U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Big, radim u Žurnalu. Ovo je podatak čisto da bi znao odakle mi informacije, da ne ispadne ona fora ''rekao mi drugar čija se svastika jebe sa burazerom od trenera koji je dobar prijatelj sa mendžerom tog i tog igrača''. :)
Malo sam preterao, ali shvataš poentu.
Али пазите, није то до савеза јер тада нисмо имали проблем са центрима, кад смо се одвојили као држава, имали смо Крстића, Миличића, чак је и Коста Перовић био накратко у НБА лиги (додуше, више је времена проводио у развојној лиги, али опет...), Радуљица је био најбољи играч ЕП 2008 за играче до 20 година, а богами и Муслију се још тада смешила лепа каријера тако да смо имали осигурану и будућност.... Једноставно нам центри нису фалили тада....
Lepo je to, al je Peković tog istog Perovića izbacio iz prve postave. Perović je mlitavko a na njega računati kao na ozbiljnog igrača je smešno. Radule i Miličić promaja u glavi to se oduvek znalo.
Ne dižite Marića u nebesa, bezrazložno kada većina stručnjaka ocenjuje da ima skromnu centarsku tehniku. pride ne može da prođe tekma, a da ne napravi bar jednu grešku u koracima... Borac je, Srbin i to je to. Da ne ulazim u analize da li bi i eventualno koliko bio korisniji od Štimca (koji koliko god ga pljuvali, na svakoj utakmici daje 110%, a valjda i to neko ceni).
Marić je u Partizanu imao sezonu snova (do povrede), posle toga je Vraneš imao sezonu iz snova...pa se naglas pitam: Da nije to bar delimično zasluga i Boa Mekejleba?
Komentarišući njegove ispodprosečne igre u selekciji Australije,Miša Lakić je gostujući kod Tegeltije rekao upravo da, citiram "ma koliko se navijači Partizana ljutili na mene što ću ovo reći" kraj citata, Marić ima skromnu centarsku tehniku, i da je u Partizanu Dule pravio čitave akcije za njega, a u Australijskoj repki nikome ne pada na pamet da se toliko podređuje Mariću.
Problem sa centrima leži u sledećem: Musli otipšao sa 18/19 godina ako ne i ranije, Raduljica mald, pa i Perović. Jebiga znam da se u Srbiji nema para, ali kao sportista, pre bih prihvatio da igram za male pare 25/30 minuta, nego da grejem klupu za deset puta veće pare.
E to je zato što imam staromodno shvatanje sporta, to jest nematerijalno.
Туцани, нисам мислио тако.... Већ јеби га, мислио сам да ми је више жао оних играча које смо имали у плану у будућности, Марић се појавио у тренутку кад је заиграо за Партизан као таква опција.... Зато ми и није толико жао што смо њега изгубили....
Гонзо, имаш велики плус код мене због редакције за коју радиш :-)....
Ал' пази, ја ти кажем оно што сам видео својим очима, а и што знам од људи који су проверено са њим добри, који су са њим пикали кошарку док је још био у Спортс врлду.... Неки су му били и на свадби.... Тако да не причам ни ја те приче - рекла ми швеца теткине посестрине.... :-)
Svi ste u pravu po pitanuju analiza, ali postoji još jedna bitna stvar. U košarkaškoj reprezentaciji je počelo da se dešava menadžerisanje kao i u fudbalskoj. Kod košarkaša je tata Miško Ražnatović i ako on ne zastupa nekog igrača taj se neće nagledati reprezentacije. Za sve koji će reći da je to nemoguće kod Dude, postoji problem što Ražnatović zastupa i njega.
Big ne dovodim ja u pitanje ono što si ti video svojim očima, samo napominjem informacije koje ja imam od isto toliko pouzdanih izvora, odnosno novinara koji su košarci po dve decenije i za koje nema tajni u tom smislu. A ne sumnjam da je Miličić kafanski tip, to se čak lako primeti. :)
Valjda su samo Teo i Krle kod drugih menadžera, ali bez njih smo nula, pa je napravljen kompromis.
