Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Probacu da nadjem, hvala na preporuci, inace od istorije kraja Republike najmaglovitija mi je ta Sulina kampanja na istoku, cak ju je i Kolin Mekalou taj deo preskocila i nije opisivala, a i ono sto znam nekako mi se cini kao da nije uverljivo, npr. ona prica da je Fimbrija mogao jos na pocetku rata da zarobi Mitridata, ali da nije hteo Lukul da mu pomogne namerno, sam taj Fimbrija mi je jako interesantan i zbog one bitke gde je jako dobro upotrebio sanceve i opskurne smrti mada i to ne znam iz kojeg je izvora uzeto, ja sam to u nekoj knjizi na netu nasao od onih Osprey publishing.
Aj pitanje
Meni na pamet padaju Antonije i Kleopatra, mada ne verujem da je to..a?
Pa jeste to je.
Nem pitanje, a i sacu didem, terajte vi dalje...
Aj ja ću da postavim: Kako se zvao sin Antonija i Kleopatre kog je zajedno sa Cezarionom pogubio Oktavijan?
Цезарион?
што држиш од Касиљаса слику? то као неки фазон пукли смо, ај сад да величамо рандом противнике, то је кул као? мисм шта као?
А што да не држим? Можда постоји неки дубљи разлог од тог твог ође :Р ал нећу да ти га кажем :РРР :) Давидееееееее краљу :Р Је л ми тачан одговор? Ти си историчар :Р ае ае
па да га не држиш зато што је капитен противничког тима од којег смо малопре изгубили утакмицу, што мош мислити... мисим стварно Мајо.. и нема дубљег разлога овај је најважнији!! :РРР и не знам одговор! -.-
Nije tačan odgovor, a obojica niste normalni. Očigledno da nije Cezarion, jer je ubijen SA Cezarionom.
Nije tačan odgovor, a obojica niste normalni. Očigledno da nije Cezarion, jer je ubijen SA Cezarionom.
А колико је она имала уопште деце? :)
Jedno sa Cezarom i troje sa Antonijem. Dve ćerke i sina.
Kleopatra Selena je cerka, a sin je Alexandar Helije, koliko se secam njemu su nerealno obecane sve zemlje istocno od Partije.
E izvinjavam se, dvoje muških i dvoje ženskih, od dece. E najstarije je Oktavijan pogubio. Kako se ono zvalo, a nije Aleksandar Helije, on je vladao marionetskom kraljevinom Mauritanijom.
Pa da i meni je bilo sumnjivo jer je Alexandra Helija podizala Oktavija i valjda je umro prirodnom smrcu, a nisam ni znao da su imali jos jednog sina, ajde kada budes rekao resenje videcu da li ce biti nekog fleshbacka xD.
Чекамо решењеењењењењњее :Р
Evo rešenja, reč je o najstarijem sinu, Ptolomeju Filadelfu. Njega i Kleopatrino najstarije dete, iz veze sa Cezarom, Cezarionom, zadavili su Oktavijanovi ljudi. Ostalu decu odveli su u Rim i povenčavali kasnije za neke strane prinčeve i postavili da vladaju marionetskim državicama.
Rekao si da je on najstariji dete Antonija i Kleopatre, a on je rodjen sad sam proverio 36 godine pre nove ere, dok su Helije i Selena rodjeni 40ete tako da si omasio u postavci.
Zeznuo sam se. Nije namerno. Ali njega je stvarno pogubio Oktavijan sa Cezarionom. Mislio sam da je on stariji, a Aleksandar Helije mlađi.
Dogadja se, ajde postavi novo.