Repstacija sporta Košarke

1. Јебали вас и Мекејлеб, и Клео, и Каду, и Оумару, и Самир, и Холден, и Омар Кук, и Миротић! Е!

2. Nije što sam Zvezdaš, ali mislim da je trebalo zvati Savovića

Nije smesno.

Mada kad vidim da je Stefan Markovic u repki, ne vidim razlog zasto ja ne bih bio.

3. Holden voli Srbiju, žao mu što nije igrao u Partizanu.

4. Da i ja izjavim nešto za Dnevnik... Dođe mi da sebi prste odsječem kad vidim da sam 2009. godine poslije srrebra na EP kao svoj prvi post na vukajliji napisao da se rodila dinastija koja ce godinama karati po Evropi. Sad vidim da imamo dva vrhunska igrača u Evropi, dva-tri prosječna i 8 trupaca.
    Kao nepopravljivi ljubitelj košarke, zadužen Bodirogom , Đorđevićem i ostalim, uvijek mi ostaj nada da će Novicca, jedini punokrvan igrač da se vrati u formu, da će Tpeić procenat šuta sa djelimično obranog mlijeka 2,8% da podigne na jogurt makar 3,2%, da ć šipovljanski mag Darko Miličić preskočiti Janjski sabor jedne godine i otići na pripreme sa repkom i možda naučiti kako se igra košarka, ili makar sportsko ponašanje, da će Punić osim odbrane saznati da je košarka igra u dva smjera, da će Duda kao košarkaški trenerski mag naći svrhu u životu Koste Perovića pa makar se bavio i predavanjem likovnog, samo da ga moje oči ne vide, da će se roditi neki novi Bodiroga ... Do tad igramo sa kartama koje smo zaslužili...

5. Ni ja nisam za strance u reprezentaciji iako dobar deo stranaca koji su igrali za Partizan gotivim više nego pola reprezentacije. Srbija Srbima!

6. eh mrljo, lepo bi to sve bilo...

7. Naša reprezentacija je drastično pala kad se Novica povredio. Posle njegove povrede mi ne možemo da se povežemo a kad je i Kešelj prestao da prangija ostasmo jadni i nikakvi.
    Uzdam se u Novicu, Bjelicu, donekle Krleta i u granitnu odbranu i da ono čupavo majmunče iz CSKA svede stepen divljanja na minimum i mi realno možemo makar do polufinala.

8. Novica ima muda, a nama je trebao fajter, realno ko bi se Bjelice uplašio onako dok je imao šiškice, iako je on dobar igrac, docemo do polufinala, samo zato što će ostali doći sa trećom petorkom...

9. Kešelja bih fizički povredio štanglom. To nije igrač, to je tviteraš.

10. Jeste, sve su nam sami igrači s mudima... A znanje?

11. Simptomatično je i zanimljivo da su navijači jednog određenog kluba protiv stranaca u reprezentaciji. Ja znam zbog čega ali ne bih da počinjem raspravu. Jasno se vidi u Stevanovom nabrajanju zbog čega.

Ja sam za. Mi nemamo više ekipe koje valjaju i koje mogu nešto da osvoje osim u vaterpolu, a to je doduše isti Stevan objasnio savršeno u jednom postu odavno. Siromašnim klincima su zatvorena vrata.

12. Džaba znanje prove ako je pizdurina, čist primer ti je Rašić koji nekim jadnicima saspe trojke 9/9 a onda protiv jakog protivnika ima 0/9 i to iz čistih izgrađenih pozicija. Ne mereš biti igrač ako nemaš muda.
    A Novica i Bjelica što se mene tiče imaju i muda i znanje sa tim što je mrljo lepo primetio da se Bjelice ne plaše zbog bejbi fejsa i frizurice koju više nema a od Novice se useru kad krene da ih razgrće i da se loži.

13. Radije bih da Srbi gube, nego da nam Ameri pobjeđuju.

14. Ko naše čuveno poštenje i dostojanstvo....

Zato smo ga dostojanstveno i ispušili.

15. Ovom godinom se prica o nasoj reprezentaciji zavrsava, jbt Keselj i Bjelica i Paunic
    http://www.youtube.com/watch?v=dvFeUZDRD9Q

16. Šta bre svi kenjate za Bjelicu, dečko jebe kako igra. Konstatno napreduje i za reprezentaciju se uvek loži da igra maksimalno. Ne ide on u isti koš sa Kešeljom koji ima samo šut ili bolje reći IMAO je šut a ni sa rukometašom Paunićem koji je rukometaš a ne košarkaš i kontam da i ne zna gde je protivnički koš. Bjelica igra na obe strane odlično, pokretljiv za svoju visinu i uvek se loži maksimalno. Mnogo mi je krivo što nikad nije zaigrao za prvi tim Partizana, ogrešili smo se o dečka mnogo. Pravi igrač za nas.

