Najomraženija religija i zašto

1. Govoriti o bilo kojoj religiji na osnovu njenih pratilaca je kao da ja kazem da se ljudi koji vole Cecu jebu sa ratnim zlocincima. Naci, ne.

2. Pa na osnovu čega da se gleda nego na osnovu pratilaca jedne religije?

3. На основу учења исте?

4. Ја нисам религиозан, наследио то од ћалета, једноставно живим по неким обичајним и моралним нормама, и понашам се као да религија не постоји. Једини изузетак је тај што ме комшија обавести на који светац се не ради, па онда ништа не чиним, из поштовања према другима, а то је морал и обичај.

5. Kako je Ateizam religija koju pičku materinu?
    Dečko, dogovori se sam sa sobom pa vidi šta ćeš.

6. crnigrujan

Ateizam jeste religija, ti lično veruješ u to da boga nema za šta nemaš opipljive dokaze. Takođe, i ateizam ima svoj kodeks pa čak i zapovesti:

1. Ja gospoda boga nemam jer on ne postoji i neću imati drugih gospodara osim sebe.
    2. Ne klanjaj se ničemu i nikome ako od toga nemaš neke koristi.
    3. Iako ne veruješ, u usta je slobodno uzeti božje ime u trenutku gneva.
    4. Odmaraj se ne samo nedeljom već kad god za to uhvatiš vremena, robovanje navikama i tradiciji odlika je ograničenog uma.
    5. Poštuj oca svojega i majku jer oni su tvoji jedini tvorci i zaslužuju nepodeljenu zahvalnost tvoju.
    6. Ne ubij jer za to se robija, ipak, slobodno je po forumima ubijati u pojam one koji u neko božanstvo veruju.
    7. Ne čini preljubu jer bi mogao biti otkriven, razvod je skup, podela imovine bolna a alimentacija ponajbolnija. Ne isplati se.
    8. Ne ukradi, osim ako je u pitanju neko ko više od tebe ima, onda to nije krađa već rebalans kapitala.
    9. Ne sej laž oko sebe ako nisi u tome osobito vešt.
    10. Poželi stvari koje drugi imaju jer to je najbolji motiv za sticanje imetka.

juče

7. Ne ukradi, osim ako je u pitanju neko ko više od tebe ima, onda to nije krađa već rebalans kapitala.

ХАхахахаха, добра ствар.

8. Ne ukradi, osim ako je u pitanju neko ko više od tebe ima, onda to nije krađa već rebalans kapitala.

И не само то, ако имате исто (или бар приближно исто), онда то није крађа, већ првобитна акумулација капитала у оквиру једне заједнице.

9. Да ли је ико овде прочитао Куран? Ако је одговор негативан, не паламудите даље о томе. Примера ради:

али овима вера ствара потпору за такво понашање. знате ли ви да муслимани треба да се боре докле год има и једне друге религије на свету? вера им даје легитимно право за агресивно деловање.

10. Meni stvarno nije jasno čemu služi ova tema?

-podsticanje na mržnju različitog
    -podrivanje verske netrpeljivosti
    -podjebavanje manjina
    -promovisanje ateizma ili paganizma
    -puka dosada autora teme?

11. Islam propoveda borbu protiv nevernika, tj onih koji ne veruju ni u jednog boga, tj bezbožnika. Sad, ti to možeš da shvatiš kao borbu krvlju i vatrom, a možeš i drugačije. Na tebi je izbor, uostalom. A i među najpoštovanijim knjigama kod njih se nalaze Tora i Biblija. Prema tome, kako to da njima vera propoveda borbu protiv ljudi druge vere?

12. ja ne znam kolko je ovo istina, nikad nisam htjeo da zalazim u to, jel istina da Qur'an je jedina knjiga koja nije mijenjana vremenom? ona sama nije mijenjana , za ove ne znam, tako bar naši kažu učenjaci

13. Бла Бла, ја знам само то да су кацу бомбардовали Ирак, прво запалили музеј онај њихов где се налазе Курани из 9-10. века и то. Не верујем да није мењана, искрено, сви су се компромитовали. Али не зато што је вера срање, него је народ стока.

14. Pa to, nemoguće da nešto ostane ISTO 1500-2000 godina, ali je osnovna poruka ostala ista.

15. -podsticanje na mržnju različitog
    -podrivanje verske netrpeljivosti
    -podjebavanje manjina
    -promovisanje ateizma ili paganizma
    -puka dosada autora teme?

прва 4

ja ne znam kolko je ovo istina, nikad nisam htjeo da zalazim u to, jel istina da Qur'an je jedina knjiga koja nije mijenjana vremenom? ona sama nije mijenjana , za ove ne znam, tako bar naši kažu učenjaci

Па....Тешко, али немам доказе за супротно, тако да... Јебем ли га (мислим не Куран, већ користим устаљену фразу).

16. bla bla
    ja ne znam kolko je ovo istina, nikad nisam htjeo da zalazim u to, jel istina da Qur'an je jedina knjiga koja nije mijenjana vremenom? ona sama nije mijenjana , za ove ne znam, tako bar naši kažu učenjaci

Kur'an (pravilno se pise ovako, sa apostrofom) je JEDINA KNJIGA KOJA NIKADA NIJE IZMENJENA, niti se moze izmeniti jer postoje ljudi koji se zovu hafizi i koji znaju Kur'an napamet ceo (a to je preko 600 strana). Vazno je napomenuti da je Kur'an jedina knjiga na svetu koja se uopste moze nauciti napamet, sto je glavni nacin njenog cuvanja od krivotvorenja.

17. одакле теби уопште информација да је се библија мењала.
    и одакле ти идеја да се на пример та иста библија не може научити напамет или се преписати у целости у оригиналу

18. и одакле ти идеја да се на пример та иста библија не може научити напамет или се преписати у целости у оригиналу

To znam zato sto do sada niko nikada nije naucio Bibliju napamet, i to je cinjenica.

19. ај као узмимо да ниједан живи човек није научио библију напамет што наравно никако не може бити сигурно јер не познајемо сваког живог човека.

али онда узевши тако ти говориш да се усменом традицијом (учењем напамет и преношењем са колена на колено) прича, нпр. у овом случају Куран не мења?
    ако гледамо начин преношења информација из књиге који би могао бити најпоузданији и најсличнији оном првобитном, онда то усмена традиција свакако није.

20. Не постоји заједничка верзија Библије које се држе све вероисповести, нпр. код протестаната нису сви делови канонизовани, док код православаца и католика јесу. Па ни јевреји се не држе Новог Завета, но Старог. Ал' да се Библија није битно мењала (с) временом и различитим преводима - није. И Библија је, за разлику од Курана, ол-тајм бестселер лолол

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.