Kviz - ''Istorija''

1. Јерусалим под Османлијама: 1517-1917

2. Bio sam blizu lolo
    Edit:
    Nisam siguran ko je bio 1517. na vlasti, je l' Selim I ili Sulejman veličanstveni?

3. Koliko je ljudi vodio Leonida protiv Persijanaca u bici kod Termopila?

4. e jbg jesam gore lupio za 1800. al nisam toliko glup :) nije 300, ne veruj filmovima

5. 300 Spartanaca, a bilo je i Tebanaca i Tespijaca i drugih Grka, nisam siguran koliko ali broj nije bio preterano veliki.

6. To sto si ti nabrojao je samo ono sto je ostalo nakon sto je Leonida raspustio vojsku... Pre toga ih je bilo 7000 :)

7. i drugih Grka

Ostale nisam pominjao zato što su pičke.

8. 1517. je владао султан Селим I, исте године је постао и калиф.
    А носили су и титуле царева, јер су себе сматрали наследницима Римског царства.

9. Што волим кад убијем тему...

10. Што убијаш тему, царе? Ајде прекините више о Турцима, дајте неко питање, али јако!

11. Po čemu je poznata tzv. kraljica Margo, odnosno kraljica Margareta, sestra Šarla IX i Anrija III, žena Anrija IV, nekadašnjeg Anrija od Navare?

12. Једино ако мислиш на мемоаре, али то и није толико битно. Или мислиш што је Бреговић писао музику за филм о њој?

13. Memoarima? Ili je bila lezbejka?

14. Mozda je bila jebacica?

15. Možda je bila lezbijska jebačica koja je pisala memoare za koju je Bregović napisao muziku iz filma?

16. Знам да има нека књига по њој, неки француз писао, Зола?

17. Дима писао, Корнелије.

18. Ех сад, по чему је позната.... Како коме.... Мени је најпознатија по томе да је њен брак са Анријем требао да измири католике и протестанте....

19. Ajde mozda pitanje nije bilo dobro, i Dima je napisao knjigu po kojoj je radjen film za koji je Brega napisao muziku, medjutim, mislio sam na to sto je vecinu svojih ljubavnika sahranila i balzamovala njihova srca koja je nosila u podsuknji, Dima kaze da je od onog sirotog La Mola (iz filma i knjige) uzela glavu, ali mislim da to nije potvrdjeno. Elem, priznajem da je pitanje bilo neodredjeno, tako neka nastavi ko hoce dalje. Izvinite. Hvala.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.