Kviz - ''Istorija''

1. Ajde dzela ovog pacijenta nema, postavljaj ti xD.

2. Korvin jebe.
    'Aj da nastavim sa Madjarima.
    Ko je i kada prihvatio hriscanstvo kao zvanicnu veru Madjara? Verujem da je ovo lako.

3. Da nije onaj Stefan tj. Ištvan, godina neka bude negde oko 1000, fazon 971?

4. Jeste, Istvan I, a godinu nisi ubo, onako, broj je bas lep i lak za pamcenje.

5. Teraj dalje, u pitanju je 1000. godina, tad su i postali kraljevstvo.

6. Aj jedno možda malo zajebanije: kako se zvao 2. američki predsednik, 'nači batica posle Vašingtona i pre Džefersona?

7. Јебем ли га, да није онај Адамс?

8. Jeste car, mene baš zanimalo pa otido ja do vikipedije, sto je protiv pravilima. . .

9. ajde Care teraj dalje...

10. Последњи српски цар је био ко?

11. Vukasin Mrnjavcevic.

12. Cepaj Tarase slobodno.

13. Ne verujem da bi Car postavio tako lako pitanje, verovatno misli na Jovana Nenada, koji je ako se ne varam stvorio kratkotrajnu drzavu na podrucju danasnje Vojvodine nakon sto je Madjarsko kraljevstvo propalo kad je zagin'o Lajos II.

14. Pa možda, ali on nije bio zvanično car ali verovatno si u pravu.

15. Možda je postavio to pitanje jer niko nije odgovorio na njega ranije, stvarno je prelako.
    Ako niko neće da pita, evo pitanja:

Kojom rodbinskom vezom su povezani Vukan Nemanjić i Milica Hrebeljanović (Carica Milica)?

16. Bice da je mislio na Jovana Nenada on se valjda do Mohacke bitke 1526 odrzao.

17. On je osnovao drzavu nakon Mohacke bitke, Lajos II se utopio i kraljevstvo je otislo u kurac, deo uzeli Habzburzi a deo Otomani. On je ubijen 1527. iz zasede cini mi se i nakon toga se njegova drzava raspala.

18. @Billy Sharp ona je cerka kneza Vratka iliti Juga Bogdana, koji je bio cini mi se unuk Vukanov. Vec bilo pitanje.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.