KK Partizan

1. Што вам не игра Анђушић, јел повређен ?

То знају он и Вујошевић. Децхко једва да је саставио пар минута на терену од утакмице у Москви. Није повријеђен.

2. Anđušić ne igra jer je nabeđeni klinac i jer je rupa u odbrani.

3. Anđušić ne igra jer je nabeđeni klinac i jer je rupa u odbrani.

Bušan je ko Krneta i Maksimović zajedno da komšijama bude jasnije...

4. Ahahaha to. Ja ga pratio protiv MZT-a ono malo minuta što je igrao, njegov čovek probije i dođe negde do slobodnog, može kako oće da se digne na šut a ovaj drži spuštene ruke. Ne može to tako.

5. Jeste da sam ciganštura, ali ću svejedno napisati i ja nešto o utakmici. Pre svega, nemojte bez veze da kukate na sudije, jer time omalovažavate momke koji su dali sve od sebe na meču. Problem je u 20 izgubljenih lopti koje, koliko sam video, niko ovde nije spomenuo. Ne znam koja je ovo po redu utakmica ove godini u Evroligi da je Partizan gubi u neizvesnoj završnici i to je greška trenera ili uprave, jer jedan iskusniji igrač je ovom timu prosto neophodan baš zbog ovakvih dešavanja, a čini mi se da su se Kecmana olako odrekli.
    Realno je da nemate poštenog centra u ekipi, a upravo ste preko te pozicije dominirali u svakom smislu u proteklim godinama. Musli nema sastavljene dve utakmice u dve godine otkako je otišao iz FMP-a. Gagić je izgleda katastrofa, a Milutinov je klinac koji tek treba da sazri da bi zaista mogao da bude pravi oslonac ekipe u reketu. Nekome će od vas možda biti smešno, ali bi vam nosati Katić ove sezone napravio najverovatnije dobar posao u većini mečeva jer iako nije vrhunski centar dovoljno je iskusan za upravo ovakve utakmice.
    Imam utisak da je ekipa ipak loše selektirana, što me čudi jer Vujošević takve greške ne pravi. Sa strancima se ove godine potpuno promašilo (tu ne mislim na Vestermana), jer Ameri ne prave nikakvu razliku na terenu, bez obzira što je Gordon večeras odigrao odličnan meč. Samo po sebi je pogrešno da klinca kakav je još uvek Vesterman odmah rokneš da pegla po 35 minuta u Evroligi jer on to, složili se vi ili ne, još uvek ne može. Upravo tu upada onaj iskusniji igrač koga sam ranije spomenuo (Kecman recimo iako kec nije njegova prirodna pozicija)

EDIT: I da ne zaboravim još jednu stavr. Radi se i o psihologiji. Kada je ova grupa izvučena, svi su u glas u napred odredili da će se za prolaz dalje boriti sa Lijetvusom i Bambergom. Ispostavilo se da su se ljudi muški klali u obe utakmice sa Barselonom i na prvoj sa CSKA. Da su od početka Evrolige na takav način i razmišljali možda bi ishod bio i drugačiji. Ne kažem da treba imati neosnovani optimizam, ali je na početku sezone ostavljen utisak kao da nema šta da se traži protiv Rusa i Španaca u grupi. Tek kada se posle prvih utakmica protiv njih ispostavilo da nisu strašni kao što izgledaju onda se konačno prisutp promenio. Samo što su tada već bila upisana dva poraza. Nadam se da razumete šta hoću da kažem.

6. Gonzo brate sve je to lepo al nema se PARA za bolje od ovoga što je selektirano. Kecmana smo se olako odrekli to je činjenica ali da je on tu Bogdanović ne bi dobio ovoliku šansu. Ne mož doveka da se oslanjamo na Kecmana, mora da se napravi novi Kecman. A i tu dolazimo do toga da igrači kao što su Anđušić i Čakarević(koji ima papren ugovor) nisu hteli da raskinu saradnju a treba para za druge igrače zato je između ostalog i došlo do razlaza sa pojedincima kojima je ugovor istekao. Išlo se podmađivanje, što je i rečeno na startu tako da ne vidim potrebu za kukanjem što smo mladi.
    Gordon je sve bolji a i on igra za neke sitne pare. Tori je bio debeo promašaj al šta je tu je.

