Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. Skočimiš
    Sergej Lukjanjenko - "Poslednja straža"

    Inače, "Straža sumraka" mi je, za sada, najbolji dio.

    Takođe čitam "UGOVOR IZ LISABONA - SIGURNA LUKA ILI POČETAK NOVOG PUTOVANJA", zatim "Velika šahovska tabla" Zbignjeva Bžežinskog i "Osnovne crte filozofije prava" Fridriha Hegela, no to samo pomalo.

  2. Čita li ko de Sada?

    Читам ја, за перверзије солидна деветка, за књижевно умеће танка шестица.
    Мислим, читао сам, а немам потребу баш нешто поново...

  3. Čitam
    Čovek koji je znao sve
    -Igor Sahnovski
    http://www.delfi.rs/_img/artikli/2013/12/covek_koji_je_znao_sve_vv.jpg
    Za sada je ne bih nikom preporučio, iako ima dobru i dinamičnu priču često smori kilometarskim rečenicama koje moram da rastavljam na delove da bih razumeo. Prihvatam i komentar da je do mene i niskog IQ.

  4. Читам ја, за перверзије солидна деветка, за књижевно умеће танка шестица.
    Мислим, читао сам, а немам потребу баш нешто поново...

    apsolutno!
    u to doba, francužani jos nisu naučili kako da napišu odličan roman

  5. inače, djavolov rječnik počo da čitam, bezvezarija, svaki stoti pojam mi se učini zanimljivim

  6. inače, djavolov rječnik počo da čitam, bezvezarija, svaki stoti pojam mi se učini zanimljivim

    Slažem se. Doduše, to je pisano ko zna kad pa se spominju ličnosti iz tog vremena o kojima nemamo pojma ama baš ništa. Srećom u fusnotama je objašnjeno dosta. Ali i bez toga, ima previše neinteresantnih pojmova.
    Ipak, nije mi žao što sam je pazario, dovoljno je zanimljiva.

  7. knjiga tj. rječnik je izlazio u nedeljnim novinama (neredovno) više od dvaes godina. početkom dvaestog vijeka je dobio ukoričeno, kompletno izdanje.
    ako misliš na imena potpisana ispod lirskih zapisa, nije ni čudo što nikoga ne znaš s obzirom da ih je pisac izmislio.
    mnošto filozofskih, istorijskih, političkih, teoloških i dr. referenci čine knjigu još zanimljivijom
    "njegova se mizantropija može mjeriti samo s Sviftovom" s obzirom da znam vrlo malo o Sviftu, Hakslijev esej o istom (koji je odvratan :D) i Guliverova Putovanja, nemam pojma koliko je to istina, mada mi se i čini iz ovoga rječnika da prezire sve ljude podjednakom silinom, pogotovo leksikografe. no nebitno, ova mi se kratka priča svidjela

    "Uvaženi državnik Čemp Klark je nekada živeo milju daleko od sela Džebigue, u državi Mizuri. Jednog dana ujahao je u grad na svojoj omiljenoj muli, vezao životinju na sunčanoj strani ulice, ispred krčme, ušao unutra u ulozi trezvenjaka da bi obavjestio krčmara da je vino otrov. Bio je strašno vruć dan. Uskoro je ušao jedan susjed, i, ugledavši Klarka, rekao:
    "Čempe, nije dobro da ostavljaš onu mulu tamo na suncu. Isprižeće se sigurno. Dimila se sada kada sam prošao pored nje."
    "neće joj biti ništa", reče Klark vedro, "strastan je pušač".
    Susjed je naručio limunadu, ali je odmahnuo glavom, i ponovio kako to nije u redu.
    Bio je on u uroti s drugima. Prethodne noći je u požaru izgorjela neka štala iza ugla, i izvjestan broj koja se odjenuo u svoje besmrtno runo, medju njima i mlado ždrijebe koje se reš ispeklo. Neki iz društva su odvezali Klarkovu mulu, i na njeno mjesto postavili posmrtne ostatke ždrijebeta. Uskoro je još jedan čovjek ušao u krčmu.
    "Milosti, molim vas," uzviknuo je. "Krčmaru, uklonite tu mulu, već miriše."
    "Da", upade mu u riječ Klark, "ta životinja ima najbolji nos u Mizuriju. Ali, ako ne smeta njoj, ne bi trebalo da smeta ni vama."
    Kako već takve stvari idu, g. Klark je izašao napolje, i tamo ugledao naizgled ugljenisane i skvrčene ostatke svog dogata. Momci nisu uspjeli da se naročito zabave na račun g. Klarka, koji je samo pogledao tijelo, i, uz neodređen izraz kojem duguje veći dio svoje političke popularnosti, otišao.
    Medjutim, vraćajući se kući kasno te večeri, vidio je svoju mulu kako tiho i ozbiljno stoji pored puta na zamagljenoj mjesečini. Upotrijebivši Božje ime uzalud nekoliko puta, g. Klark se okrenuo, što je brže mogao, vratio u grad, i tamo proveo noć."

  8. ČUTLJIVI SAMURAJ HAHAHA

  9. ;D
    znam, moj, bohore, znam da sam se isro...kako si druže moj dobri i pomalo pošteni

  10. Životari se brate napaćeni. Kako si ti? Žal za Lemajom gorak je?

  11. Lemaja? Daj na pvt detalje pls.

  12. Idem sad do grada, moram i da se kupam. Nek ti Merlin sam kaže ako ne ja ću kad dodjem uz njegovu dozvolu

  13. Dripačka rapsodija - Aleksandar Bilanović

  14. lemajitj, di je ta žena

    Pazite sad jedan supernapredan seltikizam: To je glavno pitanje na sajtu!

    http://replygif.net/i/104.gif

  15. Hahaha sjajno
    Udala se ja mislim

  16. seltiqizam za svaku pohvalu xdd

  17. Kami - Pobunjeni čovjek

    Istorijska hronologija pobunjenistva, od Spartakusa, de Sada, preko pjesnika, francuske Revolucije, Bjelinskog, Bakunjina, Hegela, Dostojevskog, Ničea, Hitlera, pa do Ruskog komunizma. Dosta prostora je posvetio tome sta je sve Marks pogresno predvdio, i zasto Lenjin i nije bas neki ideolog.

    Koliku samo moc objektivne analize je taj covjek posjedovao. A osim toga, on je savrsen pisac. Kako su to skladne recenice, koliko stila i sofisticiranosti u pisanju... Nije mnogo djela ostavio, ali ovo sto je ostavio su biseri.

    Markez - Sto godina samoce

    Magicna knjiga. 400 i kusur stranica ciste magije. Nevjerovatno. Ljudi koji ovo ne procitaju, ostace uskraceni za jednu veliku stvar.

    Flober - Sentimentalno vaspitanje

    Knjiga o tome kako propadaju mladi talenti. Kako se lijepo mladi covjek kvari, i trune, postepeno, i kako se uklapa lijepo u gnjilost polusvijeta dje je sve isporostituisano: i ljubav i postenje i umjetnost i sloboda i pravda itd itd. Flober duboko zadire u covjeka, u ona mjesta gdje strah stvara sujetu.

    Cini mi se da je Flober premalo zastupljen danas. Ovaj covjek svaku rijec bira rucno. Sve mora da bude savrseno, svaki detalj da bude smisaono oznacen i uklopljen, svaka rijec na mjestu i uskladu sa ostalim rijecima.

    Evo ovo sam htio nekome da kazem, a nisam imao kome

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.