Kviz - ''Istorija''

1. Публија Клодија?

Tacan odgovor, dalje postavlja Svarog.

2. Зашто је највероватније убијен кнез Михаило?

3. због смене власти можда, хтели су карађорђевиће?
    или је разлог сличан као и за ђинђића, "био је исувише добар политичар и проевропски орјентисан", лоолол

4. пффф.
    убили га партизани јер је фур'о брадурину?
    шта, ни то није?

е да си питао кад, где, шта, ја бих знао, овако... препуштам другима.

5. Ајде мала помоћ - у питању је 1868. година. Упуцан је, на Кошутњаку, а његово убиство има везе са спољном политиком...

6. Због аутократске владавине и то што се смувао са женом којом није требао ?
    То је неки трејдмарк Обреновића - да буду главне газде и трситељи.

7. Хахахахах, доста се полемисало да ли је то главни мотив убиства, али није... :)

8. Ааааа... смувао се Рујама значи :)

9. Не. Аустријском царству (тада још није настала Аустроугарска) се није свидео тај потез који је урадио за добробит Србије.

10. Možda je podržao Srbe u Austrougarskoj koji su hteli da i oni budu ravnopravan narod u državi?

11. Јаој, вођење оне политике првог Балканског Савеза, спровођење Гарашининовог плана и остало везано с тим ?

12. Možda je podržao Srbe u Austrougarskoj koji su hteli da i oni budu ravnopravan narod u državi?

Не, али донекле си близу... ;)

13. Zbog apsolustisticke i austrofilske vladavine? Aaa, kurac, omasio sam vidim.
    Od kada do kada je vladao?

14. Zbog apsolustisticke i austrofilske vladavine?

Не, нема везе са обликом владавине.

15. Znam da ima fore sa tim kako je postavljen spomenik, stranu koju pokazuje. Da nije mozda zbog naseg naroda u Bosni ili tako nesto (lupam)?

16. Подржао је Неретвинску пушку ?

17. Не. Створио је низ организација по целој данашњој Србији, која је тада великим делом припадала Турској, односно није имала чак ни аутономију. Те организације су имале за циљ уједињење свих Срба у једну велику државу. Тај план се није свидео Аустријском царству, те је Михаило био уклоњен. Ај уздравље, договорите се ко ће да поставља питања. :)

18. Нек' поставља ко оће, ја нећу!

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.