Ne, izgrađena je 1869. a povodom svečanosti otvaranja je izvedena jedna čuvena opera. Šta mislite koja?
Edit: Pade mi na pamet sad kad ste se dotakli toga, ne morate da gledate na ovo kao na regularno pitanje, Davidov je red i dalje, al' eto čisto informativno ako neko možda zna.
како се звао човек који је био адмирал, капетан у служби османског султана, а истовремено и картограф, географ, некада и гусар, творац прве османске карте новог света, такође, једне од најстаријих сачуваних мапа америке и писац ,,књиге о навигацији"?
Pazi, Piri Reis je bio kartograf, ali ne znam da li je bio pirat. A sa druge strane za Hajrudina znam da je bio pirat, ali ne znam da li je bio kartograf.
Јесте, Јустинијан Први. Терај даље, Сијалице.
Šta je sagrađeno za vreme faraona Nehoa II što je ponovo izgrađeno u XIX veku?
Брана на Нилу?
Nije, ona nije ni građena u XIX veku.
амонов храм у оази сивах? наукратис?
onaj hram što je ceo prebačen na ostrvo?
осртво фиде?
а не сетио сам се, покушај прокопавања канала медитеранско-црвено.
Davide, izvoli... Inače jeste Suecki kanal
Јао Суецки, то сам прво помислио и као ма није то 19. век, то је 1914, помешао сам са Панамским... Је л 1856. беше прокопан?
Ne, izgrađena je 1869. a povodom svečanosti otvaranja je izvedena jedna čuvena opera. Šta mislite koja?
Edit: Pade mi na pamet sad kad ste se dotakli toga, ne morate da gledate na ovo kao na regularno pitanje, Davidov je red i dalje, al' eto čisto informativno ako neko možda zna.
ћоми и још размишљам морам да знам јебено за нехоа, пре два дана сам полагао то буквално лоло, иначе одговор на твоје је:
https://www.youtube.com/watch?v=AssDQbaIP_I
:)
ајмо питање
Il' je Hajrudin Barbarosa ili je Piri Reis.
Piri Rejes je meš čini. Bila ta mapa u Asesins kridu ili tako negdje u nekoj igri se pominjala
Pazi, Piri Reis je bio kartograf, ali ne znam da li je bio pirat. A sa druge strane za Hajrudina znam da je bio pirat, ali ne znam da li je bio kartograf.
Ima razlike izmedju gusarenja i piraterije. Gusari rade u sluzbi drzave, tako da se uklapa
Pa obojica su bili gusari onda.
пири је, и нема разлике између гусара, корсара, приватира итд, нема разлике, то је нека поп култура.
Ekstra, ja sam na redu: Kako se zvala osmanska valuta u periodu Sulejmana?
Akča? Da li je to uopšte bila valuta..
edit to je sadašnja valuta ako se ne varam :)