Prijava

Ne vidoh temu za ovog legendarnog režisera, pa reko da otvorim.
Koji vam je najbolji od njegovih filmova?
Šta vam je najgotivnije kad je on u pitanju?

Cepajte.

To što jebe pastorku. Je l mu to dođe ona riba što je s njim?

Valjda, šta ja znam.

Хм, има онај један филм који је он, чини ми се, режирао а и глуми у њему. У главном, договори се са пријатељима да пљачкају неку банку, и крене им за руком, а како би то покрили, жена његова почне да прави колаче, и почну добро да зарађују на колачима, и та им крађа не дође ништа посебно, и ваљда се на крају покају или тако нешто. Је л' зна неко како се зове тај филм?

Jao poznato mi, al' na vrhu mi jezika jebote.

Хвала, Уроше, то је тај филм!

Meni su najbolji Vudi alenovi filmovi "Ljubav i smrt","Sve sto ste zeleli da znate o seksu,a niste smeli da pitate" i "Uskrsli Majls".
Gledao sam sve njegove filmove i uzivao u njima i moram priznati da su zaista dobri,iako su svi njegovi filmovi u sustini spori i traze koncetraciju dok se gledaju,za razliku od akcionih govana koja se stancuju i potpuno su bezvredna.

http://www.imdb.com/title/tt1178663/ meni je ovaj jako dobar, o starom, inteligentnom, nadrkanom hejteru i na kraju i neki hepi end i sve super. Ništa grandiozno ali meni se baš svideo.

Odličan je Vudi, sjajan smisao za humor i paranoju što nije ni čudo kad ga je Frenk Sinatra jurio da mu zdrobi čašice na kolenima kad mu je ovaj maknuo suprugu Miu......

Jedan od mojih omiljenih filmskih autora, užasno duhovit. Moglo bi se reći da su mi svi njegovi filmovi omiljeni, ali evo dva koja preporučujem, http://www.imdb.com/title/tt0158371/ i http://www.imdb.com/title/tt0075686/.

Dobri su Vudijevi filmovi, al' mene još više oduševljavaju stvari koje odvaljuje ovako, za svoj račun.
http://www.kulaza.com/citati-narodne-izreke/vudi-alen/
Jednom mi je do ruku dopala njegova knjiga, sad ne mogu da se setim kako se zove da me ubiješ.

jao mnogo volim vudija. najduhovitiji filmovi koje sam gledao. kad pomislim na filmsku komediju prvi je vudi, ako ne i jedini. ima vrlo specifičan smisao za humor koji je jako inteligentan i koji nije preporučljiv za svakog, ne može ga svako skapirati

imam vrlo čudno iskustvo sa njegovim filmovima. kad sam prvi put pokušao da pogledam neki njegov film (ne sećam se tačno koji) bio sam klinac, ništa mi nije bilo zanimljivo, smorio sam se strašno i stekao jaku averziju prema vudijevoj faci. dugo nakon toga, čim bih video da on glumi u filmu, obavezno bih promenio kanal. kada sam počeo ozbiljnije da pratim filmove, neki ljudi su mi preporučili da pogledam par vudijevih. zbog predrasuda sam kategorički odbijao da ga gledam, sve dok nisam pogledao deconstructing harry-ja. odmah sam se upecao i pogledao brdo njegovih filmova. jedno vreme sam bio opsednut njime, počeo sam da poprimam njegove tikove. danas mi je jedan od omiljenih reditelja

ne volim mnogo njegove "rane smešne" filmove tipa "sve što ste želeli da znate o seksu...", više volim one iz srednjeg peroda intelektualistički obojene filmove u kojima je kreirao alter ego neurotičnog neshvaćenog intelektualca koji virtuozno i komično pokušava da izbalansira svoje kretanje unutar nekog ludog trougla tipa pshijatar-ljubaznica-sopstveni mozak, ali samo kad ih on glumi, mada ni onaj matori u "whatever works" nije loš.

moji omiljeni su "deconstructing harry", "anni hall", "crimes and misdemeanors", "husbands and wives", "hannah and her sisters", "menheten", da je glumio i u "whatever works" i to bi mi bio jedan od favorita, ali je vako malo osakaćen mada dobar.

poslednjih par filmova mu i nisu neki, ako se ima u vidu njegov opus, mada su izolovano zanimljivi. ovaj poslednji "ponoć u parizu" s ovenom vilsonom je jedan od nagorih njegovih filmova, baš je onako komercijalno sranje, zato i prolazi dobro na "blagajnama".
ne sviđa mi se što u poslednja dva filma vudi pokušava da postigne i plasira poentu. u "tall dark strangeru" ubeđuje nas da je sudbina neumoljiva i neće nas izbeći, u "ponoći u parizu" preporučuje nam da ostanemo verni snovima. ne sviđa mi se to što pokušava da poentira u novijim filmovima, to ranije nije radio, makar ne tako in medias res banalno. poentu ima i "whatever works" ali je ta poenta "šta god" tako da se tu kroz blagu ironiju vadi...

u svakom slučaju genijalan reditelj, genijalan komediograf i komičar, odličan storyteller i odličan glumac za uloge koje sam osmisli (jedini koji ih može uverljivo realizovati, verovatno zato što je i privatno toliki blesan).

čitao sam i neke njegove zbirke kratkih priča. nisu loše, duhovite su, ali onako... mnjah, ne bi ih čitao opet... više volim njegove filmove

ovo je nesto najbolje od vudija, intervju iz 4 dela. na svako pitanje odgovara suprotno od istine ali koliko improvizuje na licu mesta je genijalno :D
prvi deo
http://www.youtube.com/watch?v=8dEjc5B4kOo

ne sviđa mi se što u poslednja dva filma vudi pokušava da postigne i plasira poentu. u "tall dark strangeru" ubeđuje nas da je sudbina neumoljiva i neće nas izbeći

Не мислим да је то поента филма, већ како су људи јадници и кад крену да бивају јадни, ништа их не може зауставити на том путу срозавања. То би била нека моја интерпретација. :) Ал' добар је филм.

Крајњи степен квлта.

a omiljeni mi je sve što ste hteli da znate o sexu, tačnije deo o sodomiji.. koji nigde na youtube-u ne mogu naći, sem japanske verzije.

Ја нисам баш толико квл, али постижем сличне резултате.

Едит: мислим на клип, не на содомију.

ma uroš je vudi junior