Kviz - ''Istorija''

1. То је један правни акт, боље да кажем закон, али га је донела једна наша позната историјска личност, занимљив је и јединствен у свету. Ако ипак одлучите да није историјско питање, нек' неко други поставља слободно...

2. Knjaz Miloš ,1820. godine.

3. Па пола одговора је тачно... 1820. се десио догађај који је касније довео до овог закона, а он је донет 1832... Постављај...

4. Verujem da je pitanje mnogo lako, ali ću ipak postaviti.

Ko je bio prvi predsednik SRJ?

5. Добрица Ћосић?...

6. Који је европски монарх умро због преједања, ако не знате име бар државу погодите?...

7. znam da je bio Šveđanin, ali se imena ne mogu sjetiti neki Adolf ili tako nesto...?!

8. Довољно.. Посттављај...

9. Šta je Velika Živa Ograda?

10. Pretpostavljam neka vrsta zaštite. Neka linija odbrane, recimo.

11. pa moglo bi se reći tako, ali ne u vojnom smislu ako si tako mislio. više je malo bukvalno, tj ograda...

12. Da to nije ono sa bodljikavom žicom?

13. Ограда. Која је жива. А поред тога је и велика.

14. Možda je živa, pa je velika, pa je još i ograda. :D

15. He's half man...and half bearpig.

16. Da ne gušim kviz evo odgovora.
    Velika živa ograda, ili Veliki živi zid se po teorijama nalazio u Indiji u 19. vijeku. Ustvari bio je veliki zid od trnja koji je brtanska vlada zasadila da bi stvorila monopol nad velikim izvorima soli. Zid je bio dug više od 3000 km, i nakon 40 god postojanja zid je bio spaljen.

http://www.misterijesveta.com/wp-content/uploads/2010/10/Veliki-%C5%BDivi-Zid.png

neka neko drugi postavi pitanje

17. Ajde ja ću: Ko je bio treći predsednik SAD i poslednji predsednik koji je potpisao Deklaraciju o nezavisnosti?

18. Adam Smit, ili Tomas Džeferson jebem li ga, možda je ovaj četvrti.

EDIT: Izguglah sad, fejlovao sam mesta... nijedan od ove dvojice nije četvrti.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.