Prijava

Значи, ипак треба да се одради нека комбинација с ловачким удружењима за самострел.

Е, а да питам... Каква је процедура за добијање дозволе за поседовање ватреног оружја? Има мој ћале неки заставин штољпи калибра 7.65, мислим да је М70 модел, па би пребацио на моје име. Својевремено ме учио да рукујем њиме, ал' никад нисам пуцао, немам на кога. Шалим се, немам где. :)

Moraš Džimi prvo da prođeš kurs , pa tek onda da ti daju dozvolu, ako nemaš vezu. Ranije nisi mogao da dobiješ dozvolu ako nisi služio vojsku, a kako je danas stvarno neznam...

А из чега се састоји тај курс?

Odeš sa drotovima na "Bubanj Potok " ili neku drugu adekvatnu streljanu, instruktor te kao šatro malo poduči, izrokaš određenu količinu municije ka meti i dobiješ potvrdu da si završio kurs. PoJenta je u tome da sve to KOŠTA i da ti uzmu parice, a da pucaš nema šanse da naučiš, ako ranije pucao nisi...

А је л' има фора да се оде у неку стрељану и да рецимо вежбаш тамо на њиховим пиштољима иако немаш дозволу?

Mislim da ima fora da odeš u streljanu sa tim tatinim pištoljem i municijom i da pucaš. Moraš da se raspitaš, ne znam to tačno.

Ako nema dozvolu sa tatinim pistoljem ne sme na ulicu po zakonu i onda po nekoj logici ne sme ni u streljanu da puca. Ako i ode i pocne tamo da puca moze da se neko nadje i da pocne da postavlja nezgodna pitanja i tako to, ionako su streljane cesto pune pandura i ostalih zbirova....

Beretta ima dobrih pištolja, pušaka, noževa itd.

Ja sam gledao na Razbijači mitova kako jedan vazdušnom puškom gadja dršku od lizalice sa dvaes metra. S tim što je puškom gađao leđima okrenut prema meti ( lizalici ). Nišanio je crnim naočarima. I pogodio je.

Jel ima neko da se bavi lovom?

vidi mu se na ruci da voli ekpesrimentisati

Каква пичкица од самострела.

Да ли поседовање оружја нешто кошта једном кад се набави (и среди дозвола)? Да ли се плаћају неке додатне дажбине за држање (нешто као код регистрације аутомобила)? И да ли има неких неновчаних "проблема" за власника пиштоља?

Plaćaš poreze, opremu za čišćenje (ulje i druge gluposti) i municija uopšte nije jeftina.

Jedan metak za klasičan lovački karabin je 80 din pa na gore!Uvek trebaš da imaš od 5 do 15 metaka jer u klasičniom karabinu staje najmanje 5 metaka.