Prvi neću reći da je to nemoguće kod Dude jer valjda od svih aktuelnih reprezentativaca Miško nije menadžer jednom, ili dvojici. S druge strane postavlja se pitanje koliko uopšte ima potencijalnih reprezentativaca kojima Miško nije menadžer. Prvi mi pada na pamet "Sin" Dragan Milosavljević, koji nije ovoga puta bio ni na širem spisku, a menadžer mu je... Miško Ražnatović.
Ok Dože opet sve je to lepo ali taj MArić ima snagu ono što današnji centri nemaju a igra i dobru odbranu. Nek on ima skromnu leđnu tehniku kako kažete al pogledajte koliko je on akcija upravo igrom leđima sam završavao tu Bo nije mogao da mu pomogne nikako.
Australija je pa mnogo ozbiljna reprezentacija pa će da se uzima za primer.
Svi ti stručnjaci su i kenjali da je Tadija bolji igrač od Novice da je Erceg bolji igrač od Novice a meni je to uvek bilo smešno.
Gledajući Novickog u reprezentaciji Nemačke čovek bi pomislio da je solidan igrač u EL a ne jedan od najboljih u NBA.
Poređenje sa Štimcem neću da komentarišem, neki put idete u krajnost stvarno.
A taj Marić kakav god da je uradio je ono što Perović, Raduljica, pa i Miličić, Musli nikad nisu a i nikad neće jedino još Žitarica ima šansu al čisto sumnjam. Nego džaba ova priča on ne može da igra za nas.
Daj bre Gonzo pa Miško zastupa bre pola Evrope i skoro sve naše. Uostalom koga je Duda trebao da zove a da nije povređen?
Možeš ti da ne komentarišeš koliko hoćeš, ali više volim da vidim da neko toliko izgara (pri tom daleko je korisniji od jednog Koste Perovića na primer), nego da mi kulira kao na pr. Teo (kojeg inače više nego gotivim), ili Krle (ponekad) i drugi... i ovo što sam napisao nema veze sa tim što Štimac je igrao za Zvezdu (uostalom dečko je grobar).
Za Raduljicu mislim da je nesumnjivo bolji od Marića, ali izgleda da je i on mentol, ako ni zbog čega drugog onda zbog nepojavljivanja na okuplanju reprezentativaca.
Slažem se.
Tucani postroje igrači koji bi mogli igrati u reprezentaciji, ali iz navedenog razloga se to neće desiti. Na primer, mi imamo problem što nam organizacije igre totalno padne kada je Teo na klupi jer Rašić i Marković nema sile da održe makar neki nivo dok ovaj odmara. Tu bi odlično uleteo Miljan Pavković. Dečko je dušu dao za rezervnog pleja, a realno je bolji i od Rašića i od Markovića, a kod Dude ga nije bilo ni na širem spisku. Zatim postoji jedan mali iz Hemofarma (ne mogu da mu se setim imena trenutno, a valjda je sad prešao u Partizan) koji se našao na širem spisku, ali se tu sve i završilo iz razloga što mu Miško nije menadžer, a za njega tvrde (što naravno tek treba da se dokaže) da je bolji igrač nego Anđušić.
Trudi se Štimac i zato ga cenim, ali je Kosta bolji igrač.
Ni ovde se ne slažemo.
Па види, ја сам из приче закључио да га Дуда јесте звао, што су ови и потврдили, Дарко је био у фазону - касније, касније, Дуда га више није хтео чекати и крај.... Ал' не знам за ово што је Туцани рекао да га је Дуда звао касније.... А и колико се сећам, Дарко јесте нешто причао да су га звали прекасно.... Или тако нешто.... Мрзи ме да гуглам сада....
