Kviz - ''Istorija''

1. Jebemu, ja se predajem. Rekli smo i moler i slikar, ja nisam upućen u još neko zanimanje sem toga.

2. u minhenu. ZIDARČINA!
    ej ljudi odoh sa teme

3. Dechko zašto si otiš'o?
    Aj jedno lakše da se opet digne kviz. I opet nuklearno oružje lolo.
    Kako se zvao tajni projekat razvijanja nuklearnog oružja vlade SAD? (i Kanade i Velike Britanije, ali oni su trinaesto i četrnaesto prase pa se retko kad spominju lololo)

4. Novi teksas?
    Edit: Nije tacno, izgleda da mora neko 'mesto mene....

5. Dechko postavljam laka pitanja da bi se kviz dig'o al' ne može pored mene i tebe lololo
    Edit:
    Ubo si naravno, teraj dalje.

6. Ajde ja, pošto SAS-A neka.

Kad je nastala Prizrenska liga, posle kog dogadjaja i kako se ona završila. Ovo je lako.

7. Hitler nije nikada bio zidar dok je jedno vreme bio honorarni slikar.

8. Kazem ja gore al ajde....2. post nagore: to je valjda bio savez albanaca rusa i srba..

9. Sad ću da objasnim:

U 19. veku Otomansko carstvo se počelo raspadati. Drugi narodi pored Turaka tamo nisu imali prava, u stvari nisu imali ništa. Grci su se već oslobodili, Srbi su se rašili po Evropi, pa su i drugi narodi počeli da stvaraju nezavisne države.
    Jedna od njih je i Šiptarija (Albanija je germanski izraz). Osnovali su Prizrensku ligu 1878. Iako su oni bili muslimani, postalo je očigledno da se ne uklapaju u to propalo carstvo. Neki istaknuti Šiptari (Albanci je prozapadnjačka reč) su hteli da se organizuju protiv Turaka. Planirali su da sazidaju jednu veliku Šiptariju.
    Naravno, loše im je išlo. Rusi su imali veze s Bugarima, Austrijanci s Hrvatima itd. U stvari, brojne zemlje su se pre zalagale da se u tom delu Balkana osnuje Crna Gora.. Tako je i bilo.
    Šiptari su na Berlinski kongers poslali predstavnike Prizrenske lige. Tu su tražili da sve teritorije naseljene muslimanskim neturskim stanovništvom uobliče Šiptariju. Naravno, velike sile je boleo kurac za njih.
    Onda su članovi Prizrenske lige počeli s oružanim ustankom protiv Turaka. Turci su bili jači i pojebali ih. Iako su navodno uništili Prizrensku ligu 1882, njeni članovi su opstali do 1909. Onda je celo Otomansko carstvo propalo, pa je Šiptarija na miru osnovana.

THE END

Sve ovo sam ja napisao!

10. @haze
    Procitaj Mein Kampf pa ces znati.

11. Ajde Vlajko pitaj.

12. Da si ti ziv i zdrav procitao sam ja to jos u sestom razredu osnovne i nigde ne pominje da je bio vec da su ga roditelji terali da bude, ali da se on nije dao.

13. Уџбеници из основне школе се не баве тако ситним стварима... Али у праву сте обојица, био је и сликар и зидар, за време ПСР и неко време после је радио и у војсци, онда улази у политику итд...

14. Od kada je mein kampf udzbenik u osnovnoj?

15. Aj Haze postavi, ne spemuj bezveze. :)

16. Ma ja pricam o tome kako sam procitao mein kampf u sestom razredu, a on prica neke gluposti, ajde i ako nisam dao tacan odgovor neki postavicu jedno zanimljivo cisto da se pomucite xxaxaxaxa. Ko je i za koga izjavio non pro consule sed pro consulibus.

17. Без љутње братац, нисам ни видео да сте причали о ''Мојој борби'', већ само видех постове са питањем, одговором и твој задњи.... А пошто си рекао у 6. разреду основне аутоматски сам помислио на уџбеник.... Мада не знам зашто би неко већ са 12, 13 година читао ''Моју борбу'', ал' добро....

Сигурно се односи на Стари Рим.... Период републике можда?

18. Ovo mi poznato nešto. Mora da se odnosi na Rim.
    Možda Rim Kartagini.. lupam.

19. Da odnosi se naravno na dvojicu iz perioda Republike, a da vam pomognem prevod bi otprilike glasio - Ne kao prokonzul vec kao buduci konzul. Sto se tice toga citao sam sa 12-13 god jer me je u to vreme interesovao ww2, a kupio sam knjigu kada sam je slucajno video u jednoj knjizari na moru misleci da Hitler u njoj opisuje kako rat treba da izgleda itd, pa sam je ipak procitao i ako mi nije bilo preterano interesantno kada sam shvatio da od toga nema nista.

20. Posto niko nece, evo ja da lupim:
    1. Sula Cezaru ili mozda:
    2. Cezar Pompeju?

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.