Kviz - ''Istorija''

1. Odoh i ja da spavam. Ubedjen sam da sam čuo negde za ovo ili pročitao, mada mi je najviše neki film u glavi, ali sada nema šansi da se setim. Bravo za pitanje. Laku noć, ljudi.

2. Знам за случај, то је било поводом Кубанског рата када су Амери истерали Шпанце из Кубе да би преотели тамошње шећеране, тај сценарио са бродом је касније постао стандардни начин кроз даљу историју у томе како су Амери користили то да легитимишу неки ратни поход (као Вијетнам).

3. egzekli, samo, kako se zvao taj brod :)

4. дај неку помоћ, овако је немогуће погодити (наравно, за нас који не знамо).

5. Neka pomoć bi dobro došla. :)

6. Remember the Maine, to hell with Spain!
    Pominje se u nekoj od Kingovih knjiga, nisam siguran u kojoj tačno.

7. Jebem ti Mejn da ti jebem Mejn! Sad sam se i ja setio. A ladno sam juče napisao MAY, na vrhu jezika mi je bilo. :) Vala si nas namučio sa ovim pitanjem. :)

8. ЏелА дај питање.

9. а нек' постави било ко, јебига.

10. Kako se zove najjača kula u srednjovekovnim tvrdjavama? (Bila je najteža za osvajanje i predstavljala je poslednje mesto odbrane.)

11. Jeste Donžon. Vito, nastavljaš.

12. Ај неко други, морам да палим.

13. ево ја.

У ком рату је забележена прва победа једне неевропске државе над једном европском силом?

помоћ: у питању је двадесети век, и са једне стране је Русија.
    Додатно питање:

Која је једина земља која је у том рату била савезник Русима?

14. Rusko-japanski rat je bio negde na samom početku 20. veka, mora da je to.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.