide ovako ok momci cepate od BG do NS ko stigne prvi otvara sampanj pice i to je to selimo se sutra tipa u nemacku na sl trku, kad ono medjutim. hvala na detaljnim objasnjenjima <3

pustio pogacar, puklo sve, nece ni drugi biti u plasmanu, koji odron

Zavrsen je tur, ovo se ne stize, poga pickica balava izotvarao ga vinjegor, kakva masina