Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. Zavrsih Živaga, dobar je roman, zanimljiva je prica plus sto prikazuje život u Rusiji tokom revolucije (ne znam koliko tacno, posto ne znam mnogo o tom periodu ali cenim da je verno preneto tadašnje stanje). Moracu pogledati i film kad ugrabim vremena. Ovih dana kada budem mogao krecem Narcis i zlatousti, jos to i igra staklenih perli mi ostalo od hesea.
    Ps. Očekujem bohora :)

  2. Pročitah narcisa i zlatoustog, meni je totalno ok, ne znam zašto se tebi melkijades nije svideo. Lakša je za čitanje od Demijana i od Stepskog vuka, mozda zato sto sam vec svikao na Heseov stil a mozda je i stvarno lakša. A i kao kod drugih njegovih knjiga smatram da je trebalo da ih pročitam dosta ranije i da bi mi tada vise značile. I ovde su mu cesti motivi kao u ostalim knjigama, o sazrevanju, traženju sebe i svog puta, o onom unutrašnjem u coveku.

  3. Makaronac
    Pročitah narcisa i zlatoustog, meni je totalno ok, ne znam zašto se tebi melkijades nije svideo. Lakša je za čitanje od Demijana i od Stepskog vuka, mozda zato sto sam vec svikao na Heseov stil a mozda je i stvarno lakša. A i kao kod drugih njegovih knjiga smatram da je trebalo da ih pročitam dosta ranije i da bi mi tada vise značile. I ovde su mu cesti motivi kao u ostalim knjigama, o sazrevanju, traženju sebe i svog puta, o onom unutrašnjem u coveku.

  4. Jeste u zatvoru pa citate tolke knjige

  5. brt imaš na netu ukratko ispričane knjige
    knjiga 300 strana, čovjek na 5 strana ispriča šta je bilo

  6. takvim tempom sad pročitao evo do sad 1566 knjiga

  7. Thumb ducks
    16 em pencil 16 em cross
    Kolfild

    Kami - Pobunjeni čovjek

    Istorijska hronologija pobunjenistva, od Spartakusa, de Sada, preko pjesnika, francuske Revolucije, Bjelinskog, Bakunjina, Hegela, Dostojevskog, Ničea, Hitlera, pa do Ruskog komunizma. Dosta prostora je posvetio tome sta je sve Marks pogresno predvdio, i zasto Lenjin i nije bas neki ideolog.

    Koliku samo moc objektivne analize je taj covjek posjedovao. A osim toga, on je savrsen pisac. Kako su to skladne recenice, koliko stila i sofisticiranosti u pisanju... Nije mnogo djela ostavio, ali ovo sto je ostavio su biseri.

    Markez - Sto godina samoce

    Magicna knjiga. 400 i kusur stranica ciste magije. Nevjerovatno. Ljudi koji ovo ne procitaju, ostace uskraceni za jednu veliku stvar.

    Flober - Sentimentalno vaspitanje

    Knjiga o tome kako propadaju mladi talenti. Kako se lijepo mladi covjek kvari, i trune, postepeno, i kako se uklapa lijepo u gnjilost polusvijeta dje je sve isporostituisano: i ljubav i postenje i umjetnost i sloboda i pravda itd itd. Flober duboko zadire u covjeka, u ona mjesta gdje strah stvara sujetu.

    Cini mi se da je Flober premalo zastupljen danas. Ovaj covjek svaku rijec bira rucno. Sve mora da bude savrseno, svaki detalj da bude smisaono oznacen i uklopljen, svaka rijec na mjestu i uskladu sa ostalim rijecima.

    Evo ovo sam htio nekome da kazem, a nisam imao kome

  8. Thumb ducks
    loooool

  9. ali brate, uzivanje u redovima majstora pera? i uz to, otkrivanje zivotnih istina? ima li sta ljepse

  10. Kupila "The Great Gatsby" za samo 3.5 eura i mnogooo je ljepsa na engleskom. Steta kako su neke knjige u prevodu osakacene.

  11. Za 500 kinti imaš 5 poruka da glasaš za Gastosa

  12. možeš li da mi je pokloniš? pročitala si je
    a ako mi pokloniš, dobićeš na kraju 32 knjgie od drugioh ljudi
    potrebno je sam oda uzmeš još 3 knjige i da pošalješ na adrese ovih ljudi

  13. Je li stvarno dobra? Meni su ti americki pisci dosta bezvezni. uz izuzetak hemingveja i selindzera

  14. Makaron može li se ta šema upotrebiti u kladionici npr?

  15. Meni se cak selindzer i ne dopada iako im je popularan. A amerikanci jesu bezveze ali je ficdzerald fantastican, toplo preporucujem i getsbija i njegove pripovjetke.

  16. može brt
    odigrate tikete i pošaljete na adrese
    ako prošu ti tiketi, osobe će da podjele sa vama novac
    ukupno 32 tiketa, prolaznost će biti 20% što znači 6-7 tiketa
    neka je svaki tiket dobitak 50 maraka to je 300 maraka
    vas 30 to je 10 maraka svakome a uložili ste marku
    odlična stvar, koristim je evo 3 godine

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.