Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
okej je to s'obzirom da nemaš mašine, šta znam, ne mo'š da preteraš sa listovima u svakom slučaju jer su to listovi, nema katabolizma, ne moraš svaki dan da ih radiš al' povećaj na 3 puta sedmično
Па тај неки рад, то сам и ја мислио, да повећам тако па макар да одрадим три пута неђељно....
Јебем ли га, природно су ми такви, дође један комшија малоприје, листови му метар, изнервирах се, јебеш га, има природно јачих листова, моји су го курац, не могу им ништа :)
Pa to, genetika mnogo utiče na listove.
Probaj i ovu vežbu (znam, deluje retardirano) ako te ne bude mrzelo.
EDIT: Izbagovao GIF, guglaj donkey calf raise.
ma ja sam genetski u nogama mnogo slab, nećeš videti slabije listove od mojih, još što imam dva metra pa u kurac sve popizdim kad vidim te likove sa listovima obima 60cm koji ništa u životu nisu trenirali, jebeš mi sve.
Лари, знам овај донки, него неће ови педери да скоче на мене, мука им је, смор им да ми стоје на леђа, али дако их наговорим следећи тренинг :)
Брате, а баш се трудим да га урадим, мрзим што ми је таква генетика, покењам се у њу...
Али онда погледам мог брата од ујака који је још гори, типу су претанке ноге природно, то је невјероватно, ћерам га да их ради што више, али џаба, јебем ли га :)
А овај комшија исто тако није их тренирао, али јебеш га, има их... И ја лудим од тога, али нема што н'о да удрим и да их радим јаче :)
E jebiga, probaj da vežeš neku težinu il' tako nešto. Samo cepaj, dolaze vremenom, k'o i sve ostalo, samo malo geni usporavaju.
Jebiga oduvek sam imao tu rečenicu, taj svoj citat koji stalno ponavljam i proklinjem:
Genetika je nekome majka a nekome maćeha lolo.
Sad što je mene usrala u noge jebiga, srećom sam trenirao košarku ko klinja dugi niz godina pa je ostalo bar nešto.
Al' zato ti sa dobrom genetikom se često kurče pa ne vežbaju k'o onaj što je došao skoro ovde na temu i kaže dižem bogaoca na nogama neću ih vežbam imam ih genetski jake.
Zato ću ja sinak da ih oderem i prospem 10 litara znoja u teretani po treningu i daću maksimum jer nikad i sa tolikom vežbom na suvo neću moći da imam noge k'o on, jebiga.
Ne znam jeste li primetili, ali debeli ljudi često imaju velike listove, jer moraju svakodnevno da izdržavaju ogromnu težinu. Dakle, nagojte se do 150 kila, sačekajte par godina i, puf, eto listova. Pa posle smršajte :)
Е да, то сам примијетио још прије него ли сам почео да тренирам, вазда сам гледа' те људе и оно БРАТЕ КАКО ОВИ ДЕБЕЛИ НИШТА НЕ ТРЕНИРАЈУ, А ИМАЈУ ОВАКВЕ ЛИСТОВЕ и онда сам ваљда скапирао, што ћу, споро је то ишло :))
Не преостаје ми ништа него да дркам листове кол'ко иђе могу и кад год стигнем, нека им је Бог у помоћ :Д
Moj deda čuvao koze svaki dan po 2-3 sata po nekim brdima i stenčugama i imao ogromne listove. Eto bar tamo kod tebe ima krša gde oćeš pa možeš da probaš. :)
Значи да речем мајки да купи овцу да је ћерам уз гору :Д
Smarko, napuni neki ranac kamenja, dasku do leđa da te ne bode stani na vrh prstiju na neki stepenik i rokaj gore dole.
Није ни то лоша идеја, то могу и на врата кући да пичим тако :)
Da, dovaljan je prag. Ja dok sa išao u teretanu lik koji je bio napucan do jaja mi je jemčio životom da je čoveku dovoljno uz pravilnu ishranu sopstvena težina uz eventualno tako neki ranac kao malo veće opterećenje da napreduje do jaja. Da zlo bude veće većinu vežbi je radio na tu foru, uzbegavao je tegove.
А уз одговарајућу исхрану мо'ш све направит', али ај'... :)
Не знам ја се баш фокусирам на листове и фрустрира ме тај спори напредак, не знам што је мука, али дако мрдну некад :)
Ja počeo nedavno da vežbam samo sa svojom težinom zbog nedostatka budžeta. Čitam Convict conditioning i ne verujem šta je sve moguće uz malo mašte.
И ја сам био танак у листовима, додуше никад их нисам ни радио лоло, и онда сам једно време форсирао то издизање на прсте и иимао онако, солидне резултате, па сам онда опет баталио и ништа нисам радио конкретно за листове, али сам због леђа радио неке вежбице истезања, са исправљеним ногама бих прстима руку додиривао прсте на ногама, па опет у прав положај па прсте и додиривао различита места на поду и иза ногу и тако то.... и онда кацам почео да обраћам пажњу, листови бољи но икад. А и спринтеви су умели да ми набрекну листове лоло, мада то код мене све периодично, варира, кад радим кад не.
Listovi, trbusnjaci, trapez, podlaktice i donekle ramena su misici koji su konstantno pod tenzijom, i potrebni su im veliki sokovi kao i jos bolja ishrana da bi se sa njima moglo napredovati. Aminokiseline tu mogu pomoci, a treba ih vezbati 2x nedeljno, 2 treninga sa velikim tezinama gde se moze uraditi max 12 ponavljaja, pa jedan trening sa milionima ponavljaja manjim tezinama i tako u nedogled. Ja sam stavio akcenat na noge pre 6 meseci kad sam aktivno poceo da radim cucanj - 50% pantalona odmah prosledjeno kod brata zbog napretka u butinama dok listovi ako su napredovali pola cm. Zato cemo im se posvetiti od septembra kad zahladi, pa da vis.
Evo recimo Denis Wolf kojeg sam skoro postavljao, jedan od najkompletnijih bodybuildera svih vremena, medjutim zbog listova uvek bude drugi, s tim sto on sigurno ne preskace vezbanje listova vec znajuci svoju manu stavlja akcenat najvise na njih:
http://1.bp.blogspot.com/-6Q8VipVM-lY/TidzLxR7MkI/AAAAAAAACn0/Apvx5eyg14M/s640/DennisWolf11.jpg
Za Arnolda Svarcenegera kazu da ima silikone u listovima.
impressionism procitaj biulding gymnastics body da prosiris vidike i upotpunis razumevanje kalistenike.;)
Listove možete da vežbate tokom obične šetnje, samo ako lepo sinhronizujete hod da se ne primeti, da neko ne bi pomislio da skakućete ko pavijani.