Kviz - ''Istorija''

1. Наведите име убице краља Анрија четвртог?

2. Uf brate, ovaj kviz je toliko zajeban da ni da se sve sami istoricari takmice pa ne bi bilo naivno, a mi ovde bas solidno znamo.
    ne znam ovo pitanje. samo se javljam da primetim ovo gore :))

3. Njega je ubio moj imenjak Rajkard. :)

4. ау, мене си дефинитивно упуцао овим. :)
    дај неки хинт, или ја бежим на спавање, док нисам поч'о да лупам као синоћ :)

5. име му је исто као код писца "гаргантуе и пантагруела" :)

6. Još da mu je isto i prezime, pa bih znao. Meni ovaj hint nije pomogao nažalost.

7. Ee vidis njemu ne znam ime. Znam da ga ubi neki vernik zbog toga sto je ovaj liberalizovao pitanje crkve, i bio je protestant. Posle njega su krenuli Lujevi. Sad da me jebes ne mogu da se setim imena tog lika :/

8. Франсоа Равајак, тако је.

занимљиво је да су га убијали много дуго. прво су га черечили, правили ране по телу и касније пунили оловом. један од обичаја при извршавању казни код најтежих злочина. застрашивање околине.

едит: терај френк.

9. On je onaj Nantski edikt doneo, to je sigurno bio glavni razlog i uopšte njegova verska politika, ali nisam zapamtio tog ubicu.

10. Upravo citam vikipediju, jer mi ta smrt neverovatna.
    Kaze:
    King Henry IV was ultimately assassinated in Paris on 14 May 1610 by a Catholic fanatic, François Ravaillac, who stabbed the king to death in Rue de la Ferronnerie, while his coach's progress was stopped by traffic congestion for the Queen's coronation ceremony.

Klasican atentat

11. Kako je skončao život engleski kralj Čarls I Stjuart?

Malo više informacija se traži od prostog uzroka smrti. :)

12. распустио парламент, самовоља у владавини без парламента 13 година, оливер кромвел то искористи и гиљотира дотичног :)

13. од које биљке је сократ испио отров?

14. Kukute ili tako nešto.

15. Kukute?
    EDIT: dobro je, pretekao me. :D

16. Ajde jedno lako za laku noć:

Gde je umro Stefan Dečanski?

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.