Kviz - ''Istorija''

1. Fikret Abdić Babo
    EDIT: "Agrokomerc"

2. Advokado tacno. aj' dalje :)

3. Kako se zvala prva organizacija iz koje je na kraju nastala EU i koje zemlje su je prvobitno osnovale?

4. француска, белгија, италија и немачка?
    а то је ваљда европска заједница за челик и још неки курац.
    едит: ово друго је угаљ, ваљда.

5. Evropska zajednica za ugalj i čelik.

6. Evropska organizacija za ugalj i naftu valjda.Osnivaci:zemlje BeNeLux-a,Italija,Francuska i Velika Britanija.

EDIT:celik umesto nafte :)

7. Holandija, Italija, Zapadna Nemačka, Francuska i još neke.

8. Frank je dao tačan naziv, u pitanju su izvorno bile samo dve zemlje, Francuska i Nemačka, pa pošto su na Frankovom spisku, smatraću da je odgovor tačan.

Dakle, Frank Drebin cepa dalje :)

9. уа, сисе, ја сам бијо први!!12
    'ајде, френк :)
    едит:

Potpisivanjem Ugovora o Evropskoj zajednici za ugalj i čelik, 18. aprila 1951. godine u Parizu, Belgija, Holandija, Luksemburg, Italija, Nemačka i Francuska uspostavile su zajednički okvir za dogovore o proizvodnji i distribuciji uglja i čelika

лопурде, лупежи једни, ја сам чак им'о и више наведених оснивача!!21
    лоолол

10. Ja nažalost moram da idem, nek postavlja Aca Lukas. :) Dogovorite se.

11. Ево, лагано, па одох и ја.

Које године је ЕУ примила највише чланица одједном, и који је број држава у питању?

12. Onda kad je Slovenija usla. 2003. ili 2004.

13. јес', 2004. И да вас не цимам, 10 држава је тад примљено.
    терај, јебач, а ја одох.

14. Evo kad su svi otišli, a ja skoro dođoh, imao bih da postavim jedno jako interesantno pitanje, norhmalno ako prihvatate. Koji čovek je prvi dobio ime Slobodan u Srbiji i kako ga je dobio? :)

15. Verovatno kad su ga oslobodili lol.

16. Slobodan Jovanović ako se ne varam, a za kako nisam siguran, valjda mu je ćalac bio neki liberal, mislim i da mu je sestra imala neko slično jedinstveno ime.

17. Pa Slobodan :)

Realno, nije sigurno neki Alempije ili Radojko.

18. Možda Jovanović? Otprilike u vreme njegovog rođenja su predati gradovi Srbima, pa zbog toga?

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.