Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Da nije Spanije?
Engleske?
Negdje sam čitao da je bio trandza i toga se sjećam ali ovoga ne.
Bili je odgovorio tacno, kralj Ujedninjenog kraljevstva Litvanije i Poljske. Posto je trazio teze evo ga:
sabio si nas pitanjem :)
Stvarno gde nadje to jebote.
Nekada sam procitao nesto pa me zainteresovalo, mislim da niko nece znati odgovor, ali ajde da to preformulisem nekako. Ozenio je jednu mnogo poznatiju osobu u Francuskoj u to doba, tj. ljubavnicu kralja Sarla IX. Kako se ona zvala?
Ima ovdje inace pitanja na koja skoro niko ne moze dati odgovor ili koja su recimo meni teska, nekima nisu i slicno, ali nema veze.
Zar nismo kod Luvra utvrdili da nikom ne idu Francuzi xD?
Ja francuze jako slabo znam, olololo :)
Hahahaha... pa dobro Hejz, hajde da se slozimo da je tu bio nesporazum u odredjenom pogledu. Logicno je da mnogima ide Rim, jer je istorijski znacajniji, pa se samim tim i vise uci i obradjuje cak i na "neistorijskim" fakultetima.
Ali, evo, sto se ovoga tice, smatram da bi trebalo znati ime ove zene, a ako u ovom trenutku ne znas, vjerujem kada cujes da ce ti biti poznato, jer mislim da je jedan istoricar morao cuti za nju. Imala je vanbracno dijete sa Sarlom IX (jednog nasljednika dinastije Valoa koji se kasnije pokusao domoci prestola) i kcerku sa vec pomenutim plemicem koji se uzgred zvao Sarl Balzak D'Antraz , a koja je bila ljubavnica Anriju IV.
Ajde da ne umrtvljujem kviz, odgovor je Mari Tuse. Neka nastavi ko hoce.
Imam jedno zanimljivo pitanje.
Ko je oformio vučiji čopor i šta je, ustvari, vučiji čopor.
Znam da ima pjesma od Sabatona Wolfpack, skoro je i slusao, a posto oni uglavnom pjevaju o WWII, recimo da nije bila neka njemacka vojna jedinica?
I meni nešto vuče na drugi svetski rat, ali mislim da ima veze sa Rusima.
Admiral Karl Denic, borbena formacija nemackih podmornica u ww2. Inace to su vucji copori, a ne jedan, samo se formacija tako zove.
Inace za tu Mariju stvarno nikada nisam cuo.
Немам благе везе о томе шта је вучији чопор.
Haze je odgovorio tacno mislim, preslusao sam pjesmu i pominju se podmornice, tako da to mora biti to.
Pa ako naziv nije pre korišćen, onda je to definitivno vezano za nemačke podmornice.
Jeste Haze, izvinite sto ste me malo cekalu.
Pitaj.
Blitzkrieg?