Kviz - ''Istorija''

1. Публија Клодија?

Tacan odgovor, dalje postavlja Svarog.

2. Зашто је највероватније убијен кнез Михаило?

3. због смене власти можда, хтели су карађорђевиће?
    или је разлог сличан као и за ђинђића, "био је исувише добар политичар и проевропски орјентисан", лоолол

4. пффф.
    убили га партизани јер је фур'о брадурину?
    шта, ни то није?

е да си питао кад, где, шта, ја бих знао, овако... препуштам другима.

5. Ајде мала помоћ - у питању је 1868. година. Упуцан је, на Кошутњаку, а његово убиство има везе са спољном политиком...

6. Због аутократске владавине и то што се смувао са женом којом није требао ?
    То је неки трејдмарк Обреновића - да буду главне газде и трситељи.

7. Хахахахах, доста се полемисало да ли је то главни мотив убиства, али није... :)

8. Ааааа... смувао се Рујама значи :)

9. Не. Аустријском царству (тада још није настала Аустроугарска) се није свидео тај потез који је урадио за добробит Србије.

10. Možda je podržao Srbe u Austrougarskoj koji su hteli da i oni budu ravnopravan narod u državi?

11. Јаој, вођење оне политике првог Балканског Савеза, спровођење Гарашининовог плана и остало везано с тим ?

12. Možda je podržao Srbe u Austrougarskoj koji su hteli da i oni budu ravnopravan narod u državi?

Не, али донекле си близу... ;)

13. Zbog apsolustisticke i austrofilske vladavine? Aaa, kurac, omasio sam vidim.
    Od kada do kada je vladao?

14. Zbog apsolustisticke i austrofilske vladavine?

Не, нема везе са обликом владавине.

15. Znam da ima fore sa tim kako je postavljen spomenik, stranu koju pokazuje. Da nije mozda zbog naseg naroda u Bosni ili tako nesto (lupam)?

16. Подржао је Неретвинску пушку ?

17. Не. Створио је низ организација по целој данашњој Србији, која је тада великим делом припадала Турској, односно није имала чак ни аутономију. Те организације су имале за циљ уједињење свих Срба у једну велику државу. Тај план се није свидео Аустријском царству, те је Михаило био уклоњен. Ај уздравље, договорите се ко ће да поставља питања. :)

18. Нек' поставља ко оће, ја нећу!

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.