Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Pozdrav prijatelji. Ja sam imao dve operacije kile, sa po obe strane po jednu i posle toga više nisam radio sa tegovima, samo sklekovi i ponekad fušerski zgibovi. Od skora sam počeo malo više da radim, i zgibove sam počeo da radim pune, skroz se ispravljam. Počelo je da me opasno žiga tu u tom problematičnom reonu. Pitam se da li da kupim pojas i da ga koristim za zgibove. Ja nikad nisam čuo da to neko radi, niti sam siguran da preko zgibova mogu da povredim taj trbušni zid. Ali opet nisam siguran ni u suprotno, stvarno se ne razumem, pa ako imate nešto pametno da kažete.
Pls, nemojte da baronišete i prezentujete mi neke poluinformacije
Набави појас, не може да шкоди. Немој да се форсираш пуно ако си оперисао то, скачеш самом себи у стомак. Нек ти појас буде цијели тренинг на стомаку. Нјбоље се посавјетуј са љекаром који те је оперисао.
Autor @Gvozzden, moraš imati na umu da svaki pritisak može da pogorša situaciju. Pojasevi su naravno lek, i to ne pod da li, nego pod mora se. Ovo ti govori Krajsler, inače medicinski tehničar, inače 587. na Vukajliji.
Појас обавезно кад се раде леђа и ноге, ако се током тих вежби напрежу и трбушни мишићи.
Згибови, мртво дизање, веслање у претклону, веслање (сајла), преса за ноге, чучањ, чучањ-преса... Без појаса никако.
Koja je smisao pojasa ako ne znate zašto služi? Evo, ja sam nekad kečeve na čučnju i mrtvom radio bez pojasa. Kad sam bio najjači koristio sam pojas, ali treba znati koji. Na pojas gledajte kao svaki steznik: preterano korišćenje dovodi do slabljenja mišića donjeg dela leđa (zbog manjeg korišćenja istih). Zamislite da imate hronične bolove u npr. kolenu i stalno koristite neke steznike (pritom mislim i na neteretanske aktivnosti), tako ćete oslabiti ligamente kolega i mišiće "u okolini".
Dakle, jačanje erektora je primarna stvar.
Pojas tu ne služi kurcu ako ne ojačaš mišiće bez njega tako da - slažem se sa Provom.
Nisam bas potpuno strucan, ali mislim da ukoliko te ziga u tom delu treba da probas sa pojasom, ali onim sirokim neoprenskim koji ce da ti blago pritisne i pridrzi stomak. Vidi da li ce da bude bolje, pa ga po potrebi zategni ili popusti.
U svakom slucaju nemoj da radis ako osecas bol.
Nije bol, nego neki neprijatan osećaj, ko da će da mi procure creva tu. Možda je psihosomatski. Fender, Mitke, Torazulu, Krajsler - hvala na inputu. Skočimiš, Miki Sevidž - idite na temu vršnjačko nasilje i pričajte kako nema tu kurca od tih normi, to jbg ako si pička jebu te i štaš
Mitke, pričao sam sa lekarom, ali nije baš siguran šta da mi kaže, tj izvukao se iz pitanja nekim opštim mestom. Jebiga, krosover je to pitanje, bilo bi dobro da znam sportskog doktora, ovo je opšti hirurg.
Inače Mitke hvala ti na uljudnom odgovoru iako te stalno prozivam po forumu da si patetični bosanac, što i jesi, ali vidi se da si topla duša lolo :)
Slušaj, momče, Proviron i ja smo digli kilaža koje vi niste vidjeli za života. Zna se za šta pojas služi i koliko on može pomoći i to svako sa iole iskustva zna. To što se tebi ne sviđa istina nije razlog da se brecaš i pametuješ. Ako hoćeš poslušaj savjet nekoga ko je zapravo dizao neke kilaže, ako nećeš onda slušaj ove rekreativce koji bi pojas nosili stalno. Po volji ti. Kad ti se provali to opet onda idi neka te šiju, šta da ti radim.
Ljudi i dalje zove u ubedjenju da ce jebati ako idu u teretanu. A ovaj gvozden je najjadniji lik, rizikuje zdravlje zbog jebenih bicepsa i tricepsa. Retardi
Bildujte muda sinovi, ona trebaju u zivotu u svakoj sferi, a misici... davno prevazidjeni
Jos tamo negde u srednjem veku
Radi biceps - stavi pojas.
E jebem te sporte a šta se i radi....
Pa kakav si mi ti savet dao majke ti? Da jačam mišiće? Čoveče sjebano mi je to, jel to nisi uspeo da skapiraš iz rečenice gde sam rekao da sam imao dve operacije.
