Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Šta je istoričari?
Ne želite više da se igrate guglanja jer smo vam usrali koncepciju?
Evo jedno lako pitanje.
Gde je leš Draže Mihajlovića?
U grobu XDDDDDDDDD
Tačan odgovor, pitaj dalje.
Gde je sveti gral?
Na jednom tajnom mestu.
Na limundu, okačiću ovde link.
Sveti gral je jedno vreme čuvan u manastiru Gradac, gde ga je donela Jelena Anžujska odnosno njeni rođaci. Kada su monasi napuštali manastir, sakrili su ga u skrivnicu, koja se nalazila na zapadnom zidu crkve, na fresci raspeća Hristovog, u podnožju krsta. Čitav vek kasnije, neki francuski putnici su kao slučajno prolazili tim krajem i nakon njih je ostala obijena i ispražnjena skrivnica. Rupa na zidu se i danas može videti (na slici desno od krsta gledano od strane posmatrača, pravougaoni otvor):
http://roditeljsrbija.com/wp-content/uploads/gradac_5.jpg
солидна парада гуглања на 500 страна
Nama je profan iz istorije govorio da su za sve revolucije odgovorni iluminati...
Da li je to istinay?
i za neolitsku?
Mislim na revolucije od 17 veka i dalje.
dobro, znači i za industrijsku?
Da. On nam je objasnio i kako su to napravili, ali sam zaboravio.
onda živili iluminati
Која три народа једини у Европи нису имали добровољце у Вермахту (Хитлеровој војсци) током Другог свјетског рата?
Bugari, Italijani i Hrvati.
Sad shalu na stranu, koji to pametnjakovic tvrdi da ima kompletnu dokumentaciju Vermahta iz koje je izveo ovaj zakljucak?
Pretpostavljam da pod 'dobrovoljci' podrazumjeva samo grupe u nekom značajnijem broju, kao što je npr onaj četnički odred koji je (a ne znam da li je i sada) bio aktuelan u Ukrajini, ili ako je bio neki pojedinac vrijedan pomena (npr. znamo da je u Crnoj Gori među partizanima bio neki crnac čija je familija živila u Ulcinju ali sumnjam da je to toliko bitno da bi rekli da je partizanski pokret na našim prostorima uključivao i crnce).
Evo da probam da lupim, pa mi ti kao na skočku u slagalici reci jesam li ubo koga:
Škoti, Crnogorci (ako nas smatraš narodom lololo), Švajcarci (mada me ne bi čudilo da je bilo i tamo poneko na svoju ruku da ode)
Бомбас, не мислим на појединце (ако на то мислиш) већ формиране јединице неког народа које су добровољно служиле у Вермахту. Носили су њемачку униформу са својим пришивеним грбом. Занимљиво да само три народа нису.
Ћиро ниси погодио ниједног. А јбг, тад нисте постојали као народ.
Ео да појасним на примјеру. Знамо да Кроасани јесу, то је лако (лоло), и било је око 10 000 добровољаца који су погинули на Источном фронту у посебној хрватској јединици. Носили су њемачку опрему а на рукаву су имали пришивену шаховницу.
grci belgijanci i englezi?