Kviz - ''Istorija''

1. Ајде ја ћу нешто надам се лако да заживи квиз

Александар Велики је после победе над једним краљем(владар) упитао тог краља ''Како желиш да поступам с тобом сад кад си заробљен''? Овај му одговори ''Краљевски''. И Александар Велики га стави да управља једном сатрапијом.
    Питање је Ко је био тај владар?

2. Koliko me ovo otupelo sećanje služi, Darije, i to mislim 3. Coa se svetski poneo i prema njegovoj porodici.

3. Nije bre Darije, to je Por, posle toga mu je jos navodno vratio stare ingerencije i jos mu dodao zemlje 11 plemena, sa 5000(?) osvojenih gradova.

4. Хејз, тачно, да, сад се сећам тих 11 племена а за то 5000 освојених градова не знам, али јесте, Пор то беше.

5. Jeste bre Indijac onaj sa slonovima, Por

6. Darija je ubio sluga s namerom da se učmari Aleksandru, al' ispušio je kurčinu jer je Coa dechko naredio da ovaj nestane bez traga i glasa. Valjda.

7. Незнам ја за то, ал знам да су се Цоа и Дарио баш хејтовали, само је Цоа био паметнији па га зајебо! А што се тиче Пора, нисам сигуран па боље да ћутим1

8. Darija je ubio sluga s namerom da se učmari Aleksandru, al' ispušio je kurčinu jer je Coa dechko naredio da ovaj nestane bez traga i glasa. Valjda.

Zavezao mu je dechko jednu nogu za jedno drvo, drugu za drugo pa je bilo malo CAP

9. E a pročitao sam kako su vikinzi ubili nekog kralja koji je došao da traži mir: vezali ga za drvo, izrešetali strelama, rasporili i terali da trči oko drveta dok mu ne ispadnu pluća i creva, pa mu na kraju odsekli glavu!
    A Raspućina su Rusi ovako sredili: dali mu otrovanu hranu i vino, udarili tegom po glavi, rasporili nožem, upucali, izlomili i vezanog bacili u ledenu reku!

10. Da secam se da je Plutarh bas tako rekao 5000 velikih gradova i bezbroj sela, samo mi to nekako bilo preterano, u svakom slucaju evo novo pitanje.

Koji ruski imperator je zivot zavrsio tako sto je u zimskom periodu skocio u reku da pomogne nekom davljeniku i posle kraceg vremena umro verovatno od upale pluca.

11. Лакше питање ниси могао поставити- цар Петар Велики

12. A Raspućina su Rusi ovako sredili: dali mu otrovanu hranu i vino, udarili tegom po glavi, rasporili nožem, upucali, izlomili i vezanog bacili u ledenu reku!

Нису му то урадили одједном, већ прво му дали типа петоструку дозу цијанида, а он баја појео све у фазону начи храна врсте расна. Онда га рокали како већ даље иде прича, он све то преживљаво, на крају га још додатно упуцали и бацили у реку и на крају се утврдило да је баја умро од дављења.

13. Car je u pravu, pa dobro nije uvek fazon da postavim neko preterano tesko pitanje, vec cisto da se i nesto zanimljivo sazna.

14. Ај ко оће нека ћера даље.

15. Dajte pitanja o srednjem vijeku, sutra imam takmičenje

16. Ne mozes imati takmicenje u decembru, skolska takmicenja se odrzavaju u martu pa nadalje u zavisnosti od nivoa.
    Car nije u redu, ako ti se vec ne postavlja pitanje postavi neko glupo cisto da ide kviz.

Koji dan u nedelji Grci smatraju baksuznim i zasto?

17. Neznam pa ću reći: utorak!

18. Sutra imam takmičenje iz istorije školsko, a u februaru imam regionalno.

19. Koji dan u nedelji Grci smatraju baksuznim i zasto?

Hmmm, odlično pitanje. Stvarno ne znam...

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.