Kviz - ''Istorija''

1. Mislio sam da će neko reći datum, ali nema veze. Odgovor je prvi april 1939.
    Cepaj, Haze, nemoj nešto preteško o Rimljanima, ololololo :)

2. Je l' to onaj rat u kom su svi dobijali nadimak "Španac"? :)

3. Koji general je komandovao Nemackim napadom na poljsku?

4. Morala su da imaju 2 generala, pošto je napad išao sa juga i severa.

5. Ne verujem da je fon Paulus jer se sećam da su njega zarobili dole kod Staljingrada, a ne mogu da se setim ko je komandovao napadom na Moskvu, verovatno je taj.

6. Hajnc Guderijan.
    Nek postavlja neko umesto mene.

7. Nije Hajnc Guderijan, tacno je Sterija da su bila 2 pravca i da je ovaj komandovao napadom na jednom od tih pravaca, ali u isto vreme je bio i nacelnik generalstaba tako da se slobodno moze reci da je komandovao celokupnim napadom.

8. Obojica imaju FON u imenu, ako nekom nešto znači :)

9. Znas sta znaci to fon Bili?

10. Kontam da označava plemićki status.

11. Pa u sustini da, ali posle 1919 nikakvih privilegija nije bilo, inace citao sam pre jedno nedelju dana jako zanimljivu stvar, naime na dan 1 maja 1932, u Rajhsveru plemici su cinili 52% generala, 29% pukovnika, 23% potpukovnika, 16% kapetana, 17% majora i 23% porucnika i potporucnika.

12. Znači, četvrtina oficira, ololo :)

13. Pa 52% generala, ali sa tim da su plemici cinili 0.1% stanovnistva Nemacke, ajde bre neko da odgovori za ovog, Valter fon kako?

14. Kirkenhof?

To sam negdje cuo, Boga pitaj gdje i sta znaci...

15. Ma i ja sam cuo negde, ali taj nije.

16. Haze, daj nešto novo, vidiš da niko ne zna :)

17. Валтер фон Бранисарајево ?

18. Brauhic, ajde Bili postavljaj.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.