Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Prevideh to republika, nelol :)
Дандоло хејз?
Taj rad Kornelije, inace sad sam video da si i na proslom napisao, pa naravno da nije celog zivota bio slep, ali je pred kraj istog oslepeo.
Aaaa, gledao se danas RTS 1. :D Za njegovog brata Ćezara Borđu. Ali to znam još iz Asesin's Krida. :)
Гледо и ја :) Добар је документарац био на ртсу. Ај ти питаш. :)
Za vreme čije vladavine je osnovana Firenca?
Игњација Лојоле?
Idite u kurac ja nisam gledao dokumentarac, sta sad da radim sem da lupam :(.
Uostalom i pitanje je nejasno, da li je pitanje ko je osnovao Firencu ili za vreme cije vladavine u smislu opstih odrednica(nebitno da li je neki Sogun, Car, Kralj samo da se vreme pogodi), ako je prvo da nije neki Medici?
Јао како сам глуп, јесте за време Медичијевих, Корне мајмуне. . .
Hahahahahaha vidim da su ti Jezuiti u mislima, da probam jos da preciziram da nije Lorenco De Medici, taj mi se nesto mota po glavi xD.
Ало, какви Медичијеви, какви бакрачи па јел није Фиренца била неко римско насеље или тако нешто? Мислим зар није била основана још у време Римљана?
Za vreme Medičija je bila prestonica, a još su Etrurci imali naselje tu, pre osnivanja Rimskog carstva. Tako da je odgovor za vreme vladavine nekog Etrurca :)
Слажем се са Билијем!
Обзиром да је питање за време владавине, то значи да ние у доба републике сигурно. Начи неки краљ или неки цар... хмм, ај да пробамо са... лупам, Каракалом?
Blake, javljaj se i rešavaj ovo :)
E pa neće biti. Bila je republika, ali jako vanredne okolnosti. :)
Медичијеви су сигурно.
Ne, brate, rimska republika. Medičijevi su najzaslužniji za uspon grada, ali daleko pre je on osnovan, što je i logično.
Realno svasta znam o Rimskoj republici, ali ovo se ne secam da sam negde procitao, uglavnom ako pominjes vladara za vreme republike i vanredne okolnosti, mogu doci u obzir samo 2 osobe(ja bih izuzeo Cezara, ali da kazemo da je to i dalje bila republika) tako da ili je u pitanju Lucije Kornelije Sula ili Gaj Julije Cezar. Verovatno je u pitanju neko veteransko naselje.