Oladite malo sa proseravanjem pa nemaju ni ostali Daniloviće i Đorđeviće pa sad ispade da smo mi toliko očajni. Možemo mi makar treći da budemo ako ništa ako se svi skupe i odigraju kako znaju.

17. Definitivno moraju otpasti Rašić i Paunić... Zovi Dudo Vasu, a i Lučić bi mogao da zaigra.

EDIT: Ja sam protiv stranaca u repki jer je to sranje. Ne bih mogao da se radujem titulu nacionalnog tima koju je doneo neki Amer ili šta već...

18. Потребан нам је Новица за ово првенство много. Дечко је кидао кад год је играо за репрезентацију. А колико видим у доброј је форми и у Мега Визури, тако да не видим разлог да га Дуда не позове. Једино ако су разлози личне природе, али опет, то треба оставити по страни кад је репка у питању. У Крлета и Теодосића се највише уздам, Бјелица такође може да експлодира на овом првенству. Мислим да Савановић није тип играча који се не би одазвао позиву, тако да и од њега очекујем да прска по шпанским миџетима и осталој сиротињи. Та 4 играча по мени одскачу од осталих, за остале стварно нисам паметан, јер су или просечни играчи или балвани. Можда би Лучић могао да се покаже ако га позове Дудица.

19. Мислим да Савановић није тип играча који се не би одазвао позиву, тако да и од њега очекујем да прска по шпанским миџетима и осталој сиротињи.

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2013&mm=05&dd=13&nav_id=713276

Raško Katić je igrama zaslužio poziv, prošlo prvenstvo nismo imali dostojnu zamenu Krstiću, Perović i Marjanović su bili očajni..

Četvorka je dakle problem jer je Savan odustao, Novica je valjda završio sa povredama i on je glavno pojačanje. Erceg i Mačvan su dosta tanki. Problem je što nam četvorka nije fizički dominatna.

20. Кога Дуда зове, тај нам треба.... Ако зове странце - требају нам, ако зове Ракочевића и Савовића - требају нам, ако их не зове - не требају нам....
    А и исто тако ни Амери ни Ракочевић нам 2009. нису требали, као ни 2010.... Задњи, уједно и најбитнији Еуробаскет због ОИ, смо сјебали јер су нас жешће сјебале повреде - Новица је пропустио такмичење због повреде, Крле је играо под инјекцијама задњи део, Тео је цео задњи део сезоне са Олимпијакосом тада кубурио са повредом, бекови су били повређени и јеби га.... До Литваније смо играли добро, тукли све лаганези, и Швабе са Новицким и Каманом и Жабаре са Галинаријем, Барњанијем и Белинелијем, а и од победе са Французима нас је делио зицер....

Видећемо списак и онда ћемо видети који играчи су на располагању.... Све остало су нагађања јер се Дуда још није ни састао са свим играчима....

proviron
    Иначе, тај исти Раковић је наш вероватно најбољи пнр играч и једини истински снажан играч којег имамо у рекету. Али, јебеш га... Боби је Боби.

Џабе Раковићу снага кад је го курац од играча ове сезоне.... У Билбау игра 14 минута у просеку (без неког значајног учинка), а кад сам га гледао у Еурокупу против Улма, онај чупави Брајант га је појео за доручак.... А и након безобразног кулирања позива не треба га ни звати више, ал' као што рекох - Дуда зна најбоље.... Ако му треба Раковић - зваће га....

Ал Банди
    Jašta, zarađuje više nego Džordan. Pitanje je doduše, koliko Duda ima loših odnosa sa igračima, ja sam čuo da je loš čovek Duda baš...

Дуда је управо супротно - јако добар човек (по причама неких старијих играча који су прошли Дудину школу), јер ће изаћи играчима у сусрет и заштитиће их колико може. Надменим звездицама попут Миличића (којег је Жељко још 2005. најбоље описао на оној конференцији после дебакла), Лабовића, Радуљице и осталих се не свиђа то што је без длаке на језику.... Ако је неко дебео, ван форме или не зна да игра - он ће му то отворено рећи.... Један Сале Ђорђевић се није љутио кад је Дуда '90 на СП као плејеве одвео Жељка и Здовца, а Радуљица ће да бесни по хотелу што није био на завршном списку 2010. у Турској? О чему онда да се прича? Сви мисле да су Богом дани и шта ја знам....

Џонкела, за ове сиромашне и богате таленте (не знам јесам ли прочитао тај пост од Стевана, ал' претпостављам о чему је реч) - главне кошаркашке школе су од Звезде Београд, Партизана, Војводине итд.... А они стипандирају талентоване клинце, не узимају паре од њих.... Ови што тренирају по којекаквим локалним приватним клубовима - ако мисле да имају таленат, нека оду на пробу у ове клубове па ако прођу - прођу.... Таленат се осипа јер клинце све више боли курац за тренирањем, а не јер немају пара.... Слушам их сваки дан шта причају - тренирају по 10ак година, а битније им је да оду да се олеше као буље, него да проведу који сат више на кошу да усаврше сегменте који им не иду....

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.