Čak i da tvoj savet ima smisla u konkretnoj situaciji, svejedno si mogao da odgovoriš na glavno pitanje, da li misliš da može doći do povrede trbušnog zida preko zgibova, da li misliš da pojas može pomoći, da li si čuo za tako nešto umesto što si mi odgovorio nekih hrmbrm balkanskim odbrusom.
I uopšte nisam skroz siguran da nisi bio ozbiljan sa ovom uvodnom rečenicom o dizanju težina al ajde da ti dam benefit of doubt
Skičimiš popenil jer neko ne uvažava njegovo mišljenje. Iskuliraj brt, nisi Švarceneger.
Nisam popenio nego on tu nešto nekog kao napušava a jedino što realno može da uradi je da zapravo ojača svoje mišiće, jao sjebano mu to, pa mora se malo radi na tome, bato, ne može preko noći. Ojačaj kompletnu muskulaturu, jačaj core, nabacuj malo mesa okolo, pravi taj oklop. Ni ja nemam svog meniskusa i ligamenti su mi krpljeni 2 puta, rame mi je otvarano 3 puta, ruka mi je kraća zbog ispucalih ligamenata u laktu, pucao mi trbušnjak pa opet evo me hodam, skačem, bijem se i sve radim. Nemoj se zajebavamo, molim te.
Pojas ti tu ne može pomoći pa da staviš tri komada. Stalno nošenje pojasa će ti samo odmoći, 1 kroz 1. Zna se kad se pojas nosi i meni je van pameti kad stave pojas a rade sklekove i bicepse. Poslušaj ako hoćeš. Ako nećeš onda rizikuj, jebem ga.
A s obzirom da ipak imam neko iskustvo u svemu tome - valjda nešto i znam, majku mu. Opet kažem, ako hoćeš poslušaj, ako nećeš - bože moj, samo nemoj zbog nekog svog ponosa i nadobudnosti sebi napraviti probleme.
Živio.
Razumeju se i doktori koji su mi rekli da tu ne mogu nešto mnogo da uradim. Možda je drugačiji reon tela od tih o kojima ti pričaš, ne znam.
U svakom slučaju me boli uvo da nešto ramboišem, ja hoću da uradim svojih 10 zgibova jednom u par dana i pitam se da li pojas tu može da mi pomogne da ne mislim na taj rizik, a ti tu praviš dramu.
I nisam ja nikoga napušavao nego se sprdao sa vašim načinom obraćanja, a ti mi reci da li ovakve rečenice zaslužuju nešto drugo : Evo, ja sam nekad kečeve na čučnju i mrtvom radio bez pojasa. Kad sam bio najjači koristio sam pojas, ali treba znati koji. Na pojas gledajte kao svaki steznik:
KAD SAM BIO NAJJACHI, NA POJAS GLEDAJTE OVAKO KAKO ĆU VAM JA SADA REĆI, i ovo tvoje kurca ne vredi bla bla
Verujem da nemaš neki zli vajb u celoj priči, to ok.
Ja znam zašto je to on tako rekao: ljudi prave famu oko pojasa. Misle ako tutnu pojas - nepobjedivi su. Opaše se i onda može radi mrtvo dizanje i van svake forme. Stavi pojas, radi overhead press i savija se ko kifla. Ima pojas, ne može se povrijediti. Normalno da se povrijedi. Pojas se koristi pri kečevima ili maksimalnim težinama. Služi ne kao potpora leđima ili da nam ne pukne kila nego koa potpora trbušnom zidu da jače izvedemo valsalvu. Kada udahnemo, napravimo ogroman pritisak i time držimo kičmu u stabilnom položaju. E sad uzmi tvoj slučaj, pojas ti daje sigurnost, naduvaćeš se, zakucati trbušni zid na maks, pošto imaš pojas odradićeš nesvjesno i više nego što bi realno mogao i opet ti se otvara bruh. Ne na licu mjesta ali na slabijim mjestima, malo po malo, doći će do sranja.
A doktori da su pogodili sve prognoze ja ne bih smio više raditi ikakav sport. A ja sam još i napredovao nego prije svih tih povreda. Svako mora da sluša svoje tijelo, kada ono kaže da ne može onda ga slušaj. Doktori uzmu najgore moguće šta se može desiti i kažu - može se desiti to, nemoj više da se smiješ, raspašćeš se. To vjerovatno rade da se ograde, nema smisla da ti kaže E CEPAJ RMZO, IDI GURAJ FAP. Svako ima svoje individualne mogućnosti i sam kroji svoje. Meštre Hikson Grejsi je u toku karijere, mimo ostalih povreda, patio i od diskus hernija na 8 diskova. Osam. Eno ga i dalje trenira i odlično se osjeća. Neko bi poslije jedne odustao od svega. Koliko hoćeš toliko i možeš.