Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Da, u romanu se insistira na odabiru najboljih delova, to je eksplicirano, ali produkt, nakon sklapanja izaziva strah i kod samog tvorca.

Podseti me:
    Ja tvrdim, tvrdim da je istinski umetnik i prorok, ta nebeska luda koja zna da stvara i zaista stvara lepotu, uglavnom na smrt zbunjena sopstvenim skrupulama, zaslepljujućim oblicima i bojama svoje preplašene ljudske savesti

2. je l čitao neko Flobera i Pintera...šta biste preporučili?

čekaonica level trolovanja stop

3. Da, FLobera ne bih preporučila sebi ipak.

Elem, čitam sada Dostojevskog, iako je trebalo prvo Džordž Eliot- Midlmarč, ali sam malo obrnula redosled u svom rasporedu hehe. :D
    Moram malo sa smaram sa citiranjem jbg.

"Najglavnije je samom sebi ne lažite. Onaj koji sam sebi laže i svoju rođenu laž sluša, taj dolazi dotle da nikakvu istinu ni o sebi, niti oko sebe ne opaža, dakle dolazi do nepoštovanja i prema sebii prema drugima. A kad ne uvažava nikoga, on onda prestaje i voleti; a da bi tako bez ljubavi mogao sebe zabaviti i razonoditi on se predaje strastima i grubim nasladama, i dolazi sasvim do skotstva u procima svojim, a sve to od neprestane laži - i ljudima i samom sebi. Ko samom sebi laže taj će se lakše nego iko i naći uvređen. Jer, naći se uvređen, nekiput je vrlo prijatno, zar ne? Lepo zna čovek: da ga niko nije uvredio, nego da je on sam sebi uvredu izmislio, i nalagao radi ukrasa; sam je preuveličao, da bi neku sliku stvorio; zakačio se za neku reč pa od muve načinio medveda - sve on to i sam zna, a ipak se prvi nalazi uvređen, oseća se uvređen do prijatnosti, do osećanja velikog zadovoljstva, a time u isti mah dolazi i do pravog neprijateljstva prema drugima..."

4. Ja koliko se sjećam, Mici ti si imala neku opasnu mačku na avataru kako razvija pitu polagušu, i tako sam te i zamišljao. Tako da, fino je Mici što citiraš Dostojevskog, ali pita je bitnija, znaš li joj šta?

5. HAhahaha ali ta pita je sasvim izmaštana, a kada bih ličila na Sofiju Loren... :D Našla sam sliku, evo staviću je, nije problem. Vraćam se u kuhinju, dosta sam divljala. :)

6. Davno je bilo, mislio sam da pitu razvija kad ono riba neka, a kao što se zna da riba valja ne bi vuk u tor skakao nego bi čučio kraj potoka. Ništa mici dok ne bude razvijanje pite na slikici taman da si Elizabet Tejlor... Inače i ja čitam Dostojevskog, već 6 mjeseci

7. Pa brate nije bitna hrana na slici, valjda... :D
    6 meseci? Čitaš ceo opus?

8. Ma jok, sporo čitam i nemam koncentracije , i nemam vremena, a i volim ja da se uživim, od njega neću ništa na brzinu, da kažem.

Hrana je najbitnija, džaba što si seksi kad se ubrašnaviš , ako pita nije ni za kurac , da proatiš

9. Jbg, meni je to sve suprotno, primim se baš i onda čitam brzo. A čekaj, šta čitaš onda, koje delo?

Ko će svakom muškom ukusu ugoditi... :)

10. Ako je ko kojim slučajem čitao Državu i slobodu od Bakunjina, molim da mi kaže kako mu se čini, vredi li je čitati.

11. Misliš na "Marksizam, država i sloboda"? Vredi čitati jer to šta propagira je Utopija koju sanjaju Utopljani, u principu lik je ispušio jer: "Sloboda bez socijalizma je privilegija i nepravda, socijalizam bez slobode je ropstvo i brutalnost" baš nategnuto teorijski može da se primeni na ljudskim bićima.

12. Hrvatski prevod kaže "Država i sloboda", valjda je to to. Hvala.

13. Žerminal - Zola i počela Slaughterhouse-five (Klanica 5) - Vonegat.

14. Богови лично од Исака Асимова, врло интересанто ко воли СФ

15. Oho, želim da čujem ovu raspravu jer sam uvek na ivici da uzmem Asimova pa se pokolebam. :)

16. Немој се колебати

17. hahahahha sad će deki da kaže: nemoj se kolebati da ga spališ ili tako nešto :D

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.