Kviz - ''Istorija''

1. Aj Hejz, postavljaj pitanje i ne pravi se mnogo pametan. :D

2. Ajde i ovako sam ja dezurna sfinga, ali idem da spavam tako da ko je siguran da je tacno odgovorio neka novo postavlja...

Sta je po predanju radio i dovrsio Frensis Drejk dok je nailazila Spanska armada?

3. Da nije jebavo nešto? :D

4. Hhahahahahahaahah nije hahahahahaha odoh ja.

5. Припремао је енглеску флоту ? И јебавао нешто...

6. Пљачкао шпанске бродове ? И онда јебавао ?

7. СТАНИТЕ, јебо вам пас матер.

macho
    Pogodio je Hejz vjerovatno metodom slucajno, znaci odgovor je Fransoa i to Prvi. Izvinite sto nisam bio tu, ako se tako nesto desi ubuduce provjerite vas odgovor nakon posta. Pozdrav.

Није Франсоа изградио Лувр, него ФИлип капет, значи да хејз не треба да поставља. У ствари није битно ко поставља него ФРАНСОА није изградио ЛУВР већ ФИЛИП КАПЕТ, сумњам да би википедија погрешила.

8. Kao da nekog od nas stvarno interesuje ko ga je napravio, poenta je bila da pogodimo pa da idemo dalje.

9. cornelije
    Станите, није тачан одговор, није Франсоа, него Филип Август Капет

Moj izvor za ovo pitanje je Istorija za drugi razred gimnazije (Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo). Smatram da je to sigurno relevantniji podatak od Vikipedije, mada je mozda njegova izgradnja zapocela u vrijeme Filipa, vjerovatno je zavrsena za vrijeme vladavine ovog ili tako nešto. Elem, kažem da sam to preuzeo odatle, pa vi procijenite ako imate još neke izvore. Pozdrav

10. Mozda je zavrseno za vreme Fransoa.

11. odnosno istorija za treci razred Gimnazije...

12. Na vikipediji piše filip ali pitaću profesorku sutra pa vam javljam :)

13. Posto niko nece, ja cu da odgovorim, a neka neko postavi pitanje umesto sto se raspravljamo o tome ko je pravio luvr. Drejk je kuglao pa je zavrsio partiju i onda poceo borbu sa armadom.

14. Лувр је саградио Филип, а ако се рачуна Франсоа, онда би се требао испред њега рачунати и Национални конвент јер за време њихове власти је Лувр постао музеј. Лувр је у почетку био тврђава, додуше после је разорена, али опет....

15. Ај ја ћу да поставим

Кога је крунисала Јованка Орлеанка у Ремсу

16. Vraćamo se opet kraljevima Francuske.

Karla nekog?

17. Smorili su ti Francuzi stvarno...

18. E da se prvi put složim sa Hejzom.
    Nabijem i vas i Francuze na kurac. I Rimljane naravno.