Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Имам ја једну. Који знак рачуске операције(само један) треба додати или променити да би једнакост била тачна:
nije jednako?
Није, извини, заборавио сам да кажем да је у питању једнакост
sta je na kraju? jel treba da se precrta jednakost ili sta?
Za to vreme da postavim jedno pitanje koje je verovatno vec bilo, ali ajde.
Dva coveka igraju sah. Onaj koji pobedi uzima pistolj i ubija se. Zasto?
Џорди, јел нису у питању синуси,косинуси и ти курчеви, још сам мали за то,па реко да се не мучим ако је то? :)
n0where, hvala ti jer si upravo resio zadatak. Jel to ono 5! kako se vec zove, zaboravio sam...
Zarobljeni su u avganistanskom logoru i treba da ih zakolju. Našli su pištolj ispod škrinje sa dimijama i sad imaju pištolj sa jednim metkom pa ko pobedi ima pravo na pištolj a ovaj drugi će biti zaklan lololo
jel ovako?
Tako nekako, na tu foru.
U čemu je fazon sa zamkom i čuvarom
gotovo je glavni, ubio te čuvar :)
Faktorijel od 5 je 120.
EDIT: Ili se kaže peti faktorijel, misam to još uvek učio lol.
Kad kazes 5, odgovor je 3 jer u reci p-e-t imas 3 slova itd.
То је то. Ниси ти мали бре девешесто, то се у првој години учи :)
Ал кад сабереш све добијеш 136. Пошто си ти први реко факторијел, ај ти пичи.
Ja sam treca godina, nismo spominjali faktorijel. Jedino mozda to sto sam drustveni smer, pa se eventualno na prirodnom uci.
Elem, evo jednog matematickog:
Pretpostavimo da je Zemlja savrsena lopta. Nadjimo kanap koji je dovoljno dugacak da obavije Zemlju oko ekvatora tacno onoliko koliko je potrebno, dakle zategnut je i ne moze da visi, nema mesta ni da bakterija prodje ispod njega. Ako bismo ga presekli i na tom mestu dodali metar kanapa, tako da on, shodno tome, za metar bude duzi od duzine ekvatora, da li ce ispod njega moci da se provuce macka?
може ако је провучеш испод воде са једне стране екватора на други. опаааааа
ЕДИТ:
могуће
nije to resenje, ovo je cista mata sto sam zadao
evo jos jednog za one koji vole logiku
Na brodu su 3 mornara i kurva. Neko od njih cetvoro ima sidu, ne zna se ko. Imaju samo dva kondoma. Kako ce svi obraditi kurvu, a da niko dodatno ne bude zarazen (izuzev osobe koja je vec zarazena).
нешто са окретањем куртона на другу страну јел да
може да се провуче мачка, јбг, метар је то
jeste sa okretanjem
i moze da se provuce, mrzi me da objasnjavam sada
prvi mornar navuče oba kondoma i obavi posao. Drugi uzme gornji i obavi posao. Treći uzme donji, izvrne ga, na njega navuče gornji i obavi posao. Tako je sva tri puta gornji kondom spoljašnjom stranom okrenut ka kurvi, a svaki mornar koristi do tada nekorišćenu stranu kondoma.