Orestije, Eshilove. Toliko značenja upletenog u svaku reč, toliko je strukturisano i pažljivo nadogradjivano delo, a i sama je tema po sebi intrigantna i zaista ih vredi pročitati.
И ја сада читам Горски вијенац али се не рачуна јер то морам да читам (мада се и мени мало свиђа).
Читам "Свет по Кларксону". Умирем од смеха, књига је до јаја, а највише волим када прозива Амере. х)
Витез у доба зла-Никола Моравчевић, права посластица за љубитеље историјског романа.
"Istorijski roman o despotu Stefanu Lazareviću.
Uzbudljiva priča o Srbiji XV veka data kroz povest o intimnoj i državničkoj drami despota Stefana koji obnavlja Srbiju posle kosovskog poraza postajući prvi srpski vladar koji Srbiju povezuje sa Evropom.
Priča o vitezu i diplomati, o jednoj od najzanimljivijih ličnosti srednjovekovne srpske istorije, o pesniku koji bira Beograd za svoju prestonicu, kao i o tajanstvenom redu Zmaja.
Priča o srpskoj istoriju kakvu niste znali zasnovana na obimnim istraživanjima građe i na snažnom umeću istorijske rekonstrukcije Nikole Moravčevića, pisca romana Albion, Albion.
Roman koji je za kratko vreme doživeo dva izdanja."
Мајстор и маргарита - Булгаков.
Узех књигу, и тек пре пар дана почех да је читам, и тек прочитах педесетак страна, али клошари из градске библиотеке не дају да задржим дуго, а ја ових дана немам баш много времена за читање... Пу!
Buda iz predgrađa - Hanif Kurješi
Orestije, Eshilove. Toliko značenja upletenog u svaku reč, toliko je strukturisano i pažljivo nadogradjivano delo, a i sama je tema po sebi intrigantna i zaista ih vredi pročitati.
Старац и море. Страшно досадна књига.
"1984" од Орвела, оно као два плус два једнако је пет.
Milion.
Можда грешим, али вероватно је имаш за лектиру? :)
Где може таква књига да буде досадна? Кратка и јасна скроз.
ЈА НЕ ЧИТАМ ЈЕРБО САМ КУЛ!
нарцис и златоусти прочитао јуче ! данас ништа не читам, сутра крећем странца од албер камија.
Juce procitao Hadrijanov zid, a sad citam: Zagonetka Marka Korvina: Germanik
јел може неко да ми каже каква је књига блудни син од буковског ? укратко шта је тема и то. у 2 реченице.
Ružan, rošav adolescent, ćale me bije, idem da se napijem-otprilike to. Drugu rečenicu neka dopiše neko kome se knjiga svidela.
Горски вијенац! Какав сам баја!
И књига је добра, ђа ми се, али ваља схватити све мисли Владике Данила.
И ја сада читам Горски вијенац али се не рачуна јер то морам да читам (мада се и мени мало свиђа).
Читам "Свет по Кларксону". Умирем од смеха, књига је до јаја, а највише волим када прозива Амере. х)
Знам али ипак, мислим да је право време да прочитамо Горски, а иначе читам кад стигем ''Путопис кроз биографију'' од Моме Капора.
The October Horse - Colleen McCullough
Најјача књига коју сам икад прочитао, тј. још је читам...
Георгије Манзаридис - Глобализација и универзалност ....па лик је јебени геније
Manifest komunističke partije - Marks i Engels
Витез у доба зла-Никола Моравчевић, права посластица за љубитеље историјског романа.
"Istorijski roman o despotu Stefanu Lazareviću.
Uzbudljiva priča o Srbiji XV veka data kroz povest o intimnoj i državničkoj drami despota Stefana koji obnavlja Srbiju posle kosovskog poraza postajući prvi srpski vladar koji Srbiju povezuje sa Evropom.
Priča o vitezu i diplomati, o jednoj od najzanimljivijih ličnosti srednjovekovne srpske istorije, o pesniku koji bira Beograd za svoju prestonicu, kao i o tajanstvenom redu Zmaja.
Priča o srpskoj istoriju kakvu niste znali zasnovana na obimnim istraživanjima građe i na snažnom umeću istorijske rekonstrukcije Nikole Moravčevića, pisca romana Albion, Albion.
Roman koji je za kratko vreme doživeo dva izdanja."
Мајстор и маргарита - Булгаков.
Узех књигу, и тек пре пар дана почех да је читам, и тек прочитах педесетак страна, али клошари из градске библиотеке не дају да задржим дуго, а ја ових дана немам баш много времена за читање... Пу!
Campaign Philippi 42bc.