7. Tucani ne može stalno da se kao izgovor koristi novac. Nemoj mi reći da je prošlih sezona Dule kopao odlične Amere zbog para. Batali to, on ima njuh za dobrog igrača, u to nema sumnje, ali jebi ga ove sezone je očigledno imao pogrešnu procenu. Nije to nikakva katastrofa, ali se dogodilo.
    Ne sporim ja da je najavljeno na početku sezone da će se ići na podmlađivanje, ali se čak i sa takvim planovima jedan ili dva iskusnija igrača ostavljaju uz ekipu. Bolje od mene znaš (navijaš za Partizan i redovno gledaš utakmice za razliku od mene) koliko bi Kecman ovde značio. On kao iskusniji i 11 mladih koje on treba da vodi na terenu. Upravo bi Kecman imao ključnu ulogu u pravljenju novog Kecmana od Bogdana.

8. Aj da ti približim situaciju Pulen nas je isaplio u poslednjem trenutku i to je jedini plej dovoljno kvalitetan za nas koji je bio slobodan u Evropi i još pride imao iskustva igranja u istoj. Pulen je trebao da igra 25 minuta po meču a Vesterman resto. Jbg čovek u poslednjem trenutku dobio jaču ponudu i šta je tu je. Onda je bilo zajebano iskopati nekog a kockalo se sa Torijem i izgubilo jebeš ga. A on je igrao za vrlo male pare. Braun je potpisao za vas za 100 hiljada više pa smo mi potpisali Gordona jer na tržištu nije bilo igrača tog profila 4 na 5 nama dostupnog.
    Drugo Kecman je igrao za dobranu platu u Partizanu a mi smo klub koji je ozbiljan i ne obećava igraču pare koje ne može da mu isplati. Kecman je imao platu veću od sva tri beka koja trenutno imamo i naravno da je zaslužio takve pare ali mi nismo imali da mu platimo to, a ne možeš da nudiš legendi da igra za klikere.
    Jovanović nije napravio nijednog igrača za prodaju i promenio je gomilu crnaca a MTS naravno nije uplatio pare od sponzorskog ugovora i došlo se do toga da mora da se sreže budžet.
    Zato sadašnja tri centra imaju isto para kao Raško Katić prošle sezone npr. A Raduljica je bio tri puta skuplji od Raška.
    Zato svi bekovi imaju istu platu kao samo jedan Dule Kecman npr.
    Zato imamo jednu četvorku koja je jeftinija tri puta samo od Mačvana npr.
    Zato imamo samo jednog pleja i tek sad Gordića koji se još pronalazi.
    Znači ne pričam ja to uz kurac Gonzo.
    Da je Čakarević pristao da ode ostao bi Kecman sigurno jer Čakar verovali ili ne ima istu platu kao Kecman. I za to je kriv Vlada Jovanović jer ga je on doveo i platio mu tolike pare.
    Anđušić takođe neće da raskine ugovor a da hoće i on bi davno bio bivši. Isto i Đekić.
    Para nema i svesno se išlo na ovako naglo podmlađivanje. Kad dve godine nismo prodali igrača sad mora da se sreže budžet i to debelo.
    Jbg naš klub nikad nije i ja se nadam nikad i neće da potpisuje igrače sem ako sigurno ne može da obezbedi sredstva da te iste igrače isplati do kraja ugovora.
    Ja verujem u ove igrače i tek će pokazati koliko mogu.

9. Nabrojao si mi stvari za koje sam znao i pre tebe (uz dužno poštovanje), zahvaljujući poslu koji radim. Ništa od toga što si napisao nije mi nepoznato. E sad mi jedino nije jasno gde si čuo za taj raskid ugovora sa Anđušićem, jer je to još uvek na nivou spekulacije i to veoma neproverene, ali da ne oftopikujem.
    Mislim da se Dule ipak zajebao sa računicom kada je ova selekcija u pitanju, bojim se da u timu ima previše limitiranih igrača, a to je prilično vidljivo baš na centru. Na žalost meni Musli deluje ka izgubljen igrač za ozbiljnu košarku jer je izgubio dve godine, a više nije baš toliki klinac, ako se ne varam stariji je od Vestermana najmanje dve godine. Gagić je navodno ekstra talenat, a koliko sam mogao da primetim ništa od toga ne pokazuje. Za Milutinova se svi slažu da je dete. Takva situacija bi mogla Duleta da navede da promeni sistem igre, jer on inače voli igru na centre, a sada ih baš i nema, za razliku od vremena Pekovića, Krstića, pa čak i Perovića.
    A ako vas je MTS zajebao za sponzorsku lovu, to se lako reši ukoliko ima ugovor. Ako je dogovarano na reč onda ste izvisili za te pare, mada iskreno nisam upućen u tu priču pa ne bih hteo da nagađam.

10. Za Anđušića se znalo da je tip igrača koje Dule ne voli ni malo, priča se u poslednje vreme mnogo o tome a čuo od nekih ljudi koji znaju bolje od mene. Da li je tačno ili ne, ne znam ali verovatno jeste.

