Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. Ja dajem vrijednost trenucima. Ne nose punu informaciju ali nose najintenzivniju informaciju. Tu se hvata ljepota. Kao ono kad se vrti traka filma pa se samo uhvate karakteristične scene. I ne nalazim način da se sada ubacim u vrednovanje kompletnih priča. Nijedna nije završena. :)

    Ne bih rekao da je nezavršena. Nije ispravno čitati Gogolja kao realistu, njegove pripovetke imaju decentralizovanu strukturu koja je još nova za njegovo vreme. Strukturisane su kao smešno-strašna groteska, efekat postiže smenjivanjem baš tih što kažeš skrinštotova i odlomaka patetičnih, pa zatim ironičnih, pa zatim sasvim realističkih. A demon je tu prisutan evidentno, ne na kraju ili u bilo kojem delu radnje, već u samom postupku.
    Uzeo sam pre nekog vremena jednu knjižicu, Mereškovski, Gogolj i đavo, pa sam je negde zaturio, sigurno je tu negde. Dobro što si me podsetila.

    Bilo mi je zadovoljstvo čitati sa tobom. Nadam se ponovnom sličnom iskustvu. :)

    :)

    Мислио сам баш ова књига може ли се наћи гдје на интернету.

    Joj, nemam pojma, par knjiga sam pročitao, posle nisam ni obraćao pažnju na njega. Ako naletim, javiću ti.

  2. Хвала, Скочко, буразеру. Владе, снашао сам се.

  3. Rimokatolički zločinački poduhvat veštačke hrvatske nacije

  4. Sve je dobro dok se ne dođe do veštačke hrvatske inteligencije. A onda se sprema Sudnji dan ljudima, a pogotovo Srbima.

  5. Primijetio sam prisustvo autora labokv na ovoj temi sa zivopisnim predlozima, Ovim pite pute bih ga pohvalio sto je moj savjet da se ubije shvatio pozitvno, tj. pravilno, i preispitao sebe i svoje pute i poceo da cita knjige i mane se splavarenja. Jedan veliki bravo-plus za laba.

  6. e da ima ova tema
    čitam ovog tabaševića što dva puta bio u užem izboru
    tiho teče misisipi ok shvatam osoben je i to
    al ne znam koj je kurac čoveku sa rečenicama od po dve strane i milion poređenja nepotrebnih i neka zakukuljanost nepotrebana

  7. našao se ko će da mu primjedbuje...

  8. Ok bio je to zicer kotzko al ako si mi rekla

  9. Čitam nakav Točak vremena, na preporuku.
    Seijal od četrnaest knjiga, evo sam na jedanaestoj.

  10. Ja upravo pročitao "Arzamas" (za cirka 90-100 min čitanja). Mislilm, jako sam se obradovao kada sam čuo da je Dimićka dobila NIN-ovu nagradu (iako, priznajem, knjigu nisam pročitao), jer sam, sticajem okolnosti imao zadovoljstvo da je upoznam pre nekoliko godina i da vidim koliko je ogromna carica, ali, realno, jako je nategnuto ušla u izbor za najbolji roman. Realno, ovo nije roman. Preklapanjem onoga što jeste njena specijalnost - dijaloga (odličnog, autentičnog) i onoga što je njeno drugo izražajno sredstvo - kratkih priča (lepih, poetičnih i intrigantnih) dobijena je jedna neobična forma za koju ni Ivana ne bi lako rekla da je roman u pitanju.

  11. Perice razumijem o čemu pričaš mada ne pratim toliko šta sve izlazi. Problem je možda u tome što vlada teror romana, svi hoće roman da napišu po svaku cenu i onda se budži priča ili pripovetka samo da bi roman bio. Jer roman je tobože matura, i aj nek bude samo što je matura postala formalnost, nema više padanja ko u varljivom letu, sve prolazi kao roman

    A roman je prevaziđena stvar 19. Veka

  12. Moram onda i ja prestati da pišem jbt, a planirao bar 5 knjiga serijal.

  13. A roman je prevaziđena stvar 19. Veka

    E.

  14. Perice razumijem o čemu pričaš mada ne pratim toliko šta sve izlazi. Problem je možda u tome što vlada teror romana, svi hoće roman da napišu po svaku cenu i onda se budži priča ili pripovetka samo da bi roman bio.

    Samo se romani i traze. Ako hoces nesto da objavis. A i posteno, ako vec kupujem knjigu bolje da to bude nesto sto ce mi sagoreti makar 3-4 sata.

  15. A roman je prevaziđena stvar 19. Veka

    Да, роман постао превазиђена ствар прије него што је постао модеран...

  16. Kondomi
    Upustvo za upotrebu

  17. Kondomi

    ... ne dolaze u obzir

  18. Да, роман постао превазиђена ствар прије него што је постао модеран...

    Ako su Proces, Čarobni breg, Majstor i Margarita, Uliks, Slepilo i Tunel prevaziđeni, pa kako, ceo moj svet se ruši...

  19. A dobro preterao sam sa ovim 19. Ajmo reći 20. Nego sam mislio realno šta mi više pričaš priče dosadno je, pogotovu ove postmodernističke fore kao nepouzdan autor pa "prema podacima koje je priređivač sakupio" pa sve iste finte, kašičica kiša prstohvat pavića, pa još kad je glavni lik profesor/student književnosti/filozofije usamljen u velikim gradu, pa sreće kompatibilnu zamlatu u ženskom obličju koja čita murakamija u autobusu, ima i definicija takva, onda a u kurac palim tv i gledam nepobedivo srce

    A možda ja jednostavno ne volim da čitam

  20. Što meni niko nije javio? :)

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.