Kviz - ''Istorija''

1. Ja sam iz istorije isao 5, 6 do regionalnog isao (nema dalje), a u 7om republicko i sad kad se osvrnem shvatam da je to sranje pogotovo sto smo morali da znamo do detalja ono sto je napisano u udzbeniku. Po meni mnogo bi kvalitetniji koncept bio kada bi se ucilo nesto van udzbenika cisto neke stvari izdvojene sa vise detalja i bolje osmisljeno, npr. ajde sad da ne pominjem moj Rim ili Grcku neka je 2 svetski rat u pitanju, npr jedno 10 strana o bici kod Staljingrada sa zanimljivostima, pa onda npr. Erih fon Manstajn i Zukov nesto kratko o njima itd. uglavnom bolje bi bilo jer na takmicenje bi onda isli oni koji stvarno vole istoriju, a ne deca iskompleksiranih roditelja.
    Secam se 5 razred kad sam isao to bio najbolji u opstini i to sam em iz zejebancije otisao, em slabo nesto ucio i oni meni iz sujete i ako sam i po bodovima imao prvo mesto pomere skalu i daju diplomu za drugo da ne bi jelte bio jedini na prvom mestu. U sestom sam isto nesto isao i 3ci bio na regionalnom i oni mi uopste diplomu ne posalju, a u 7om sam bio prvi na opstinskom, drugi na regionalnom i odem na republicko i neke gluposti izgresim i bio 5-6.

2. Ja sam bio drugi na okružnom, i da sam prošao ne bih imao para da odem, tako da....
    Kad si već spomenuo Žukova...

Koje godine je rođen sovjetski vojskovođa i maršal Žukov?

3. Nemam pojma, al mislim da nije u 20. vijeku.

4. Ja stvarno volim istoriju, pogotovo 20. vek sto ucimo trenutno i ovo je lako. Vecina dece ide radi ocene, dok ja ocu samo da naucim nesto novo. Danas je u mojoj grupi de sam bio na opstinskom barem njih 10 prepisalo od nekog, i nije mi jasno zasto je dosao kad nece da uci? Takodje sam i ja u 5. iso na regionalno i bio 20 i neki, a bitno da sam barem nesto osnovno zapamtio iz starog veka. Sesti i sedmi razred nisam iso zbog lude nastavnice.

Da ga jebem za Zukova, 1800 i neki?

5. Dajte bar približno :) nije 20. vek

6. Onda 100 godina prije nego sto je badjo promasio penal u finalu svjetskog prvenstva, pa nek ide zivot!

7. Blizu, odgovor je 1986. gpdine. Cepajte.

8. Da, 1896, greška u kucanju.

9. Bili ne znam kakve pare pominjes kad je kod nas uvek skola finansirala takmicenja, cak nas je nastavnica secam se i u zooloski vrt vodila (na Palicu se odrzavalo takmicenje), a posle na cevape...

10. Kod nas ovde opstinsko bilu u obliznjem selu, nastavnik nam platio karte sto je bilo uredu. Drug mi rece koji je bio na republickom u 7. da im je taj isti nastavnik uzeo po 5 kugli sladoleda i jos po 1 snikers.

Al jebiga, covek nema dece i zena mu je direktorka skole.

11. Blago vama. Ja ni stolice u osnovnoj nisam imao ko svet, bolelo je uvo direktorku da mene šalje u Leskovac ili gde se već održavalo, plus da plaća nastavnicu i troškove.

12. Juce sam bio na nekom izletu sa planinarskim drustvom i nasao jos 2 lika sto vole istoriju pa smo jedno 3-4 sata raspravljali o raznim stvarima. Drago mi je kad vidim da jos neko voli istoriju mada je ovima sa strane bilo cudno kad mi pocnemo nesto da se zezamo, a oni pojma nemaju o cemu pricamo i sta je tu uopste smesno haaahhaahhahaha.
    Ajde ja da postavim kad necete vi

Ko je tvorac kosog poretka?

13. Evo makar si me naterao da proguglam...

14. Ja ne znam šta je to.

15. Aj opasno ću d' odvalim jer pojma nemam šta je kosi poredak: Staljin?

16. Kosi? Da nije Mao, asocira me na Kineze... :D

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.