Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. Важи. Шта ћемо?

    Slaba sam sa Gogoljem a imam ovdje zbirku njegovih priča. Ajde ja da odaberem jednu do večeras, pa da čitamo?
    EDIT: Već sam izabrala.

  2. besnilo trenutno.poceo sam dnevnik od gombroviča,al sam se presaltao na besnilo.procitacu dnevnik posle besnila.

  3. Ajde ja da odaberem jednu do večeras, pa da čitamo?
    EDIT: Već sam izabrala.

    A koju? Reci meni i ja da je čitam. Mislim da imam ovde jednu zbirku, dosta ih ima.

  4. Uh, jedva iskopah. Važi, Nevski prospekt, večeras.

  5. Valdemara da podsetim da je oženjen samo.

  6. Mislim da mojoj ženi neće smetati da pročitam 25-30 strana. Baš ću da je pitam.
    EDIT: Ne, ne smeta joj.

  7. ajde boh ne smaraj coveka malo flerta nece skoditi. cak sta mozda mu se zena obraduje veceras xd

  8. Oh, znate vi šta sam ja mislio!!!!

  9. Jesam, pre nekih dvadeset godina, znači kao i da nisam. Apsolutno se ničega ne sećam.

  10. „Čudno se titra s nama naša sudbina.”

  11. Završio desetu Kišovu knjigu za redom osećam se k'o onomad kad sam gledao Dr. Hausa pa jednom prilikom kad sam iskenjao baš crno govno i posumnjao da imam unutrašnje krvarenje, otišao na hitnu i stvarno čir mi puko bio. Dakle pun sam znanja koje očekujem da primenim na neverovatan a opet praktičan način.

  12. Lepo je bilo čitati s tobom, baš sam pokušao da čitam kroz tuđe oči, ali teško mi je išlo. Pokušavao sam da me strašna strana groteske ne zabavlja koliko me već zabavlja. Al ne ide, svi su marionete u iskrenutom svetu, a onaj ko im vuče konce, nije ni on baš čist, pa šta da radim nego da se smejem, čak i kod ozbiljnog i tužnog. Nije valjda do mene, on je tako postavio.
    Šta misliš ti?

  13. On sam dovodi u pitanje sve što napiše. Vjerujem da su skrinšatovi scena priče djelovi koje on naziva "demonskim načinom da sve prikaže u lažnom vidu". To su trenuci svih opisa. (Ima u nauci jedan impuls - Dirakova delta funkcija, koja ima nenultu vrijednost samo u jednoj tački gdje ima beskonačnu vrijednost. Na taj način gledam opisane trenutke) Početak je takav. Trenutak, veoma velikog intenziteta. Zamrznuta scena Nevskog prospekta. Nije neistinit, ali nije potpun, samo je momenat - scena. Dvije odvojene priče muškaraca su takve. Nijesu neistinite, ali nijesu potpune. Sve se prekida. Svaka akcija je prekinuta.
    I na kraju svetiljke koje daju mogućnost gledanja na "lažni" svijet. Valjda je tokom noći iluzija najveća. Zbog kontrasta tame i svijetla.
    Ja dajem vrijednost trenucima. Ne nose punu informaciju ali nose najintenzivniju informaciju. Tu se hvata ljepota. Kao ono kad se vrti traka filma pa se samo uhvate karakteristične scene. I ne nalazim način da se sada ubacim u vrednovanje kompletnih priča. Nijedna nije završena. :)

    Bilo mi je zadovoljstvo čitati sa tobom. Nadam se ponovnom sličnom iskustvu. :)

  14. Валде, брате, треба ми твоја помоћ. Почео сам да читам "Нови живот" од Орхана Памука и таман се примио поприлично на штиво да бих се сусрео са једним проблемом. Имам прекид у књизи од неких 16 страна (књига је из библиотеке и скоро да су јој листови за мотање сарме, па се дио негдје загубио) па ми је то превелика рупа да наставим са читањем. Да немаш ти можда књигу или знаш гдје исту могу наћи у електронској верзији?

  15. Može neki triler, da ima na scribidu?

  16. Мислио сам баш ова књига може ли се наћи гдје на интернету.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.