Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Da nije Moldavija tada već bila republika?
Ne, još uvek je bila u sastavu Rusije u to vreme. Mali hint: Ova o kojoj je reč ima vrlo dugu tradiciju republikanstva.
Финска?
Bilia pod Rusima valjda tada.
I ona je bila pod Rusima k'o što reče Frenk. Kad pomenuh dugu tradiciju, mislim na vekovnu.
San Marino?
Ta da. To je to.
E, Tjomi, svaka čast za pitanje! Odlično je! Mozak mi je pregoreo dok sam se setio svih. :)
Ljudi, ja odoh. Vratiću se sutra, nadam se. Laku noć.
Eto, rekoh da je kul pitanje. Zanimljivo je kad vidiš da je do pre, eto, nema ni sto godina bilo samo četiri republike, a ako odemo i malo dalje do 1910. samo tri a danas se taj broj toliko preokrenuo da je skoro pa bukvalno obrnut slučaj gde imamo samo dvanaest monarhija u čitavoj Evropi. Puno toga se promenilo u XX veku. Nije ni čudo što se savremeno doba računa od kraja Prvog svetskog rata. Toliko i od mene za večeras. Drebin je sledeći na redu, a ako bude nekog k'o ne može da čeka na njegovo pitanje nek' se oseti slobodan da postavi svoje. Laku noć.
kviz iz ded :]
Aj jedno lako.
Između koga se vodila bitka kod Kadeša?
13. vek p.n.e. Ramzes II protiv Hetita, posle je sklopljen prvi medjunarodni sporazum u istoriji.
Jeste, namerno sam postavio ovo jer je bilo slično skorije, samo da se digne kviz. Teraj Drebine.
I nije kviz mrtav, ne sluti, nego čekaju ljudi malo kasnije sate, a i samo što nije krenula tekma sa Italijanima, tako da ću ja biti ovde jedno pola sata, pa se vraćam posle utakmice. :)
Ja neću da gledam tekmu. Ne smem, dovoljno sam živaca izgubio juče.
Od kad bih ja batalio praćenje sporta, da vodim računa o živcima. Jebeš živce, mora da se gleda! :)
Nastao 1918. raspo se 1991. Valjda.
1918 - 1991?
Nije 1918, jeste 1991.