Kviz - ''Istorija''

  1. Ko je istrebio baltički narod Prusa koji su živeli na prostoru današnjeg Kalinjingrada i Litvanije do 13.veka kada je krenuo proces istrebljenja? Ne mislim na osobu, je li.

  2. I imam jedno pitanje koje me muči, ako se neko razume od vas u to:
    U Britaniji, kada je žena na prestolu (u smislu, queen regnant) i uda se za nekog iz neke druge dinastije, da li će njeni potomci pripadati njenoj dinastiji ili dinastiji oca tj. njenog muža? Na primer, Viktorija je bila iz dinastije Hanover, a muž joj je bio iz dinastije Saks-Koburg i Gota - sledeći kraj je bio iz očeve dinastije Saks-Koburg. Da li to znači da će naslednik Elizabete II biti pripadnik dinastije Oldenburg pošto njen muž pripada toj dinastiji? Ili dinastije Vindzor?

  3. А што се тиче овога што те мучи, биће из очеве династије, али династија Виндзор не постоји, мислим то је преименована династија сакс-кобург-гота тако да је питање шта ће бити кад Елизабета одапне папке, јер можда одлуче да сви краљеви буду из те династије, мада не би требало.

  4. Jesu Tevtonci, nastavi!

  5. По коме је Калињинград, илити Кенигсберг кад је основан, добио име, у чију част?

  6. Јој па то по неком краљу, тевтонци дали име...

  7. Баш тако. Ком?

  8. Po nekom češkom kralju? Keningsberg znači kraljev grad, ne? I odnosi se na tog lika kog je Rudolf I Habzburški pobedio i uzeo mu Austriju koju je ovaj, pak, dobio od Babenberga.

  9. Не знам крви ми Исусове

  10. То за Рудолфа си близу. Јесте један чешки краљ.

  11. Ово је већ хардкор

  12. Pa zar se nisu Rudolf i taj lik borili, nevezano za Kalinjingrad?

  13. Vaclav II Pšemislović mu je sin, ali imena se ne sećam.

  14. Па нису се борили, и није било везано за Аустрију, него за Свето римско царство. Требало је тај лик да добије царску круну, али је изабран Рудолф и тиме су се Хабзбурговци утемељили као војводе Аустрије и цареви Светог р. ц.

  15. Па ја питам за његово име, не ко му је син.

  16. Neki Vladislav, Vartislav?

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.