Pa pazi Musli je imao par odličnih partija, ali to što nije igrao dugo je ostavilo traga na njega. A Gagić nije nikakav ekstra talenat i doveden je zato što je jeftin i zato što je sirov materijal za obradu. E sad što je Gagić kidao u pripremama i što je predstavljen kao novi Peković to je nešto drugo. Milutinov je ekstra talenat i dečko je trebao ovu sezonu da igra za klince ali je odmah priključen prvom timu a pokazao je i zašto. Milutinovu samo fali masa i ništa više a on još nije vratio svoju pravu kilažu koju je imao pre mononukleoze i jeste dete ali to ne pokazuje uopšte. Igra bolje mnogo starijih kolega.
    Ne kažem ja da nije bilo grešaka ali nije bilo ni mnogo opcija koji su dovoljno kvalitetne a da oće da igraju za maksimum 200 hiljada.
    Ja bi najviše voleo da je Kecman ostao. On I Pera su mi nešto što ide zajedno uz Partizan i uspehe.
    Ti misliš da ja ne znam da nam je centarska linija loša. Da imamo samo jednu četvorku koja se tek sad polako navikava na Evropu. On je dečko igrao peticu na koledžu i nije izlazio iz reketa.
    A to što se lako reši problem sa MTS-om oće to al u nekoj drugoj pravnoj državi :D znaš i sam da ni košarkašima Srbije nisu do skora bile isplaćene premije za srebro u Poljskoj, U stvari ne znam ni da li su im na kraju isplatili.
    Ali ova ekipa ima štofa i uz par izmena može mnogo. E to je moje mišljenje a drugi kako im je volja. Meni je bitno da oni izginu na terenu kao danas a rezultat ako dođe došao je.

11. Pojeo muda sinoć...Al bar časno ispali...

12. Mnogo sam bio tužan, jer i dalje ne mogu da se otmem utisku da smo bolja ekipa i do Bamberga i od Ritasa, ali eto, neiskustvo i jako loše suđenje (tokom cele EL) kumovali su tome da ispadnemo.
    Nemcima je juče dozvoljena odbrana koja je u svakom drugom napadu bila faul, a svirano nam je par faulova u napadu koji su smešni. Dve tehničke, od koje o prvoj ne bih ni da pričam koliko je smešna. Tri lopte koje njihovi igrači izbacuju u aut su im date, a oni rukom guraju igrača ispred sudije u napadu, a on se pravi lud. Nekoliko puta, a najmanje pet puta, nije nam sviran faul koš. Dva puta su Nemci imali skok u napradu odrazom od ramena našeg centra.
    Izgubljene lopte su plod neiskustva i možda i toga što jednostavno imaš skraćene opcije jer može da se desi da kreneš u ulaz, ovi te prebiju k'o konja a sudija ti ne svira faul.

Ne treba nama niko i Musli je odličan centar. Gagić se polako razvija i osilira, jer imao je on odličnih utakmica ove godine, Milutinov je budućnost svetske košarke.
    Novica je sve što treba i samo ostaviti ovu ekipu na okupu tri godine, počinje haranje Evropom.
    Ne brinem. Ovo će se vratiti. Ova ekipa je igrala egal sa Barsom i CSKA. To ne može loša ekipa ili ekipa kojoj nešto fali. Čuj egal. Imali šuteve za pobedu, ali kao najmlađa ekipa u istoriji EL nisu uspeli.

Sada lepo ima prostora da se pregazi region, što mora da bude imperativ. Ovo je iskustvo i nesrećno ispadanje, koje mora da se vrati, kao što se Bambergu vratilo sinoć sve.

Ja sam zadovolja trudom i željom kojom pokazuju da zaslužuju naš dres. Ekipa ima hemiju i znanje, tako da ja ne brinem. Uz Duleta Vujoševića, jednog od najboljeg trenera Evrope (dokazano nagradom koju je pre par godina dobio) mislim da imamo ozbiljnu budućnost.
    Za pare koje je imao na raspolaganju, sklopio je ekipu za respekt, koja će tek pokazati ono što zna.
    Nove borbe slede, a mi smo iskusniji za tekme sa najboljima koje smo igrali u EL. Idemo dalje. Izboriti EL i opet uzeti našu ligu su imperativi.

13. Na žalost meni Musli deluje ka izgubljen igrač za ozbiljnu košarku jer je izgubio dve godine, a više nije baš toliki klinac, ako se ne varam stariji je od Vestermana najmanje dve godine.

Осим што се вараш, није поента у томе колико он има година, већ колико сениорске кошарке има у рукама. А готово да нема. То важи за велики број играча Партизана и с те стране је ово испадање лоше. Не може да се пореди утицај на напредак играча када игра против најбољих европских играча и када игра у АБА лиги.

