Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
da nije Skadar možda?
Nije Skadar.
не верујем да је скадар. а није ни рас, било би превише очигледно. вероватно је нешто у црној гори, у тадашњој дукљи. претпостављам.
Što se lokacije tiče, do danas još uvek nije utvrdjena, postoji nekoliko teorija o tome gde se nalazio taj grad.
Edit: Neki smatraju da je negde izmedju Prijepolja i Sjenice, neki da je bio na Kosovu i Metohiji, treći da je negde u Bosni itd. Ovaj grad je bio prestonica u doba Vlastimirovića (Višeslavića).
ја морао да изгуглам. интересантно, нисам знао. знам да је рас друга престоница, ал' ето, за ово први пут чујем, а доста сам и учио и читао о тадашњој историји.
I meni je bilo interesantno kada sam prvi put čitao o tome. U osnovnim i srednjim školama se o tom dobu mnogo malo uči. Sramota koliko malo. Doduše, ni ne zna se mnogo o tom dobu, ali opet su mogli malo više podataka da stave u udžbenike. Zato mnogi misle da nam istorija počinje sa Stevanom Nemanjom.
добро, ово не верујем да ће ико вечерас да погоди (првенствено зато што никог и нема, лоолоо), па предлажем да кажеш одговор, и поставиш ново питање, да мало оживимо квиз, па да кунтамо.
U pitanju je Destinik (Dostanika, Dostinika, Daštanik).
Ajde ti Aco nešto. Može?
Dostinika? Spominjao je profesor skoro, drevni grad, ne zna se kad je tačno bio prestonica Srbije, verovatno u 10. veku???
e jebi ga, taman sam pogodio
Da igramo jedan na jedan, kad već nikog nema. :)
ево, петар ће, изгледа да је знао одговор.
Sevastokratore, uvažiću ti odgovor, naravno. :) Izvoli ti onda, ako imaš pitanje.
'Ajde ja... Po čemu je Vizantija dobila ime
ovo je lako
по граду византу.
Vizantion, ili tako nešto, je bio grad na mestu kasnijeg Konstantinopolja. Zbog toga valjda.
grčka kolonija Bizant, ali to je to
dočekao ga je u nišu mislim, negde oko 1190.
U Nišu valjda?
тачно, тачно. петар први. 'ајде опет ти. :)
Koje godine su Rusi primili hrišćanstvo?