Kviz - ''Istorija''

1. Ljudi, pošto Kornelije nie tu, aj neka postavi neko, kad nas već ima koliko-toliko. A čo'ek nije odgovorio za ceo dan.

2. Ajde ja ću.

Pogodite koja je ličnost u pitanju.

Živeo u 20. veku u Madjarskoj, podigao je revoluciju 1920 u Madjarskoj koja je ugušena od strane rumunskih trupa koje su ušle u Budimpeštu. Nakon revolucije je pobegao u Rusiju. Ko je to?

3. Ferenc Puškaš? Ne znam bre te Madžare, osim Hunjadija, Matije Korvina, Ištvana i Ferenca Rakocija nikoga više. xD U stvari znam, Šarkezija. I to je to. A je l' on Đarma ili nije?

4. Ja znam i Istvana Pastora i Viktora Orbana, stvarno Sterija gde nadjes takva pitanja nije mi jasno, kako uopste to mozemo da pogodimo, to su pitanja iz nacionalne istorije jedne zemlje, to bi bilo kao kada bi neko postavio pitanje Madjarima o Jogurt revoluciji i ocekivao da ce oni to da znaju.

5. Brate to sad učim iz istorije.

Ajde neka neko drugi pita, upitanju je Bela Kun.

6. Pa nije problem postaviti pitanje cak i tesko ako je iz opste istorije ili iz nacionalne, ali stvarno nije u redu postavljati pitanja iz nacionalne istorije drzava sa kojima nemamo nista zajednicko jer to nema nikakvu svrhu.
    Ajde ja cu jedno prosto cisto da traje kviz

Zengi, Nurudin pa ? koji je oslobodio Jerusalim, sopstvenom rukom ubio Renalda od Satijona i sa Ricardom sklopio petogodisnji sporazum 1192?

7. Da nije Saladin?

A je l' on Đarma ili nije?
    Ne.

Brate, kako nije? Znam da Vikipedija nije baš najpouzdaniji izvor, ali ovo mora da je tačno.
    http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B0_%D0%9A%D1%83%D0%BD
    Čistokrvni Đarma, ali nema veze, ionako nisam čuo za lika.

8. Evo jednog (blago) retardiranog: od koga su Ameri preuzeli inauguraciju?

9. Od Kanadjana? Ili Meksikanaca?

10. Od pape?

ima smisla...

11. Ništa do sada... A mislijo sam da ćete na keca pogoditi.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.