Kviz - ''Istorija''

1. Odlično pitanje. Ja nemam pojma :)

2. Izvinjavam se momci, ali bar je meni dosta simpatično pitanje. Jeste teško, ali taj ludi profa nam je pričao pa mi sad pade na pamet. E ovako, eve ga prvi hint : originalno je to koristila jedna balkanska država u ratu protiv Rima, kada im je Rim zabranio regrutaciju, ako se ne varam, više od 50.000 vojnika. E, sad, ako baš ne budete imali pojma o čemu se radi, reći ću odgovor, ali ja bih ipak da malo sačekamo. Ali ne predugo, da ne ubijemo kviz. :) I mislim da se radi o 500.000 vojnika kod Nemaca. :D Izvinjavam se zbog toga, ali nisam 100% siguran o brojci, ali u svakom slučaju, to je najmanje važno. :)

3. Mozda je regrutovao po 50 iljada muskaraca i zena pa im organizovao masovne orgije, a onda visestruko umnozio vojsku.

4. Ja sam video na guglu, što se mene tiče ispao sam iz igre. Mada ne znam za državu :)

5. Mozda je regrutovao po 50 iljada muskaraca i zena pa im organizovao masovne orgije, a onda visestruko umnozio vojsku.

Hahahaa! :D Jeb'o si mu kevu! :D

6. Regrutovao po sto soma novih vojnika svake godine, znam da je od nekog antičkog naroda maznuo foru, al' da me jebeš ne mogu da se setim kog. Nadam se bar da sam nekome pomogao.

7. Знам, знам.
    Регрутовао је по тих 100.000 и вршио неку експресну обуку, да их брзо научи, а онда би их отпустио из војске и узео нових 100.000 и тако даље. Тако су сви били обучени, а никада није прекршио тај услов.

8. Hahahaa! :D Jeb'o si mu kevu! :D

Znam.

9. Odlično pitanje, Grifine i vrlo zanimljivo. Svaka čast! A zabrana je vrhunski izigrana.

10. Upravo tako. Hujo prvi odgovorio, jebiga. Evo, da vas ne mučim, maznuo je foru od Makedonaca. Da ne vodimo sad debatu oko njihovog identiteta... :D Hujo, nastavi. Recite mi samo, jeste 100% sigurni da je u pitanju 100.000, pošto se ne sećam tačno cifre? :)

11. Ja pojma neam za cifru.
    Elem, prvu rusku dinastiju činili su vladari kog naroda(tj. koje nacionalnosti)?

12. Јесте око 100.000, мислим да је мало више, али то је то.

13. Ukrajinske? xD Ne zameri na lupanju, rekoh ukrajinske zbog Kijevske Rusije... :D

14. Avokado, šveđani još nisu bili šveđani u to vreme...

15. Pre neki dan je bilo pitanje ko je osnivač Novgoroda, a to je bio Rjurik, a njegovo ime nikako ne zvuču slovenski. Neki germani verovatno?

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.