Kviz - ''Istorija''

1. јесте замак, огроман, пукли много пара, истриповали се Шпанци
    http://en.wikipedia.org/wiki/El_Escorial
    ћерај

2. Stvarno nema smisla da postvljate pitanja ko je sta naslikao, to definitivno nije istorija.
    Da ne bude da su opet samo Rimljani aktuelni ja cu jedno o Alexandru.

Sa kojim cuvenim odredom se Alexandar sukobio kod Heroneje 338 godine pre nove ere.

3. са овим Бесмртним персијанцима од 10 000 тако? али ја сам погодио ал ајде'нема везе :)

4. Tako, daj nešto što znam! Sa tzv "Svetom četom Tebe", koja je u toj bici uništena.

5. Nisi ti pogodio Kornelije sine Mitre, El Eskorijal nije bila Arpaska tvrdjava, vec rezidencija Filipa nekog kao sto sam ja rekao.
    Kako sa Persijancima kod Heroneje xD?
    Tacno je Bilijevo - sveti odred.

6. Kakvi crni persijanci, Filip i Aleksandar su se borili protiv ujedinjenih grčkih polisa.

7. А јебига, нешто сам се изјебо, увртео сам у главу да су персијанци а то је било тек 334 Граник, 333 Ис и 331 код оне Гаугамеле, ау. Али делимично сам знао за екоријал ево Давид потврдио. С обзиром да сам гимназијалац задовољан сам. :)

8. Evo jedno lako

Pelopida (Pelopidas) je bio vojskovođa kog Grčkog polisa?

9. Са Светом Четом, скоро сви су изгинули, Атињани и Демостен бежали

10. Теба, Епамимнонда и Пелопида, храбри тебанци.

11. Tebe.
    Edit- kad si pre mene stigao da napises hahaahhahaha, hrabri manje vise, ali mudri svakako jer su izmislili kosi poredak koji je omogucio Tebansku hegemoniju.

12. Е ево ме :)

Како се зове ћерка Агамемнона која је жртвована у частбогова за Тројански рат?

13. Laganica. Svako ko je makar letimično pročitao "Ilijadu" zna. Ifigenija, zar ne?

14. Ajde nek cepa neko, nisam inspirisan...

15. ajd pitaj cornelije opet :)

16. Ај ти, немам жељу, данас сам питам ко никад.

17. Koji je drugi naziv za Kolubarsku bitku?

18. не знам ја, лупам сад, Мачков камен?

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.