Доста се помиње то како је можда и добро што смо испали из Евролиге. Да је неко понудио да прођемо даље, а да будемо четврти у регуларном делу АБА лиге, ја бих то одмах прихватио, а искрено се надам и да тако мисле и у управи. Просто, овим играчима требају оваке утакмице. И њима да напредују и тренеру да види потенцијал.

Друго, ми уопште не треба да се заваравамо. За две сезоне од овог тима неће остати ништа. Већ на крају ове сезоне биће тешко задржати неколико важних играча (Лучић, Милосављевић, Бертанс), а на крају следеће сезоне већ се може очекивати да и што смо успели да задржимо полако крене да се осипа. Просто, играчи се морају продавати да би се преживело. Битно је да се направи неки континуитет, да се промовишу млади играчи да би се продали и да се чека прилика. Иначе, овај почетак "од нуле" је одлична терапија за преамбициозне навијаче који јебу мртву мајку са трибина играчима од 20-ак година кад промаше бацање, а пре свега за преамбициозну управу која је у времену кризе спичкала све паре и сав реноме који је грађен годинама тако што нису препознали прави тренутак да се крене из почетка.

14. Bertans još uvek nije igrač za veće evropske klubove mislim da će ostati i sledeće sezone.Za lučića i milosava se slažem biće jako dobro ako oni ostanu.Ne pamtim kad je amer osto dve sezone al bi voleo da ostane gordon koji je ove sezone u EL imao nekoliko sjajnih krađi i banana u važnim trenucima što mnogo znači.U napadu nije bio neki faktor al jebiga lik ima 22 godine taj će kidati za 3,4 sezone.
    Jel zna neko kad ističe ugovor đekiću i čakareviću biće sjajno ako pre toga nađemo neku budalu koja bi ih kupila ne bi dobili bog zna kakve pare al bi bar oslobodili budzet za neke bolje igrače

15. Чакару, ваљда, истиче трогодишњи уговор на крају следеће сезоне. А с обзиром да не игра мислим да не постоје никакве шансе да се за њега добију било какве паре. Мада, с обзиром да прима солидне паре, и споразумни раскид би био велики добитак.

А што се тиче Бертанса, он има јак уговор, али је тип играча који је потенцијал за НБА лигу и ако неко буде заинтересован за њега, биће тешко задржати га. Још једна сезона би била премија за нас. У сваком случају, сигурно неће одрадити цео уговор код нас.

16. Đekić možda i ode, mislim da on ima još godinu dana ugovora ne sećam se da li je potpisao na 4 ili 5.
    A za Čakarevića se ne nadaj jer njega bi dali i za džabe al ga niko neće zbog teškog ugovora kojeg on neće da se odrekne a ne zaslužuje ga nikako.
    Neko na kraju mora da ode, vrv Lučić jer treba obezbediti keša za naredni budžet jedino ako nekim čudom ne dobijemo neke pare.
    U zadnje dve sezone smo imali najskuplje timove a da nismo prodali ni jednog jedinog igrača i sad to moramo da istrpimo.
    Nije dobro što smo ispali iz dva razloga, zbot jakih utakmica svake nedelje i zbog PARA koje bi dobili od 7 punih arena...

17. Ђекићу истиче уговор на крају сезоне.

18. Znači ipak na 4 godine. Do jaja, jes da ne košta ne znam ni ja koliko al bar da se oslobodi mesto za nekog drugog.

19. pa njega ce da sibnu na pozajmicu vec zimus ako novica bude hteo da se vrati, sto bi trebalo da se zna narednih dana.

Inace, lepo sam vam rekao da ce i cedevita i zvezda da puknu tekme sad za vikned.
    Zvezda ce lagano puci i od kragujevca, tako da ona panika koja je nastala posle Igokee je potpuno nepotrebna.
    Krivo mi je sto nismo izborili top16 zbog jos 14 tekmi u EL koje ce doneti vise napretka ovom timu nego jos cela sezona u ABA,ali sta je tu je.

I da, Zelabal napusta Cedevitu, a vraca im se onaj Marko Tomas (ako se tako zove). Po mom misljenju to je dobra vest. Zelabal je dobar igrac, a tomas solidan al vraca se iz povrede,tako da sigurno nece moci odmah da razbija.

20. Томас је већ играо у Пиониру против нас. Промашио је и важна бацања на крају, а Желабал је и потписао уговор док се Томас не опорави од повреде. Они су покушавали да га задрже, али страни играч кад једном упозна чари кашњења плате на Балкану гледа само на сат кад ће да му истекне уговор. :)

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.