Kviz - ''Istorija''

1. Ја сам сад мало тражио... Једино што сам нашао је да га је вратио неки велможа Димитрије исте године кад је била битка код Плочника. Значи да је то било 1386. Јеси ли на то мислила?

Јеп. На то сам мислила. :)

Цоле
    Нека, нека, чекамо док неко не сазна или како већ. :) Ја бих за следеће питање да увалим курчину па зато. :)

Ајде питај... :РРР Да видимо то твоје питање! :РРР :)

2. Који хрватски кнез је издао Људевита Посавског у борби против Франака. Том кнезу се после придружио и Људевитов таст, Драгомуж.

Мислим да је ово мало тешко јер сам то нашао у једној књизи и било ми је интересанто јер ништа нисам знао о томе... Не знам за вас...

3. Не знам ја ово...

4. чекај овако... у аналима манастира лорш под годином 822. неко је написао да се неки франачки великодостојник, можда беренгар фурлански склонио код срба, за које се каже да држе огроман део старе провинције далмације, а да је ту у причи био посавски, јел то ту нешто око тога?

5. Па и не баш, Давиде... То је тај Људевит и све то стоји, али ја мислим на једног хрватског кнеза, значи Словена, који се супротставио Посавском.

6. Ajde odgovarajte, pa novo pitanje, umire nam tema.. :P

7. Ево једна помоћ па ако то не помогне рећићу вам па нека иде даље... Литература је Ћоровићева историја, први том.
    Ако ово није од никакве помоћи, реците да постављам даље?

8. Ček da pogledam malko :P kaži stranu :PPP šalim se, valjda ću naći :P

9. Тражи тамо где су 9 и 10 век...ето толико од мене.

10. Knez Borna :) Je l na to misliš?

11. Браво! :) Ето, је л' то било тако тешко? :)

12. Pa i nije, mogo si samo da kažeš i da je oko 82. strane pa da bude baš lako :P

13. Хаххаха нема везе. :) Постављај даље.

14. Мени ништа не пада на памет, ајд ви постављајте...

15. Па кад баш хоћеш... Ево једно лакше.

За време ког владара су Пољаци примили хришћанство и у ком веку?

16. Не знам ти ово лако :Р а мрзи ме да тражим сада. Саће Давид да ти одговори :Р

17. Tokom vladavine Mješka I.

18. Јесте, Верцингеториксе. Негде се спомиње и Болеслав Први Храбри јер је ваљда било исте године кад је и он дошао на власт, ваљда 996. Тако да може и Мјечислав и Болеслав. Хајде постављај. :)

19. Kako se zvala carska garda u Vizantiji i ko su bili njeni pripadnici?

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.