Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Balduin, Rajmond, Filip?
Jeste, u pitanju je Baldvin II.
Aj dajte neko novo pitanje smorih se.
I ajde ko postuje na Sportskom kvizu neka se aktivira malo tamo, imamo zastoj. :)
Odgovor je 1703 godine, mslim.
Valjda je Bladi Meri bila poslednja koja je zelela da vrati katolicanstvo. Mislim, kasnije je bio Dzejms II koji je bio poglavar anglikanske crkve, a koji je podrzavao i katolike, njega su proterali 1688.
Pa to je pitanje kada je poslednji pristalica katolika bio na vlasti. Ja sam stavio 1703. godinu jer je to godina kada je uveden zakon o Izdaji krune, pa bi moglo to da bude tu negde.
A što se tiče Bladi Meri, nije ona poslednja. Svi Stjuarti su bili katolici, što javno, što tajno.
Koga boli kurac za njih realno...
Odgovor je 1689. kada je Viljem Oranski sazvao Parlament i proglasio da je Dzejms abdicirao. Tada je donijeta ta Deklaracija o pravima. Mislio sam na to da se to desilo nakon Slavne revolucije, sto Mancesterov odgovor cini tacnim.
Ajde novo pitanje.
Al sam zakljucao kviz pitanjem :)
Nisi, nego mi je ime na vr jezika, a ne mogu da se setim.
Fajront opravio Man.
Ja to malo sarkasticno, da vas probudim
Ajde odgovori nije fazon da google korisitmo pa onda postavi novo, ali po mogucstvu da nema veze sa religijom.
Tomas Mincer
Daj novo pitanje.