Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
mislim :)
Mozda bila neka sitnija frka u Vojvodini de je bilo dosta Svaba pa su se nesto kurcili pa udarili na nase, a onda im nasi jebali kevu?
Grifine, ovaj tvoj je stvarno kralj, nisam znao za tu priču. Hvala na tako zanimljivoj informaciji.
Nije. Na žalost, nismo im jebali kevu, već oni nama poprilično. Ne znam kako ide, je l' morate svi da se složite da menjam pitanje, ili kako?
U principu tako ide, mada ne moraš da menjaš pitanje, možda se nadje neko ko zna, mada kod tog čekanja može i kviz da umre. Da vidimo šta kažu ljudi, pa odluči.
Edit: Sve je po dogovoru trenutnih učesnika, da se tako bolje izrazim.
Menjaj.
Važi, kao što rekoh upravo pre par minuta videh ovu temu, a nisam često na forumima. Obožavam ovakve kvizove :)
Da li je moguće da nije Beograd prvi bombardovan Koliko se ja sećam, 25. marta je potpisano pristupanje Juge Trojnom paktu, a 27. je nastala cela ona pizdarija. Da li je moguće da Beograd nije prvi napadnut?
Bar negde beograd da ne bude prvi :)
Taman imamo još jednog "člana" kviza. Što nas više bude to bolje. :)
S tim što sada moraš da daš odgovor na pitanje, i po mogućstvu neki link na netu, ako postoji takav link.
Naš "ratni plan" je bio da miniramo brodove u Đerdapu i time onemogućimo Švabe da koriste Dunav. Inače tokom II sv. rata saobraćaj na Dunavu je bio najveći u istoriji ikad. Švabe su izvršile diverziju u noći 5. na 6., jedan krčmar, folksdojčer, koga su poznavali ondašnji oficiri napio je i uspavao komandante, Švabe ih preklale i pobile sve vojnike. Tog jutra je bilo i bombardovanje, dalje znate.
Novo pitanje:
Mehmed-paša Sokolović. Makarije brat.
Pod uticajem Sokolovića je obnovljena Pećka Patrijaršija, a Makarije mu je verovatno bio rodjak, ali da mu je bio brat to nije utvrdjeno. Bar sam tako ja obavešten.
Edit: Različiti autori imaju različita mišljenja, a ja ne znam gde sam ovo čitao, pa je pitanje šta je istina. Meni se često dešava da na jednom mestu pročitam neku tvrdnju, pa na drugom mestu neku tvrdnju koja se sa ovom ne slaže, a posle i neku treću koja tera svoju treću priču itd. A ne studiram istoriju, pa nemam profesore da me usmeravaju.
Znao sam da su folksdojceri napravili belaj, samo sam se sjebo kad sam napisao da smo im jebali kevu. A sjebo sam se i kad sam napisao da je bilo u Vojvodini.
Jebeš ga, nama je ludi profesor istorije koji čo'ek zna pa jebe kevu rekao da mu je bio brat.
U pravu ste, Mehmed paša i Makarije. Uf koliko je teško pratiti u korak ovo sve.
Link na prethodnu priču imate na wikipediji pod Aprilski rat ( prepad na sipski kanal )
Ajmo Grifine, udri! Sada ne možeš da me zajebavaš sa NBA pitanjima. :)
Aj sad mi jedno pade na pamet. Ovako : kada je Nemačkoj posle 1. svetskog rata bilo zabranjeno da regrutuje više od 100.000 vojnika, čega se Hitler kasnije dosetio i od koga je to preuzeo? Možda je malo teže pitanje, ali dobri ste istoričari, verujem da ćete znati... :)
Au, Grifine, al ga zavuče. Ja nemam pojma o čemu se ovde radi. :)