Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Jbm li ga, ne znam odgovor, samo konstatujem :)
Mislim na Lajosa I Anzujskog(negde i Ludvig I Veliki).Jedna cerka je bila kraljica Poljske,druga Madjarske.
Daj novo pitanje onda.
Odgovor je Marija i Jadviga.
Neka neko drugi postavi,nemam nista pametno.
Ko se smatra poslednjim kraljem nezavisne Ugarske?
Franc Jozef?
Matija Korvin?
Nije mi jasno zašto postavljaš pitanje ako ne planiraš da se igraš.
Jozef je tada negde došao na vlast, ko li je bio pre njega, majku mu.
Ma planiram, nego sam imao hitan sastanak u yemlji snova. NIje ni Franc Joyef, Ni Matija KOrvin, ali onaj koji je rekao Matija Korvin, bio je prilično blizu.
Karl IV ?
Nije. Posle Matije Korvina vladar.
E nzm onda.E ajde da napravimo pravilo da niko ne postavlja pitanje ako će da ga postavi i ode, barem neka kaže e idem postavite vi pitanje.
Da nije kralj Lajoš? Mislim da je posle njega Ugarska pala pod tursku vlast.
Jeste. Kralj Lajoš II, poginuo je posle bitke kod Mohača, tako što se udavio u obližnjem potoku. Postavljajte pitanje.
Šta je Solunski proces i kada je izvršena njegova revizija?
Sudski proces protiv pukovnika Dimitrijevića. Okončan je 5 juna 1917.
Solunski proces je proces protiv glavih ljudi u Crnoj ruci. Među njima je bio i Pukovnik Dimitrijević Apis. Revizija je izvršena tokom vladavine komunista, valjda pedesetih
Oba su tačna, ali vercingetorix-ov odgovor je potpuniji. Inače to je bio još jedan u nizu montiranih procesa, revizija bila 1953...
Pa da. Evo moje pitanje. Ko se smatra poslednjim carem Svetog Rimskog Carstva?