Александар Велики је после победе над једним краљем(владар) упитао тог краља ''Како желиш да поступам с тобом сад кад си заробљен''? Овај му одговори ''Краљевски''. И Александар Велики га стави да управља једном сатрапијом.
Питање је Ко је био тај владар?
Незнам ја за то, ал знам да су се Цоа и Дарио баш хејтовали, само је Цоа био паметнији па га зајебо! А што се тиче Пора, нисам сигуран па боље да ћутим1
E a pročitao sam kako su vikinzi ubili nekog kralja koji je došao da traži mir: vezali ga za drvo, izrešetali strelama, rasporili i terali da trči oko drveta dok mu ne ispadnu pluća i creva, pa mu na kraju odsekli glavu!
A Raspućina su Rusi ovako sredili: dali mu otrovanu hranu i vino, udarili tegom po glavi, rasporili nožem, upucali, izlomili i vezanog bacili u ledenu reku!
Da secam se da je Plutarh bas tako rekao 5000 velikih gradova i bezbroj sela, samo mi to nekako bilo preterano, u svakom slucaju evo novo pitanje.
Koji ruski imperator je zivot zavrsio tako sto je u zimskom periodu skocio u reku da pomogne nekom davljeniku i posle kraceg vremena umro verovatno od upale pluca.
A Raspućina su Rusi ovako sredili: dali mu otrovanu hranu i vino, udarili tegom po glavi, rasporili nožem, upucali, izlomili i vezanog bacili u ledenu reku!
Нису му то урадили одједном, већ прво му дали типа петоструку дозу цијанида, а он баја појео све у фазону начи храна врсте расна. Онда га рокали како већ даље иде прича, он све то преживљаво, на крају га још додатно упуцали и бацили у реку и на крају се утврдило да је баја умро од дављења.
Ne mozes imati takmicenje u decembru, skolska takmicenja se odrzavaju u martu pa nadalje u zavisnosti od nivoa.
Car nije u redu, ako ti se vec ne postavlja pitanje postavi neko glupo cisto da ide kviz.
Koji dan u nedelji Grci smatraju baksuznim i zasto?
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
Ајде ја ћу нешто надам се лако да заживи квиз
Питање је Ко је био тај владар?
Koliko me ovo otupelo sećanje služi, Darije, i to mislim 3. Coa se svetski poneo i prema njegovoj porodici.
Nije bre Darije, to je Por, posle toga mu je jos navodno vratio stare ingerencije i jos mu dodao zemlje 11 plemena, sa 5000(?) osvojenih gradova.
Хејз, тачно, да, сад се сећам тих 11 племена а за то 5000 освојених градова не знам, али јесте, Пор то беше.
Sledeće!!
Jeste bre Indijac onaj sa slonovima, Por
Darija je ubio sluga s namerom da se učmari Aleksandru, al' ispušio je kurčinu jer je Coa dechko naredio da ovaj nestane bez traga i glasa. Valjda.
Незнам ја за то, ал знам да су се Цоа и Дарио баш хејтовали, само је Цоа био паметнији па га зајебо! А што се тиче Пора, нисам сигуран па боље да ћутим1
Zavezao mu je dechko jednu nogu za jedno drvo, drugu za drugo pa je bilo malo CAP
E a pročitao sam kako su vikinzi ubili nekog kralja koji je došao da traži mir: vezali ga za drvo, izrešetali strelama, rasporili i terali da trči oko drveta dok mu ne ispadnu pluća i creva, pa mu na kraju odsekli glavu!
Da secam se da je Plutarh bas tako rekao 5000 velikih gradova i bezbroj sela, samo mi to nekako bilo preterano, u svakom slucaju evo novo pitanje.
Лакше питање ниси могао поставити- цар Петар Велики
Нису му то урадили одједном, већ прво му дали типа петоструку дозу цијанида, а он баја појео све у фазону начи храна врсте расна. Онда га рокали како већ даље иде прича, он све то преживљаво, на крају га још додатно упуцали и бацили у реку и на крају се утврдило да је баја умро од дављења.
Car je u pravu, pa dobro nije uvek fazon da postavim neko preterano tesko pitanje, vec cisto da se i nesto zanimljivo sazna.
Ај ко оће нека ћера даље.
Dajte pitanja o srednjem vijeku, sutra imam takmičenje
Ne mozes imati takmicenje u decembru, skolska takmicenja se odrzavaju u martu pa nadalje u zavisnosti od nivoa.
Car nije u redu, ako ti se vec ne postavlja pitanje postavi neko glupo cisto da ide kviz.
Neznam pa ću reći: utorak!
Sutra imam takmičenje iz istorije školsko, a u februaru imam regionalno.
Hmmm, odlično pitanje. Stvarno ne znam...