Kviz - ''Istorija''

1. Sevastokrator, tačno. Na Filipinima, na nekom ostrvu, poručnik Onoda.

Sevastokrator, udri :)

2. editovana pravila, bacite pogled na prvi post, uglavnom sam sve malopre rekao

3. Bilo je par takvih slučajeva, negde sam čup za neku dvojicu koji su vojevali zajedno, i u jednom trenutku se jedan smori i odluči da ode u civilizaciju, ovaj drugi kaže ne dam, i otfikari mu glavu katanom.

4. Evo sad ću lolo

Sporazum kod Fontenbloa je sklopljen s ciljem invazije na koju evropsku zemlju (od strane Napoleonove Francuske) ?

5. U bre jebote, to sam baš ponavljao za prijemni za faks, ali nikako da povežem šta se tu tačno izdešavalo... Lupam, da nije Belgija?

6. nije Belgija, a koji faks je u pitanju?

7. Jebena prava. Imam sutra predavanje, a nikako mi se ne spava. Neću ni da spavam, jebe mi se, nego matorci kad do'vate da smaraju, ubiše jebote. Jaaaoooo, što sam se sad setio jebačkog pitanja, mada verujem da znate, ali baš ću sad da se potrudim dok nisam zaboravio. :) Drugo lupanje, Italija?

8. Jeste Portugal. Napoleon postavio vojsku tamo u Španiji, ali je izigrao Špance i napao ih istom.

9. koje godine je to bilo?

10. Koji car! Mada nije bilo viteški to od njega.

11. Ja sam ga žešće zgotivio posle one izjave koju je dao o Karađorđu. Verujem da znate o čemu je reč. :)

12. Marko ima 8 minuta fore. :)

13. sevastokrator, može link?

14. Voćar, da me jebeš ne znam
    al' me vuče na 1807. nešto sam je skoro spominjao vezano za Iberijsko poluostrvo za vreme napoleona

15. link čega? iz glave sastavljam pitanja

16. Mislim da je njegova i ona izjava "Bolje armija ovaca koju predvodi vuk, nego armija vukova koju predvodi ovca." Mislim da je u tom smislu i komentarisao Djordja, da je od čobana napravio opasnu vojsku.

17. Ja nađoh na vikipediji da je sporazumom kod Fontenbloua 1814. završena era Napoleona i da je proteran na Elbu posle toga.