Због Даркових особина и даље сам уверен да је Дуда у праву. Јер имам утисак да је Дарко онај тип који је у фазону - лако ћемо и који би радије да се зајебава него да ради....
А не знам за Мишка, гледали смо на сајту кога све заступа, није било баш пуно играча из његове агенције.... А и мислим да не заступа он Дуду, већ да Дуду заступа онај Жабар, не мерем се сетити како се зове.... Уосталом, ево списка тренера које заступа Мишко (а и јеби га, наравно да ће имати гомилу играча кад одмах покупи све шта ваља, чак заступа и добре играче ван Србије):
http://www.beobasket.net/page/coaches/sr.html
@Crvena konjeva mas'
Što je preduslov za kvalitetnu prepisku. ;-))))
Doduše, manjkaju nam materijalni dokazi, jer nam se argumentacija zasniva na ličnim naklonostima (da ne kažem srpski-afinitetima).
Miško je počeo da zastupa Dudu od trenutka kada mu je završio transfer u Dinamo iz Moskve (što je bilo pre nekoliko godina, ne mogu da se setim koliko tačno). Problem i jeste u tome što svakog mladog igrača Miško drži, a u takvoj situaciji lako određuje ko mu je prioritet za prodaju kroz igre u reprezentaciji. Pre dve godine sam bio u Trevizu na Adidasovom košarkaškom kampu za malde igrače gde se okupljaju treneri i skauti iz celog sveta. Bilo je naših trenera, došli su Leri Bird i Detlef Šremf da vide kakvi su klinci talenti. Svi naši igrači na tom kampu bili su Miškovi. Da u celoj Srbiji nema nijedan igrač dovoljno talentovan za tu proveru, a da mu ovaj nije menadžer? U to mi je malo teško da poverujem.
hehehe, ulazim u duel sa numero unom
Za Marića se ne slažem zbog toga što je on postigao znatno više od Raduljice, i bio proglašen za najboljeg u evropi za mesec decembar(ko pleyboy), plus je vukao konkretno Partizan.
Dok je Raduljica štetio Partizanu u mnogo navrata, osim u finalnoj seriji, tu je igrao kako treba.
A za Kostu i Štimca možemo do sutra da razglabamo, cenim Štimca zbog srca, ali ipak mislim da je ovaj bolji, eto bolje šutira bacanja. (Jak razlog. lololo) :)
Dobar je Štimac trudi se ali ne može, od Koste je svako bolji.
Nema veze to Zvezda Partizan sad pričamo o reprezentaciji i nisam ostrašćen ni najmanje. Npr Nedovića mnogo gotivim i nadam se da ćemo dobiti strašnog igrača. Za Aleksandrova mi je mnogo krivo itd.
Štimac mnogo ne zna al se mnogo bori al jbg fali mu kvalitet i fizikalije. Možda i bude nešto od njega ko zna, ne otpisujem ja nikog.
Teo i Krle jbg imaju pravo da lade jaja, najbolji su pa im ne možeš zameriti što se nekad opuste. Mene Teo ume da iznervira do besvesti al mi bez njega smo go kurac.
Prvo Radule nije bolji od Marića samo iz jednog razloga čovek ne zna da igra odbranu, al nije ne zna nego nema dve blage. Kretnja u odbrani nikakva i uz Džavaija najgori defnazivac na centru kog sam u životu gledao.
A drugo ne da je mentol nego mentolčina. Pre nego što je potpisao za Partizan kad se oporavljao od povrede one, mrtav pijan se majmunisao na Beer festu ja gledam i ne verujem. Al dobro to i nije toliko strašno. Nema ponašanje, ne sluša ternera, lako pukne i iznervira se napravi sranje vredno odlaska u top 16 protiv Šarloa. Jednostavno promaja u glavi ko Miličić ne razmišlja o ekipi i timu nego pukne i ne zna šta radi. Dečko je glup i to je to.